Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026) Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Kiprianu ve Neofitu görüştü

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Kiprianu ve Neofitu görüştü
Reklam

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ile DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun dün AKEL merkez binasında görüştüğü bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs sorunundaki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, iki siyasi parti liderinin, arzu edilen çözümün iki toplumlu ve iki kesimli federasyon çözümü olduğu mesajını verdiklerini ve müzakerelerin, Guterres Çerçevesi zemininde yeniden başlamasının gerekliliğini vurguladıklarını yazdı. Gazete, Kiprianu’nun görüşmenin akabindeki açıklamalarında, Neofitu ile yaptığı görüşmenin oldukça verimli geçtiğini kaydederek, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis ile bugün yapacağı görüşme öncesinde çok fazla açıklama yapmak istemediğini dile getirdiğini belirtti. Habere göre Kiprianu, herkesin, Ulusal Konsey’in ezeli tezlerinde ısrarcı olması gerektiğine vurgu yaparak, Neofitu ile bölünme ve konfederasyonun bir seçenek olmadığı konusunda hemfikir olduklarını ifade etti. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmeye de değinen Kiprianu, Türkiye’nin garantiler konusunda yalnızca müzakere masasında sınanabileceğini söyledi. Gazete, Neofitu’nun ise, Kıbrıs sorununda zorlu şartlarla karşı karşıya olunduğuna işaret ederek, herkesin ortak tezinin, yeniden birleşme için mücadele etmek olduğunu belirtiğini yazdı. Habere göre Neofitu, iki toplumlu ve iki kesimli federasyonun, Kıbrıslı Türkler ile Rumların bir bölümü için ideal bir çözüm olmayabileceğini; ancak garantilerin ve askerin olmadığı, yeniden birleşmiş ve güvenli bir vatan için tek realist yol olduğunu söyledi. Neofitu, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’e, özlü diyalogun yeniden başlaması için her türlü desteği vereceklerini de ifade etti. Haberde, Neofitu’nun, Kıbrıslı Türk siyasi partilerle yaptığı temaslar çerçevesinde, Kıbrıslı Türklerin tutumuyla ilgili edindiği izlenimleri de paylaşarak, iki toplumlu ve iki kesimli federasyonu Kıbrıslı Türklerin önemli bir bölümünün de istediğini ve konfederal çözüm ile iki devletli çözümden korktuklarını söylediği belirtildi. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi 5 Kas 2026 21:44 Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı 5 Kas 2026 21:40 Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) 5 Kas 2026 21:32 Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü 5 Kas 2026 20:45 Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak 5 Kas 2026 20:41 Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" 5 Kas 2026 20:16 AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası 5 Kas 2026 20:09 Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor 5 Kas 2026 19:56 Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" 5 Kas 2026 19:51