Kredilerin Yapılandırılmasına İlişkin Yasa Gücünde Kararname uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber
Bakanlar Kurulu, “Kredilerin Yapılandırılmasına İlişkin Yasa Gücünde Kararname”nin süresinin 30 Eylül’e kadar uzatılmasını amaçlayan “Kredilerin Yapılandırılmasına İlişkin Yasa Gücünde Kararnamenin Değiştirilmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname”yi onaylayarak, Meclis’e sunulmasına karar verdi. Karar, dünkü Resmi Gazete’te yayımlandı.
Yasa Gücünde Kararname ile 1 Mart 2021 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren “Kredilerin Yapılandırılmasına ilişkin Yasa Gücünde Kararname”nin, dünya genelinde ortaya çıkan ekonomik kriz ve döviz kurlarında aşırı dalgalanma nedeniyle ülkede yaşanan ekonomik ve toplumsal koşullar göz önünde bulundurularak, süresinin uzatılması amaçlanıyor.
Kararname, bankalarda borçlu olanların kredilerinin iyileştirilmesi ve/veya yapılandırılması halinde uygulanacak kuralları düzenliyor.
Karara göre, “Kredilerin Yapılandırılmasına İlişkin Yasa Gücünde Kararnamenin Değiştirilmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname”, Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten başlayarak yürürlüğe girdi ve 30 Eylül’de yürürlükten kalkacak.
Benzer haberler
Ekonomi
Avrupa altınını neden Amerika'dan kaçırıyor?
Döviz piyasalarında günün son rakamları (4 Eylül 2026)
Küresel gıda fiyatları Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı
Ağustos ayı enflasyon oranları açıklandı
Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı
Altın fiyatları yüksekte kalmaya devam ediyor
Döviz kurlarında son durum (4 Eylül 2026)
Döviz piyasalarında günün son rakamları (3Eylül 2026)
Türkiye'de ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı


