Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Atan “İş sağlığı ve güvenliği sorunları grevleri erteleyerek çözülemez” En fazla yağış İskele'de Uzun “Bakanlar Kurulu kararına uymayanlarla ilgili gerekli işlemleri yapacağız” NASA'nın Curiosity aracı Mars'ta çarpıcı bir şafak fotoğrafı çekti Yeltekin “Ülkede çalışma barışı bozuldu” Borsa güne yüzde 0,32 artışla başladı Üredi "Bu ülke artık kahır adası olmaktan çıkmalı" 30 dolara alınan tablo açık artırmada 1,35 milyon dolara satıldı Küresel piyasalar Fed tutanakları ve jeopolitik endişelerle negatif seyrediyor Bir naşa daha ulaşıldı, kayıp sayısı 1'e düştü Fransa'da öğrenci protestoları ülkeyi kaosa sürükledi Tuğcu "Grev hakkımızın bütünüyle ortadan kaldırılmasını kabul etmiyoruz" Maviş "Grevi yasaklamak yerine can güvenliğini sağlayın" Bilim insanları İtalya'da kadınların olağanüstü uzun yaşadığı küçük bir köy keşfetti Piyasalarda Aralık alarm:. Fed faiz artırırsa altın ne olur? İstanbul'da 7 katlı bina kısmen çöktü: Göçük altında kalanlar var Döviz kurlarında son durum (8 Ekim 2026) En son hava durumu tahminleri (8 Ekim 2026) Belçika'da grev nedeniyle uçuş iptalleri ve ulaşımda aksamalar bekleniyor Üstel "Kimse bizi ölüm tehditleriyle, asma tehditleriyle ve ucuz siyasi eylemlerle sindiremez" Atan “İş sağlığı ve güvenliği sorunları grevleri erteleyerek çözülemez” En fazla yağış İskele'de Uzun “Bakanlar Kurulu kararına uymayanlarla ilgili gerekli işlemleri yapacağız” NASA'nın Curiosity aracı Mars'ta çarpıcı bir şafak fotoğrafı çekti Yeltekin “Ülkede çalışma barışı bozuldu” Borsa güne yüzde 0,32 artışla başladı Üredi "Bu ülke artık kahır adası olmaktan çıkmalı" 30 dolara alınan tablo açık artırmada 1,35 milyon dolara satıldı Küresel piyasalar Fed tutanakları ve jeopolitik endişelerle negatif seyrediyor Bir naşa daha ulaşıldı, kayıp sayısı 1'e düştü Fransa'da öğrenci protestoları ülkeyi kaosa sürükledi Tuğcu "Grev hakkımızın bütünüyle ortadan kaldırılmasını kabul etmiyoruz" Maviş "Grevi yasaklamak yerine can güvenliğini sağlayın" Bilim insanları İtalya'da kadınların olağanüstü uzun yaşadığı küçük bir köy keşfetti Piyasalarda Aralık alarm:. Fed faiz artırırsa altın ne olur? İstanbul'da 7 katlı bina kısmen çöktü: Göçük altında kalanlar var Döviz kurlarında son durum (8 Ekim 2026) En son hava durumu tahminleri (8 Ekim 2026) Belçika'da grev nedeniyle uçuş iptalleri ve ulaşımda aksamalar bekleniyor Üstel "Kimse bizi ölüm tehditleriyle, asma tehditleriyle ve ucuz siyasi eylemlerle sindiremez"
Dolar —
Euro —
Sterlin —

KTÖS “Öğretmenlerin haklarını ve kamusal eğitimi savunmaya devam edeceğiz”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
KTÖS “Öğretmenlerin haklarını ve kamusal eğitimi savunmaya devam edeceğiz”
Reklam

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, tüm öğretmenlerin gününü birlik, mücadele ve dayanışmayla selamladı.

KTÖS Yürütme Kurulu tarafından yayımlanan mesajda, sendikanın bilimsel, laik, demokratik ve nitelikli kamusal eğitim mücadelesini sürdüreceği belirtilerek, her çocuğun eşit eğitim hakkının, öğretmenlerin mesleki saygınlığının, özlük ve sendikal haklarının savunulmaya devam edileceği kaydedildi.

Öğretmenlerin statüsüne ilişkin ILO/UNESCO Tavsiyesi’nin kabul edilmesinin üzerinden 60 yıl geçtiğine işaret edilen mesajda, öğretmenlerin hakları, çalışma koşulları ve karar alma süreçlerine katılımının hâlâ temel mücadele alanları arasında yer aldığı ifade edildi.

KTÖS, her yıl 5 Ekim’de bölge dayanışma yemeklerinde bir araya gelerek mesleki dayanışma ve örgütlü birlikteliği güçlendirdiklerini belirterek, bu yıl Girne’de yaşanan gemi faciasında hayatını kaybedenlerin anısına saygı ve aileleriyle dayanışma göstermek amacıyla dayanışma yemeklerinin iptal edildiğini açıkladı.

Mesajda, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve bakanlık bürokratlarının öğretmenlerin sesine kulak vermek yerine mesleği itibarsızlaştıran, öğretmenlerin haklarını hedef alan ve kamusal eğitimi siyasi hesaplara teslim eden uygulamaları sürdürdüğü iddia edildi.

Yeni eğitim yılında tamamlanmayan inşaatlar, kalabalık sınıflar, öğretmen ve hademe eksiklikleri ile geciken öğrenci taşımacılığı konularında eleştirilerde bulunan KTÖS, Bakanlığın çocukların güvenliğini ve eğitim hakkını sağlama sorumluluğunu yerine getiremediğini savundu.

Okullardaki sorunların bedelinin öğretmenler ve velilere ödetildiği ileri sürülen mesajda, Atatürk Öğretmen Akademisi’ne yönelik yasa değişikliği de eleştirildi.

KTÖS, mart ve nisan aylarında gerçekleştirilen dört günlük genel grev nedeniyle kesintiler uygulandığını, ancak aylar sonra 1310 üyeden ilave kesinti yapılmak istendiğini belirterek, söz konusu girişime karşı gerekli hukuki adımların atıldığını kaydetti.

Mesajda, KTÖS’ün ülkenin barış, demokrasi ve adalet içerisinde geleceğe taşınmasında öğretmenlerin toplumsal sorumluluğuna sahip çıkmaya devam edeceği vurgulandı.

Benzer haberler

Featured
Atan “İş sağlığı ve güvenliği sorunları grevleri erteleyerek çözülemez” 8 Eki 2026 11:18 En fazla yağış İskele'de 8 Eki 2026 11:14 Uzun “Bakanlar Kurulu kararına uymayanlarla ilgili gerekli işlemleri yapacağız” 8 Eki 2026 11:03 NASA'nın Curiosity aracı Mars'ta çarpıcı bir şafak fotoğrafı çekti 8 Eki 2026 10:20 Yeltekin “Ülkede çalışma barışı bozuldu” 8 Eki 2026 10:16 Borsa güne yüzde 0,32 artışla başladı 8 Eki 2026 10:14 Üredi "Bu ülke artık kahır adası olmaktan çıkmalı" 8 Eki 2026 10:06 30 dolara alınan tablo açık artırmada 1,35 milyon dolara satıldı 8 Eki 2026 09:45 Küresel piyasalar Fed tutanakları ve jeopolitik endişelerle negatif seyrediyor 8 Eki 2026 09:38