Kimlik ve pasaportlar için yeni dijital hizmetler devreye giriyor

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’taki Nüfus ve Dairesi’nin dijital hizmetler listesinin, Gov.cy portalı üzerinden, altı yeni çevirim içi hizmetle güçlendirildiği belirtildi.
Fileleftheros gazetesi “Kimlikler ve Pasaportlar İle İlgili Yeni Dijital Hizmetler” başlıklı haberinde, Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis’in konuyla ilgili açıklamalarına yer verdi.
Gazete, devletin dijital açıdan modernleşmesi çerçevesinde bir adımın daha atıldığını yazdı.
Habere göre, Letimbiotis, Nüfus Dairesi’nin dijital hizmetler listesine, Gov.cy portalı üzerinden, altı yeni çevirim içi hizmetin eklendiğini, bunun da Kıbrıs’taki ve yurt dışındaki vatandaşlara doğrudan kolaylık sağlayacağını belirtti.
Letimbiotis, şu anda çevrimiçi olarak sunulan altı yeni hizmetin, “1.reşit olmayanlar için kimlik ve pasaport yenileme veya çıkarma; 2. Kayıp veya hasarlı olması nedeniyle reşit olan ve olmayanlar için kimlik ve pasaport düzenlenmesi/yenileme; 3) reşit olanlar ve reşit olmayanlar için hızlı işlem( fast track) prosedürüyle pasaport verilmesi; 4) sığınmacı kimliği verilmesi; 5. göçmen statüsü verilmesi; 6) akrabaların bulunması için Nüfus Dairesi’nde araştırma” ile ilgili olduğunu ifade etti.
Letimbiotis açıklamasının devamında biyometrik veri toplamayı gerektiren hizmetler (kimlik kartları ve pasaportlar) hariç, geri kalanların fiziksel olarak bulunmaksızın, tamamen çevrimiçi olarak yürütülebileceğini belirtti.
Letimbiotis, Haziran 2024’te devreye giren ilk dijital hizmetlere de atıfta bulunarak bunlar arasında doğum veya ölüm belgeleri, ikamet belgesinin alımının da yer aldığını anımsattı.
Letimbiotis açıklamasında dijital anlamda yapılan hizmetler konusundan ayrıntılı bir şekilde bahsetti.
Benzer haberler
Featured
NASA'nın batmakta olan uzay teleskobunu kurtarma görevi başarısızlıkla sonuçlandı
Aşıdaki çığır açan gelişme kanserin klinik denemelerde tekrarlamasını engelledi
Trump'tan İran'a ekonomik savaş ilanı
Küresel ısınma tropik fırtınaların zamanını ve şiddetini değiştiriyor
Altın 7 bin liraya dayandı: Kar satışları başladı
Gökbilimciler Dünya'dan 23 kat daha ağır dev bir kayalık gezegen keşfetti
Döviz kurlarında son durum (20 Ağustos 2026)
En son hava durumu tahminleri (20 Ağustos 2026)
Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor"


