Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
AB, sonbaharda Rusya'ya yaptırımları genişletmeyi planlıyor Borsa günü yüzde 0,28 değer kaybederek tamamladı Uluslararası sularda 50 düzensiz göçmen kurtarıldı, 7 göçmenin cesedi bulundu Söz Gençte’nin ikinci buluşması Mehmetçik’te yapılacak Credit West Bankası Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği’ne kuru mama bağışladı İskele Kaymakamı "Dünkü fırtınada zarar ziyanın çok büyük bölümü Altınova'da oldu" Yağmurlu hava devam edecek, sıcaklık yeniden yükselecek Larnaka’da deniz kazası: Anne hayatını kaybetti, iki çocuk ağır durumda Nöbetçi eczaneler (17 Ağustos 2026) Denktaş, kamu maliyesini düzenlemeye yönelik atılacak adımları açıkladı Öztürkler “Seçim takviminde Bakanlar Kurulu'ndan gelecek karar yol gösterici olacak” Cumhuriyet Meclisi Futbol Takımı ile Kıbrıs Türk Gençlik Meclisi Futbol Takımı dostluk maçı yapacak Çavuşoğlu “Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’nde ortaya çıkacak sonuç ve önerileri merakla bekliyoruz” CTP, Toplum Güvenliği Eylem Planı'nı açıkladı Taçoy “Mülkiyet konusunun adil bir şekilde tek çözüm yeri Taşınmaz Mal Komisyonu’dur” Rahvancıoğlu’nun Türkiye’ye girişine izin verilmemesiyle ilgili olarak AYM'den yetkisizlik kararı Kongo’da Ebola salgını ülke tarihinin en ölümcül seviyesine ulaştı LTB, Lefkoşa'da asfaltlama çalışmalarına devam edecek KAÜ, PTE Academic sınavına hazırlık merkezi oldu Erdoğan “Mekke Anlaşması dünyaya önemli bir mesaj vermemiz için gerçek bir vesile oldu” AB, sonbaharda Rusya'ya yaptırımları genişletmeyi planlıyor Borsa günü yüzde 0,28 değer kaybederek tamamladı Uluslararası sularda 50 düzensiz göçmen kurtarıldı, 7 göçmenin cesedi bulundu Söz Gençte’nin ikinci buluşması Mehmetçik’te yapılacak Credit West Bankası Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği’ne kuru mama bağışladı İskele Kaymakamı "Dünkü fırtınada zarar ziyanın çok büyük bölümü Altınova'da oldu" Yağmurlu hava devam edecek, sıcaklık yeniden yükselecek Larnaka’da deniz kazası: Anne hayatını kaybetti, iki çocuk ağır durumda Nöbetçi eczaneler (17 Ağustos 2026) Denktaş, kamu maliyesini düzenlemeye yönelik atılacak adımları açıkladı Öztürkler “Seçim takviminde Bakanlar Kurulu'ndan gelecek karar yol gösterici olacak” Cumhuriyet Meclisi Futbol Takımı ile Kıbrıs Türk Gençlik Meclisi Futbol Takımı dostluk maçı yapacak Çavuşoğlu “Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’nde ortaya çıkacak sonuç ve önerileri merakla bekliyoruz” CTP, Toplum Güvenliği Eylem Planı'nı açıkladı Taçoy “Mülkiyet konusunun adil bir şekilde tek çözüm yeri Taşınmaz Mal Komisyonu’dur” Rahvancıoğlu’nun Türkiye’ye girişine izin verilmemesiyle ilgili olarak AYM'den yetkisizlik kararı Kongo’da Ebola salgını ülke tarihinin en ölümcül seviyesine ulaştı LTB, Lefkoşa'da asfaltlama çalışmalarına devam edecek KAÜ, PTE Academic sınavına hazırlık merkezi oldu Erdoğan “Mekke Anlaşması dünyaya önemli bir mesaj vermemiz için gerçek bir vesile oldu”
Dolar
Euro
Sterlin

Komite gündemindeki 4 yasa tasarısından 1'ini meclise sevk etti

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Komite gündemindeki 4 yasa tasarısından 1'ini meclise sevk etti
Reklam

 Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi UBP Milletvekili ve Komite Başkanı Özdemir Berova başkanlığında toplandı.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, gündeminde bulunan “Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasa Tasarısı”, “Zeytin ve Zeytin Ürünleri Değişiklik Yasa Tasarısı”, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ve “Kozmetik Ürünleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüştü.

Komite ilk olarak “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oybirliği ile onaylayarak Genel Kurul’a sevk etti.

Komite ardından, “Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasa Tasarısı”, “Zeytin ve Zeytin Ürünleri Değişiklik Yasa Tasarısı” ve “Kozmetik Ürünleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı ele aldı ve ilgili Yasa Tasarıları’nın madde madde görüşmesine devam etti. Komite’nin bahse konu Yasa Tasarıları üzerindeki görüşmelerine önümüzdeki toplantılarında devam edeceği bildirildi.

Özdemir Berova başkanlığındaki İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplantısına, CTP Milletvekili Komite Başkan Vekili Filiz Besim ile Komite Üyeleri UBP Milletvekilleri Ahmet Savaşan ve Emrah Yeşilırmak katıldı.

Komite toplantısına davetli olarak, Milli Eğitim Bakanlığı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Genel Tarım Sigortası Fonu, Ticaret Odası, Gıda Mühendisleri Odası, Sanayi Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Ticaret Dairesi, Tarım Bakanlığı, Çevre Koruma Dairesi, Ziraat Mühendisleri Odası, Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası, TIP-İŞ, Kamu-Sen, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Sağlık Bakanlığı, ZEYSAN, Maliye Bakanlığı, Bio-Der ve Kimya Mühendisleri Odası’ndan yetkililer katılarak görüş ve önerilerde bulundular.

Benzer haberler

Featured
AB, sonbaharda Rusya'ya yaptırımları genişletmeyi planlıyor 17 Ağu 2026 19:07 Borsa günü yüzde 0,28 değer kaybederek tamamladı 17 Ağu 2026 18:59 Uluslararası sularda 50 düzensiz göçmen kurtarıldı, 7 göçmenin cesedi bulundu 17 Ağu 2026 18:49 Söz Gençte’nin ikinci buluşması Mehmetçik’te yapılacak 17 Ağu 2026 18:17 Credit West Bankası Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği’ne kuru mama bağışladı 17 Ağu 2026 18:05 İskele Kaymakamı "Dünkü fırtınada zarar ziyanın çok büyük bölümü Altınova'da oldu" 17 Ağu 2026 17:45 Yağmurlu hava devam edecek, sıcaklık yeniden yükselecek 17 Ağu 2026 17:34 Larnaka’da deniz kazası: Anne hayatını kaybetti, iki çocuk ağır durumda 17 Ağu 2026 17:25 Nöbetçi eczaneler (17 Ağustos 2026) 17 Ağu 2026 17:15