Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026) Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

KTEZO: “Esnafta para kalmadı…Bu düzen böyle gitmez”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
KTEZO: “Esnafta para kalmadı…Bu düzen böyle gitmez”
Reklam

Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO) esnafta para kalmadığını, bu düzenin böyle gitmeyeceğini belirtti.

Yazılı açıklamasında, asgari ücret artırılmış gibi yapılacağını ancak vergiyle, fonla, harçla, gümrükle verilenin geri alınması için çalışacağını savunan KTEZO, bunun “ayağa kurşun sıkmak” olacağını kaydetti.

Oda, hükümete, “Mesajımız nettir. Parmağımızın arkasına saklanmayız” diyerek seslendi ve "Oransal artış olmaz. Nasıl ki bugüne kadar az kazanandan maaşlarınız için sermaye transferi yaptınız. Şimdi fedakârlık sırası sizde. Çok kazanandan az kazana transfer zamanı geldi. Bununla da kalmamalı altyapıya, sağlığa, eğitime, yeni yatırımları da öngörmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

KTEZO, yaklaşık 15 bin esnaf ve zanaatkarın esaret koşulları altında gün çalışıp, gün harcadığı, esnafın üçte birinin tek başına ve 11-12 saat mesai yaparak ekmek teknesini ayakta tutmaya çalıştığı, gerisinin de borç takarak zaman kazanma derdine düştüğünü belirtti.

Ülkedeki tüm kaynakların sadece maaş ödemelerine ayrıldığını, yerel kaynakların neredeyse tümünün bu amaç için kullanıldığını, yetmediğinde borçlanmaya gidildiğini, bu uğura kurumların bile gözden çıkarılarak etkisizleştirildiğini iddia eden KTEZO, TÜK, Binboğa, Cypruvex, DAÜ gibi stratejik kurumların içini boşaltıldığını da ileri sürdü.

KTEZO, son birkaç yıldır hayat pahalılığı artışına rağmen ciroların, gelirlerin nominal (nicel) olarak dahi büyümediğini de savunarak, bu durumda maaşların nasıl artacağını sordu.

Benzer haberler

Featured
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi 5 Kas 2026 21:44 Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı 5 Kas 2026 21:40 Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) 5 Kas 2026 21:32 Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü 5 Kas 2026 20:45 Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak 5 Kas 2026 20:41 Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" 5 Kas 2026 20:16 AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası 5 Kas 2026 20:09 Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor 5 Kas 2026 19:56 Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" 5 Kas 2026 19:51