KKTC’deki eski Kıbrıs Rum taşınmazlarının kullanımı davaları sürüyor

Voice Kıbrıs Haber
KKTC’deki eski Kıbrıs Rum taşınmazlarının suiistimali iddialarıyla Güney Kıbrıs’ta devam eden davalar Kıbrıs Rum basınında geniş yer aldı.
Politis gazetesi, “Suiistimal Davalarında Yeni Veriler – Üç Dava Yargı Önünde Devam Ediyor” başlıkları altında verdiği yorum haberinde, KKTC’deki eski Kıbrıs Rum taşınmazlarını suiistimal ettikleri iddiasıyla Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen yargılamaların kronolojisi ve isimlerine yer verdi.
Gazete, İsrail kökenli Simon Aykut ile Ilona Lesko ve Melinda Ladanyi isimli iki Macar uyruklu kadının davalarının karara bağlandığını hatırlatırken Ukraynalı Denys Pohodin ve Alman Ewa Kunzel’in davalarının ise sürdüğünü vurguladı.
Pohodin’in kendisine yöneltilen bazı suçlamaları kabul edeceğine dair bilgiler bulunduğunu ve bu davanın duruşmasının 4 Kasım'da gerçekleştirileceğini aktaran gazete, Kunzel’in davasında ise yeni bir ‘dava içinde dava’ durumunun olası olduğunu yazdı.
Yargı önünde olan bir diğer davanın ise İsrail kökenli Yazan Sarai Eldin’in davası olduğunu ve bu şahsın tutuklu olmadığını vurgulayan gazete, en son olarak ise İran asıllı Behdad Jafari’nin tutuklananlar arasına katıldığını aktardı.
Gazete ayrıca, hakkında tutuklama emri bulunan birçok kişi bulunduğunu ancak bunların kesin sayısının kaç olduğu veya isimlerinin kamuoyuna açıklanmadığını belirtti.
Benzer haberler
Featured
ABD'de yaklaşık 39 milyon kişi sel riskine karşı uyarıldı
Gülgün Süt Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde kazanan Şüküroğlu-Topcuoğlu ikilisi
Guterres'ten yapay zekâ uyarısı
Yapay zekada "hız mı, yavaşlama mı" tartışmalarına "denge" önerisi
Endonezya'da yolcu gemisiyle irtibat kesildi: 102 kişi kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti
Erhürman “Kıbrıslı Türk ve Rum çocukların Kıbrıs’ta turnuvalara katılması önerimiz geçerli”
Basın-Sen "Devletin görevi, kadınları öldürülmeden önce korumaktır"
Nazlı “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok”
Suudi Arabistan'ın petrol damarı kesildi: Küresel piyasalar çöküşte


