Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Mimarlar Odası’ndan Yeni Atatürk Stadyumu ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi Projesi'ne tepki Trump, "yapay zeka" isminin değiştirilmesini önerdi Gece ışıkta uyumak kalbi etkiliyor olabilir ABD’li senatör İsrail’e 2,8 milyar dolarlık silah satışını bloke etti Küresel piyasalarda gelecek hafta yoğun veri gündemi takip edilecek Üstel "Güzelyurt’u tarımsal üretimin, işleme sanayisinin ve ihracatın güçlü merkezi haline getireceğiz" Çavuş "Depo sayesinde 2 bin 800 ton ürünü depolama fırsatı yakaladık” Diş Tabipleri Odası Başkanı yeniden Ulutekin Yılmaz Güzelyurt Soğuk Hava Deposu'nun açılışında konuştu "Bir kapıyı kapatırsanız biz on tane kapı açarız” Cypfruvex’in 15 bin tonluk soğuk hava deposu hizmette Tel-Sen'de yeni dönem Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'la görüştü Sertoğlu ”10 yıldır yeni bir stadyumun peşinden koşuyoruz” Üstel “Bugün Kıbrıs Türkü'nün ve KKTC gençliğinin tarihi günü” Yılmaz "Projelerimizle KKTC’deki mühürlerin sayısını daha da çoğaltacağız” “Displaced: Bir Kıbrıslı Türk Hikâyesi” Londra’da özel gösterimle tanıtıldı Atatürk Stadyumu ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi tanıtıldı Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, ABD’ye gitti KKTC Geleneksel Okçuluk Spor Derneği, Altınordu Dünya Kupası’nda KKTC’yi temsil etti Geçiş kapılarında Kıbrıslı Türklere yönelik “Photo Radar List” uygulaması başlatılıyor Mimarlar Odası’ndan Yeni Atatürk Stadyumu ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi Projesi'ne tepki Trump, "yapay zeka" isminin değiştirilmesini önerdi Gece ışıkta uyumak kalbi etkiliyor olabilir ABD’li senatör İsrail’e 2,8 milyar dolarlık silah satışını bloke etti Küresel piyasalarda gelecek hafta yoğun veri gündemi takip edilecek Üstel "Güzelyurt’u tarımsal üretimin, işleme sanayisinin ve ihracatın güçlü merkezi haline getireceğiz" Çavuş "Depo sayesinde 2 bin 800 ton ürünü depolama fırsatı yakaladık” Diş Tabipleri Odası Başkanı yeniden Ulutekin Yılmaz Güzelyurt Soğuk Hava Deposu'nun açılışında konuştu "Bir kapıyı kapatırsanız biz on tane kapı açarız” Cypfruvex’in 15 bin tonluk soğuk hava deposu hizmette Tel-Sen'de yeni dönem Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'la görüştü Sertoğlu ”10 yıldır yeni bir stadyumun peşinden koşuyoruz” Üstel “Bugün Kıbrıs Türkü'nün ve KKTC gençliğinin tarihi günü” Yılmaz "Projelerimizle KKTC’deki mühürlerin sayısını daha da çoğaltacağız” “Displaced: Bir Kıbrıslı Türk Hikâyesi” Londra’da özel gösterimle tanıtıldı Atatürk Stadyumu ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi tanıtıldı Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, ABD’ye gitti KKTC Geleneksel Okçuluk Spor Derneği, Altınordu Dünya Kupası’nda KKTC’yi temsil etti Geçiş kapılarında Kıbrıslı Türklere yönelik “Photo Radar List” uygulaması başlatılıyor
Dolar
Euro
Sterlin

Kombos, Hristodulidis’in Kıbrıs sorununa ilişkin önerisini Guterres'e aktardı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Kombos, Hristodulidis’in  Kıbrıs sorununa ilişkin önerisini Guterres'e aktardı
Reklam

Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos’un dün New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelerek, Kıbrıs Rum yönetiminin Kıbrıs müzakerelerini yeniden başlaması için gerekli şartları yaratma çabalarını anlattı.

Haravgi, “BM ve AB Müzakerelerin Yeniden Başlama Olasılığını Araştırıyor… Guterres, Lefkoşa’nın Diyalog Çabasıyla İlgili Tezleri Hakkında Bilgilendirildi” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Kombos-Guterres görüşmesinin dün gece Kıbrıs saatiyle 22.30’da yapıldığını yazdı.

Habere göre, Kombos, Nikos Hristodulidis’in AB’nin Kıbrıs temsilcisi atayarak, Kıbrıs sorununda daha aktif rol üstlenme girişimi ve BM’nin Kıbrıs'a temsilci ataması talebini de BM Genel Sekreterine aktardı.

