Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kadim Çin bitkisi, kelliğin çaresi olabilir Antalya açıklarında 4 büyüklüğünde deprem Japonya'da görülmemiş ayı alarmı: 94 okulda eğitime ara verildi! Küba'da şiddetli deprem: Sarsıntı Florida ve Meksika'da da hissedildi Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC'ye ziyarette bulunacak Döviz kurlarında son durum (9 Haziran 2026) Ayşe Beyit için acil kan aranıyor! Trump NBA final maçında yuhalandı Altın fiyatları ateşkesle yön arıyor Hürmüz'de helikopter düştü, mürettebat kurtarıldı Sunucunun sorusuna kızan Trump, röportajı yarıda bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Haziran 2026) Üstel "Güney Kıbrıs'ın yaklaşımının barışa faydası yok” Çarşmaba günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek Bitcoin fiyatları düşüşte Bengihan, sendikaların önümüzdeki hafta eylemlilik süreci başlatma kararı aldığını duyurdu Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA Anlaşması bugün imzalandı Meteoroloji Dairesi 9-15 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı 31 Ekim’e kadar ateş yakmak yasak Hristodulidis "Kıbrıs sorunundaki gelişmeler konusunda ihtiyatlı iyimserim" Kadim Çin bitkisi, kelliğin çaresi olabilir Antalya açıklarında 4 büyüklüğünde deprem Japonya'da görülmemiş ayı alarmı: 94 okulda eğitime ara verildi! Küba'da şiddetli deprem: Sarsıntı Florida ve Meksika'da da hissedildi Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC'ye ziyarette bulunacak Döviz kurlarında son durum (9 Haziran 2026) Ayşe Beyit için acil kan aranıyor! Trump NBA final maçında yuhalandı Altın fiyatları ateşkesle yön arıyor Hürmüz'de helikopter düştü, mürettebat kurtarıldı Sunucunun sorusuna kızan Trump, röportajı yarıda bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Haziran 2026) Üstel "Güney Kıbrıs'ın yaklaşımının barışa faydası yok” Çarşmaba günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek Bitcoin fiyatları düşüşte Bengihan, sendikaların önümüzdeki hafta eylemlilik süreci başlatma kararı aldığını duyurdu Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA Anlaşması bugün imzalandı Meteoroloji Dairesi 9-15 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı 31 Ekim’e kadar ateş yakmak yasak Hristodulidis "Kıbrıs sorunundaki gelişmeler konusunda ihtiyatlı iyimserim"
Dolar
Euro
Sterlin

KTAMS, Cengiz Topel Hastanesi’ndeki “idari ve yönetsel sıkıntılara” dikkat çekti

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
KTAMS, Cengiz Topel Hastanesi’ndeki “idari ve yönetsel sıkıntılara” dikkat çekti
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), "bir süreden beridir, Cengiz Topel Hastanesi’nde idari ve yönetsel sıkıntılar yaşandığı ve Sağlık Bakanlığı’nın bunlara duyarsız kaldığı" gerekçesiyle bugün Cengiz Topel Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Sendika'dan verilen bilgiye göre, KTAMS Başkanı Güven Bengihan, hastane önünde yaptığı konuşmada, yaklaşık bir yıldır, Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından yasalara göre atanması gereken başhekimin hastaneye atanmadığını belirterek, “asıl” ve “sürekli” kadroda çalışan başhekim eksikliğinin hastanede “idari ve yönetsel” sıkıntılara” yol açtığını savundu. Bengihan, şu an hastanede bir başı boşluk yaşandığını ileri sürerek bu durumun Sağlık Bakanlığı’nın gereken zamanda ve sürede sorunların çözülmesi ile ilgili gerekli idari işlemeleri yapmamasından kaynaklandığını savundu. Bengihan, bakanlığın “büyük sorumluluğu” bulunduğunu da iddia eti. -“Hastanede başhekim ve idare amiri eksikliği var…” Bengihan, Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından münhale çıkılıp sınavlarının yapılması gerekirken, son beş senedir vekalet verilerek görevlendirmeler yapıldığını ve bu şekilde başhekimlik açığın kapatılmaya çalışıldığını aktararak, “Şu an, hastanede vekâlet eden bir önceki başhekimin de emekli çıkmasıyla bir başıboşluk yaşanıyor” iddiasında bulundu. Görevlendirme ve vekâlet usulü ile bu sorun çözülmeye çalışılırken hastanede farklı farklı doktorların görevlendirilmesi nedeniyle yetki karmaşası yaşandığını ileri süren Bengihan, “Hastanede, izin alırken ve işini yaparken yetki tartışması yaşanıyor, doktorlar kendi arasında sorumluluğun kimde olacağı yönünde karar üretemediği için bir başı boşluk var” ifadesini kullandı. Bengihan ayrıca, hastanede uzun bir süreden beridir idare amiri eksikliğini de olduğuna dikkat çekerek, “Doktor ve hemşireler dışındaki diğer kamu görevlilerine görev verecek, izin verecek ve bir hastane idare amiri de yok.” dedi. -“Hastanede başı boşluk var” Bengihan, “Şu an hastanede bir başı boşluk yaşanıyor” diyerek, Sağlık Bakanlığı’nın hastaneyi ziyaret edip ne doktorların, ne hemşirelerin ne de kamu görevlilerinin sorunlarını dinlediğini savunarak, bu yetki karmaşasından dolayı bazı tartışmaların da yaşandığını ve hastanede çalışma barışının bozulduğunu iddia etti. Bengihan, Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından “asıl” ve “sürekli” kadroda başhekim için münhal ilan edip atama yapmasını ve Sağlık Bakanlığı’nın, başhekim atanıncaya kadar da başhekimliğe vekalet edecek olan kişiye karar vermesini talep etti. Bengihan, bu adımların atılmaması halinde sendikanın yasal grev ve eylemlilik hakkını kullanacağı uyarısında bulundu.

Benzer haberler

Featured
Kadim Çin bitkisi, kelliğin çaresi olabilir 2026-06-09 10:01:00 Antalya açıklarında 4 büyüklüğünde deprem 2026-06-09 09:59:00 Japonya'da görülmemiş ayı alarmı: 94 okulda eğitime ara verildi! 2026-06-09 09:54:00 Küba'da şiddetli deprem: Sarsıntı Florida ve Meksika'da da hissedildi 2026-06-09 09:50:00 Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC'ye ziyarette bulunacak 2026-06-09 09:38:00 Döviz kurlarında son durum (9 Haziran 2026) 2026-06-09 09:02:00 Ayşe Beyit için acil kan aranıyor! 2026-06-09 08:52:00 Trump NBA final maçında yuhalandı 2026-06-09 08:46:00 Altın fiyatları ateşkesle yön arıyor 2026-06-09 08:32:00