"Kıbrıslı Türkler bir kez daha yalnızlığın bedelini ödemekle karşı karşıya bırakılmıştır"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fikri Toros, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türk Lirasında meydana gelen değer kaybının, ithalat odaklı ekonomide katlanan oranda bir enflasyon yükselişi yaratacağına dikkat çekti.
Toros paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Türk Lirasında meydana gelen değer kaybı, ithalat odaklı ekonomimizde katlanan oranda bir enflasyon yükselişi yaratacak, alım gücünü daha da düşürecek ve devam eden ekonomik krizi daha da derinleştirecektir!
Bu da ekonomik daralma oranını ve bütçe açığını artıracaktır.
Sayın Tatar’ın BM zemininden ayrılmasıyla birlikte görülebilir bir sürede dünyadan tecrit edilmişliğimiz devam edeceğine göre, Türk Lirasına olan bağımlılığımız da devam edecektir.
Ülkeler bugüne kadar benzeri görülmemiş ölçekte yardım paketleri devreye koyarken ve merkez bankaları parasal genişlemeye giderken, Kıbrıslı Türkler bir kez daha yalnızlığın bedelini ödemekle karşı karşıya bırakılmıştır.
“Pandemi yönetimi” boyunca hükümetler sağlık tedbirleri ile ekonomi arasında dengeyi sağlayamadığı için, sektörler durağan hale gelmiş, işsizlik de neredeyse 80% oranında artmıştır. Sabit ve dar gelirliler ise açlık sınırına terk edilmişlerdir.
Kuzey Kıbrıs ekonomisi içinden çıkılması oldukça zor bir sürece girmiştir!"
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Norveç Prensesi Astrid hayatını kaybetti
Sezonun en büyük rallisinde ilk günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (11 Eylül 2026)
Dedektörle arama yaparken bin yıllık hazine buldu
Polis Akademisi için 5 öğrenci seçilecek
KÖDER'in "41 Kadın 41 Hayat" sergisi ekimde açılacak
Üstel kabinede değişiklik yaptı!
2026-2027 eğitim öğretim yılında 105 öğrenciye burs
Hafta sonu hava nasıl olacak? (12-18 Eylül haftalık hava tahmin raporu)