BM Genel Sekreter Yardımcıları Jean Pierre Lacroix ve Rosemary DiCarlo ile de görüşen Kombos, Kıbrıs Rum yönetiminin müzakerelerin yeniden başlamasına ilişkin yaklaşımını anlattı ve “Hedefimiz, müzakereleri yeniden başlatma şartlarını oluşturmak için başlamış görünen bir süreç çerçevesinde zemin hazırlamaktır” ifadesini kullandı.

-“Guterres’ten Stewart’a tam destek”

BM Genel Sekreteri Guterres’in pazartesi günü Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi ve Barış Gücü Misyon Şefi Colin Stewart’la görüştüğü kaydedilen haberde, BM Genel Sekreterliği tarafından Twitter’de yapılan paylaşımda Genel Sekreter Guterres’in Stewart’ın Ada’daki çabalarına tam destek belirttiğine dikkat çekildi.

Haberde ayrıca Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel’in, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme hakkında Pazartesi gecesi Hristodulidis’e bilgi verdiği kaydedildi.

Habere göre, Mischel, Erdoğan’la Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlaması hedefiyle AB’nin daha aktif müdahil olması ve Türkiye-AB ilişkilerine dair konuları konuştuklarını aktardı.

Michel ve Hristodulidis’in önümüzdeki Salı günü AB-Latin Amerika devletleri ve Karayipler zirvesi çerçevesinde bir araya gelerek daha detaylı görüşeceği belirtildi.

-“Michel-Erdoğan görüşmesinin mesajları Kıbrıs Rum yönetimi için cesaret verici”

Fileleftheros “Kıbrıs Sorunundaki Niyetlerin Röntgeni… Michel-Erdoğan Görüşmesinden Cesaret Verici Mesajlar” başlıklı haberinde, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesinden Türk tarafının niyetlerine dair ilk işaretin alındığını yazdı. Gazete, Erdoğan’ın bu akşam Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile yapacağı görüşmenin de çok önemli olduğunu kaydetti.

Litvanya’nın Vilnius kentinde, “yeniden ABD ve AB’ye yöneliyor görünen Erdoğan’ın tavır değişikliğiyle ilgili yeni bir tartışma açan önemli gelişmeler cereyan etmekte" olduğunu yazan gazete “Bu gelişmeler, Lefkoşa’nın Kıbrıs kökenli başlıklar çerçevesinde Türkiye-Avrupa ilişkileri şemsiyesi altında yer alabileceğini umduğu Kıbrıs ile pekâlâ doğrudan bağlanabilir” ifadesini kullandı.

Hristodulidis’in pazartesi gecesi telefon görüşmesi yaptığı Michel’den Erdoğan ile görüşmesi hakkında bilgi aldığını yazan gazete, Michel’in, Hristodulidis’in AB’nin Kıbrıs sorununa daha aktif müdahil olması inisiyatifini aktardığı Erdoğan ile görüşmesinden “cesaret verici mesajlar” alındığını yazdı.

-“Miçotakis (masaya) yol haritası koyuyor”

Alithia “Miçotakis (masaya) Yol Haritası Koyuyor… Türk Cumhurbaşkanı İle Vilnius’taki Kritik Görüşme Bugün” başlıklı haberinde, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile NATO zirvesi çerçevesinde yapacağı görüşme öncesindeki açıklamasını aktardı.

Habere göre, Miçotakis özetle “Türkiye ile sürekli gerilim ortamında yaşamaya mahkûm değiliz. Deniz bölgelerini sınırlandırmaktan başka bir şey olmayan jeopolitik anlaşmazlıklarımızı çözmek için bir yol haritası çizebiliriz” dedi.

Benzer haberler

Featured
Mimarlar Odası’ndan Yeni Atatürk Stadyumu ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi Projesi'ne tepki 19 Eyl 2026 21:44 Trump, "yapay zeka" isminin değiştirilmesini önerdi 19 Eyl 2026 21:23 Gece ışıkta uyumak kalbi etkiliyor olabilir 19 Eyl 2026 20:54 ABD’li senatör İsrail’e 2,8 milyar dolarlık silah satışını bloke etti 19 Eyl 2026 20:46 Küresel piyasalarda gelecek hafta yoğun veri gündemi takip edilecek 19 Eyl 2026 20:39 Üstel "Güzelyurt’u tarımsal üretimin, işleme sanayisinin ve ihracatın güçlü merkezi haline getireceğiz" 19 Eyl 2026 20:08 Çavuş "Depo sayesinde 2 bin 800 ton ürünü depolama fırsatı yakaladık” 19 Eyl 2026 19:58 Diş Tabipleri Odası Başkanı yeniden Ulutekin 19 Eyl 2026 19:51 Yılmaz Güzelyurt Soğuk Hava Deposu'nun açılışında konuştu "Bir kapıyı kapatırsanız biz on tane kapı açarız” 19 Eyl 2026 19:47