Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kolej Giriş Sınavı’nın ikinci basamağı (KGS-2) bugün yapılıyor ABD'den Ebola uyarısı: Tarihin en ölümcül seviyesine ulaşabilir Çocuk Şenliği Coşkusu Girne’de yaşandı Uzayda acil durum: Hava sızıntısı astronotları sığınağa kaçırdı Büyük Romulus Girne’de seyircisiyle buluştu En son hava durumu tahminleri (6 Haziran 2026) Sahra Çölü'nde facia: 49 kişi susuzluktan öldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Haziran 2026) Putin, Zelenskiy ile görüşmesinin "şimdilik anlamının olmadığını" söyledi Güneş'in hareketleri 40 yıldır gizemli bir şekilde değişiyor Oymen, gıda mühendislerinin kamu kurum ve yerel yönetimlerde yeterli düzeyde istihdam edilmemesini eleştirdi Kredi Faiz Destek Fonu Yasası yürürlüğe girdi Çeler “Seçim sonucunda TDP belirleyici olacak" Borsa günü yüzde 1,28 değer kaybederek tamamladı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı dairelerde görevden alma ve atamalar yapıldı İç kesimlerde yarın hafif yağmur bekleniyor İncirli “Bu memleketi adım adım iyileştireceğiz" Altının gramı 6 bin 592 liradan işlem görüyor Kıbrıs RoboFest 7 Haziran’da yapılacak İhmalkarlık ve kısa devre yangına neden oldu! Kolej Giriş Sınavı’nın ikinci basamağı (KGS-2) bugün yapılıyor ABD'den Ebola uyarısı: Tarihin en ölümcül seviyesine ulaşabilir Çocuk Şenliği Coşkusu Girne’de yaşandı Uzayda acil durum: Hava sızıntısı astronotları sığınağa kaçırdı Büyük Romulus Girne’de seyircisiyle buluştu En son hava durumu tahminleri (6 Haziran 2026) Sahra Çölü'nde facia: 49 kişi susuzluktan öldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Haziran 2026) Putin, Zelenskiy ile görüşmesinin "şimdilik anlamının olmadığını" söyledi Güneş'in hareketleri 40 yıldır gizemli bir şekilde değişiyor Oymen, gıda mühendislerinin kamu kurum ve yerel yönetimlerde yeterli düzeyde istihdam edilmemesini eleştirdi Kredi Faiz Destek Fonu Yasası yürürlüğe girdi Çeler “Seçim sonucunda TDP belirleyici olacak" Borsa günü yüzde 1,28 değer kaybederek tamamladı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı dairelerde görevden alma ve atamalar yapıldı İç kesimlerde yarın hafif yağmur bekleniyor İncirli “Bu memleketi adım adım iyileştireceğiz" Altının gramı 6 bin 592 liradan işlem görüyor Kıbrıs RoboFest 7 Haziran’da yapılacak İhmalkarlık ve kısa devre yangına neden oldu!
Dolar
Euro
Sterlin

Kolej Giriş Sınavı’nın ikinci basamağı (KGS-2) bugün yapılıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Kolej Giriş Sınavı’nın ikinci basamağı (KGS-2) bugün yapılıyor

  Kolej Giriş Sınavı’nın ikinci basamağı (KGS-2) bugün yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı KGS-2, 7 merkezde ve iki oturum şeklinde gerçekleştiriliyor.

Birinci oturum 09.00-10.30, ikinci oturum ise 11.00-12.30 saatleri arasında.

KGS-2; Türk Maarif Koleji, Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, İskele Evkaf Türk Maarif Koleji, Hala Sultan İlahiyat Koleji ve Lefke Gazi Lisesi’nde yer alıyor.

Kolej Giriş Sınavı, Türkçe, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Matematik olmak üzere beş alt testten oluşan çoktan seçmeli bir sıralama sınavı.

Sınavla ilgili olarak yedi merkezde yaklaşık 240 öğretmen ve uzman görev alıyor.

Uzman ve deneyimli eğitimcilerden oluşan komisyonlar tarafından hazırlanan ve sınavdan 48 saat önce Bakanlığın Basım Merkezi’nde basılan soru kitapçıkları, bu sabah sınav sorumluları ve denetmenler eşliğinde sınav merkezlerine ulaştırıldı.

- Sonuçların bugün açıklanması öngörülüyor

Sınavın tamamlanmasının ardından soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, Bakanlığın resmi internet sitesi olan www.mebnet.net adresinde yayımlanacak. Cevap kağıtlarının optik okuyucu ile değerlendirilmesinin ardından sınav sonuçlarının da bu akşam saatlerinde açıklanması öngörülüyor.

- 695 öğrenci kolejlere kayıt hakkı elde edecek

31 Ocak’ta yapılan KGS-1 ile KGS-2’den elde edilen puanların yüzde 50’şer oranında değerlendirilmesiyle oluşacak Kolej Giriş Puanı’na göre yapılacak sıralama sonucunda, kolejlerin kontenjanları doğrultusunda 2026-2027 öğretim yılı için toplam 695 öğrenci kayıt hakkı kazanacak.

Benzer haberler

Featured
ABD'den Ebola uyarısı: Tarihin en ölümcül seviyesine ulaşabilir 2026-06-06 09:24:00 Çocuk Şenliği Coşkusu Girne’de yaşandı 2026-06-06 09:09:00 Uzayda acil durum: Hava sızıntısı astronotları sığınağa kaçırdı 2026-06-06 08:25:00 Büyük Romulus Girne’de seyircisiyle buluştu 2026-06-06 07:54:00 En son hava durumu tahminleri (6 Haziran 2026) 2026-06-06 07:43:00 Sahra Çölü'nde facia: 49 kişi susuzluktan öldü 2026-06-05 21:57:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Haziran 2026) 2026-06-05 21:45:00 Putin, Zelenskiy ile görüşmesinin "şimdilik anlamının olmadığını" söyledi 2026-06-05 21:34:00 Güneş'in hareketleri 40 yıldır gizemli bir şekilde değişiyor 2026-06-05 21:26:00