Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Alaniçi, Girne, Hamitköy, Gaziveren ve Ziyamet'te yangın! Bariyerlere çarpan araç takla attı! Muammer Moran hayatını kaybetti! Kiprianu “Matematiksel kesinlikle nihai taksime sürükleniyoruz” Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor” Drenjanin "Türkiye’nin uluslararası hukuka saygı göstermesini bekliyoruz" İki toplumlu “İklim Değişikliği ve Kıbrıs" paneli düzenleniyor KTÖS "KGS'de pedagojik skandal" İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı, 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Erhürman Milli Takım'ı kutladı “Onlarla gurur duyuyoruz” ABD'de haziranın ilk günlerindeki aile içi cinayetler endişeye neden oldu Cumhurbaşkanı Erhürman, Holguin ile yarın görüşecek Diş sıkma sadece dişleri değil yaşam kalitesini de bozuyor Meteoroloji Dairesi Müdürü "El Nino Kıbrıs’ı dolaylı etkileyebilir" Alaniçi, Girne, Hamitköy, Gaziveren ve Ziyamet'te yangın! Bariyerlere çarpan araç takla attı! Muammer Moran hayatını kaybetti! Kiprianu “Matematiksel kesinlikle nihai taksime sürükleniyoruz” Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor” Drenjanin "Türkiye’nin uluslararası hukuka saygı göstermesini bekliyoruz" İki toplumlu “İklim Değişikliği ve Kıbrıs" paneli düzenleniyor KTÖS "KGS'de pedagojik skandal" İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı, 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Erhürman Milli Takım'ı kutladı “Onlarla gurur duyuyoruz” ABD'de haziranın ilk günlerindeki aile içi cinayetler endişeye neden oldu Cumhurbaşkanı Erhürman, Holguin ile yarın görüşecek Diş sıkma sadece dişleri değil yaşam kalitesini de bozuyor Meteoroloji Dairesi Müdürü "El Nino Kıbrıs’ı dolaylı etkileyebilir"
Dolar
Euro
Sterlin

Konteyner gemisi battı, “tehlikeli kargo” sulara gömüldü

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Konteyner gemisi battı, “tehlikeli kargo” sulara gömüldü

Hindistan açıklarında batan konteyner gemisinin içinde “tehlikeli kargo” da olduğu belirtilse de söz konusu maddenin ne olduğu hakkında bilgi verilmedi. Liberya bandıralı bir konteyner gemisi, Hindistan’ın güneyindeki Kerala açıklarında batarak taşıdığı tehlikeli maddelerle birlikte sulara gömüldü. Hindistan Donanması’ndan yapılan açıklamaya göre, gemi, içindeki 24 mürettebat kurtarıldıktan sonra battı. Donanma, 184 metrelik geminin Hindistan’ın Vizhinjam Limanı’ndan Kochi’ye doğru yol aldığını bildirdi. Gemi, dün yardım çağrısında bulunmuştu. Yardım çağrısı üzerine Hindistan Donanması’na ait hava ve deniz araçları olay yerine gönderildi. “TEHLİKELİ KARGONUN” İÇERİĞİ AÇIKLANMADI Hindistan Savunma Bakanlığı da olaya ilişkin açıklamasında 24 kişilik mürettebatın tamamının kurtarıldığını teyit etti. Hindistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan denizcilerin Gürcistan, Rusya, Ukrayna ve Filipinler vatandaşı oldukları bilgisi verildi. Açıklamada, batan gemide 640 konteyner olduğu, bunlardan 13’ünün “tehlikeli kargo” taşıdığı, 12’sinde ise kalsiyum karbür isimli maddenin bulunduğu belirtildi. Kimyasal adı kalsiyum karbür olan karpit, suyla birleştiğinde hızla tepkimeye girerek asetilen gazı çıkaran kimyasal bir madde. İnsan sağlığı için oldukça zararlı olan karpit, gübre üretiminde, çelik yapımında ve uçan balonlarda da kullanılabiliyor. Öte yandan, Hindistan Savunma Bakanlığı, tehlikeli olduğunu söylediği konteynerlerin içinde ne olduğu hakkında bilgi vermedi. Donanma da yaşanan olayın ardından “kirliliğe karşı tam müdahale hazırlığı” başlatıldığını bildirdi. Gemide 370 ton yakıt ve petrol olduğu ifade edilirken, Sahil Güvenlik “tespit sistemlerinin” aktive edildiğini ve şu ana kadar herhangi bir sızıntının tespit edilmediğini belirtti.

Benzer haberler

Dünya
Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu 2026-06-07 12:38:00 İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı, 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti 2026-06-07 11:30:00 ABD'de haziranın ilk günlerindeki aile içi cinayetler endişeye neden oldu 2026-06-07 11:09:00 ABD'de festival alanına silahlı saldırı! 2026-06-07 09:27:00 Filistin Esirler Medya Ofisi "Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor" 2026-06-07 09:22:00 Ekvador'da yangın: Limandaki 35 tekne küle döndü 2026-06-07 09:14:00 Putin, Zelenski'nin mektubuna yanıt verdi ''Görüşmenin şimdilik anlamı yok'' 2026-06-06 21:40:00 ABD'de doğumla vatandaşlık hakkı kritik eşikte: Diğer ülkelerde durum ne? 2026-06-06 20:32:00 NASA'nın "sessiz" süpersonik jeti X-59 ses duvarını ilk kez aştı 2026-06-06 20:10:00