Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Eylül 2026) BM "KDC'deki Ebola salgını ölümcül ve devasa olmaya devam ediyor" Silivri açıklarındaki arama kurtarma çalışmalarında birinci kaptanın cansız bedenine ulaşıldı Medya Etik Kurulu "Şiddeti yeniden üretmeyen bir medya dili mümkün" Türkiye, Ay görevi için uzay aracının üretimini tamamladı Borsa günü yüzde 2,41 değer kaybederek tamamladı Devlet Piyangosu çekildi (15 Eylül 2026 tam liste) SAFİR Serisi'nin “Çobanyıldızı Krallığı” final kitabı yayımlandı TÜK'ün Haspolat şubesinde elektrik kesintisi olacak El Nino kuraklığı Panama Kanalı'ndaki gemi geçişlerini yeniden kısıtlıyor Musk, "yapay zekânın insanlığı yok edebileceği" iddialarını yanıtladı "Günün birinde zaten hepimiz öleceğiz" İskele ve Girne’de elektrik kesintisi olacak 2026 Emmy Ödülleri sahiplerini buldu Köroğlu “Artık kafamızı kumdan çıkarma zamanıdır.” Polis, okul çevrelerinde denetimi artırdı “Güvenlik önceliğimizdir” Hasipoğlu "Çocukların sağlık durumları yakından takip ediliyor" Çeler “Ülkenin ihtiyacı olan değişim, TDP'nin Meclis’e girmesiyle mümkün olacak" Güngör çöp alanında çıkan yangın iki toplumlu çevre komitesi tarafından ele alındı Özerdağ “İki seçimin bir arada yapılmasına yönelik ön hazırlıkları başlattık” Çavuşoğlu “En yüksek standartlı okul şu anda Erenköy Lisesi’dir” Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Eylül 2026) BM "KDC'deki Ebola salgını ölümcül ve devasa olmaya devam ediyor" Silivri açıklarındaki arama kurtarma çalışmalarında birinci kaptanın cansız bedenine ulaşıldı Medya Etik Kurulu "Şiddeti yeniden üretmeyen bir medya dili mümkün" Türkiye, Ay görevi için uzay aracının üretimini tamamladı Borsa günü yüzde 2,41 değer kaybederek tamamladı Devlet Piyangosu çekildi (15 Eylül 2026 tam liste) SAFİR Serisi'nin “Çobanyıldızı Krallığı” final kitabı yayımlandı TÜK'ün Haspolat şubesinde elektrik kesintisi olacak El Nino kuraklığı Panama Kanalı'ndaki gemi geçişlerini yeniden kısıtlıyor Musk, "yapay zekânın insanlığı yok edebileceği" iddialarını yanıtladı "Günün birinde zaten hepimiz öleceğiz" İskele ve Girne’de elektrik kesintisi olacak 2026 Emmy Ödülleri sahiplerini buldu Köroğlu “Artık kafamızı kumdan çıkarma zamanıdır.” Polis, okul çevrelerinde denetimi artırdı “Güvenlik önceliğimizdir” Hasipoğlu "Çocukların sağlık durumları yakından takip ediliyor" Çeler “Ülkenin ihtiyacı olan değişim, TDP'nin Meclis’e girmesiyle mümkün olacak" Güngör çöp alanında çıkan yangın iki toplumlu çevre komitesi tarafından ele alındı Özerdağ “İki seçimin bir arada yapılmasına yönelik ön hazırlıkları başlattık” Çavuşoğlu “En yüksek standartlı okul şu anda Erenköy Lisesi’dir”
Dolar
Euro
Sterlin

Kış yağışlı ve sert geçecek

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Kış yağışlı ve sert geçecek
Reklam

Meteorolojik tahminlere göre bu kış, yağışlı ve sert geçecek. Aralık ayından nisana kadar yağışların mevsim normalleri civarında olması bekleniyor. Aralık ayının metrekare için mevsim normali 86 kilogram, ocak ayının 75; şubatın 58, martın da 35 kilogram civarında… Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, sonbahar ve kışla ilgili mevsimsel tahminleri Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) değerlendirerek, “Üreticiler için bereketli, yerel yönetimler için sıkıntılı bir yıl olacağını düşünüyorum” dedi. -Sonbahar yarı kurak, kış yağışlı ve sert geçecek KKTC’nin 30 yıllık yağış ortalamasına göre ekim aynının mevsim normalinin metrekarede 23.1 kg, kasımın da 48.2 kg. olduğunu, bu iki ayla ilgili tahminlerin yağışların normalleri civarında ve altında olacağıyla ilgili olduğunu kaydetti. Buran, sonbaharın yarı kurak geçeceğini belirtti. Aralık ayından nisana kadar mevsim normalleri civarında yağış beklendiğini kaydeden Buran, aralık ayının mevsim normallerinin metrekarede 85,9 kilogram, ocak ayının 74.9, şubatın 58, martın 35 ve nisanın da 22.6 kilogram olduğunu kaydederek, “Bunlar güzel miktarlar…” yorumu yaptı. Yağmurun alt yapı sıkıntısı nedeniyle ülkede soruna dönüştüğünü kaydeden Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, “Bu kış olağanüstü değil, mevsim normalleri civarında yağış bekliyoruz ama alt yapısı sıkıntılı yerlerde metrekareye 25 kilogram yağmur düştüğünde bile yollar kapanıyor. O nedenle üreticiler için bereketli, yerel yönetimler için sıkıntılı bir yıl olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu. Dünya Meteoroloji Teşkilatı’nın değerlendirmelerine işaret eden Buran, yağışlı ve sert kışlara neden olan Orta Pasifik’teki La Nina’nın aktif durumunun şubata kadar süreceğini belirterek, özellikle Avrupa’da ve Kıbrıs’ın da bulunduğu Akdeniz havzasında kışın yağışlı ve sert geçeceğini söyledi. Meteoroloji Dairesi Müdürü Buran, geçtiğimiz yıl, dengesiz yağışların, marttaki beklenmedik soğuğun ve nemi düşüren kuzeyli rüzgarların üretimi etkilediğini de belirtti.

Benzer haberler

Featured
Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Eylül 2026) 15 Eyl 2026 21:29 BM "KDC'deki Ebola salgını ölümcül ve devasa olmaya devam ediyor" 15 Eyl 2026 21:04 Silivri açıklarındaki arama kurtarma çalışmalarında birinci kaptanın cansız bedenine ulaşıldı 15 Eyl 2026 20:58 Medya Etik Kurulu "Şiddeti yeniden üretmeyen bir medya dili mümkün" 15 Eyl 2026 20:50 Türkiye, Ay görevi için uzay aracının üretimini tamamladı 15 Eyl 2026 20:38 Borsa günü yüzde 2,41 değer kaybederek tamamladı 15 Eyl 2026 20:29 Devlet Piyangosu çekildi (15 Eylül 2026 tam liste) 15 Eyl 2026 20:23 SAFİR Serisi'nin “Çobanyıldızı Krallığı” final kitabı yayımlandı 15 Eyl 2026 20:16 TÜK'ün Haspolat şubesinde elektrik kesintisi olacak 15 Eyl 2026 19:50