Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Meclis’in bugünkü toplantısı yapılmadı Cumhurbaşkanı Erhürman, Türk Devletleri Teşkilatı 13. Zirvesi’ne katılacak AB, dış ülkelerden gelen paketlerden ek ücret alacak Gigi ve Pırıl Torgut, 3. TÜRKSOY Gençlik Buluşması’nda KKTC’yi temsil etti Liderler, iki toplumlu komitelerin temsilcileriyle bir araya geldi ABD'de okullarda tablet tartışması büyüyor Sahte diploma davasında tüm davalardan suçlu bulunan F.Ü hapse mahkum edildi Çeler “Siyasete olan güvenin ayaklar altına alındığı bir noktada hiçbir alanda yatırım yapılması mümkün değildir" Özersay “Polisimize ve mahkemelerimize güvendik, haklı çıktık” Demokrat Parti milletvekili adayları onaylandı En fazla yağış Dörtyol, Ziyamet ve Gazimağusa görüldü Bir haftada 57 trafik kazası meydana geldi, 26 kişi yaralandı 29 Ekim kutlamaları nedeniyle ülke genelinde bazı yollar trafiğe kapatılacak Ziya Rızkı ölümünün 32’inci yılında anıldı Yanık bırakılan tütsü yangına neden oldu YDP'nin 6 Aralık Milletvekili Aday Listesi belli oldu Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis görüştü AKEL, KKTC’deki Kıbrıs Rum mallarıyla ilgili inisiyatif alıyor Bugün siyasi partilerin aday saptamasının son günü Doğalgaz anlaşmasına 9 şirket imza koydu Meclis’in bugünkü toplantısı yapılmadı Cumhurbaşkanı Erhürman, Türk Devletleri Teşkilatı 13. Zirvesi’ne katılacak AB, dış ülkelerden gelen paketlerden ek ücret alacak Gigi ve Pırıl Torgut, 3. TÜRKSOY Gençlik Buluşması’nda KKTC’yi temsil etti Liderler, iki toplumlu komitelerin temsilcileriyle bir araya geldi ABD'de okullarda tablet tartışması büyüyor Sahte diploma davasında tüm davalardan suçlu bulunan F.Ü hapse mahkum edildi Çeler “Siyasete olan güvenin ayaklar altına alındığı bir noktada hiçbir alanda yatırım yapılması mümkün değildir" Özersay “Polisimize ve mahkemelerimize güvendik, haklı çıktık” Demokrat Parti milletvekili adayları onaylandı En fazla yağış Dörtyol, Ziyamet ve Gazimağusa görüldü Bir haftada 57 trafik kazası meydana geldi, 26 kişi yaralandı 29 Ekim kutlamaları nedeniyle ülke genelinde bazı yollar trafiğe kapatılacak Ziya Rızkı ölümünün 32’inci yılında anıldı Yanık bırakılan tütsü yangına neden oldu YDP'nin 6 Aralık Milletvekili Aday Listesi belli oldu Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis görüştü AKEL, KKTC’deki Kıbrıs Rum mallarıyla ilgili inisiyatif alıyor Bugün siyasi partilerin aday saptamasının son günü Doğalgaz anlaşmasına 9 şirket imza koydu
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Kıbrıslı tarım ve gıda inovasyonu girişimcileri Innovation Demo Day 2026’da sahneye çıkıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Kıbrıslı tarım ve gıda inovasyonu girişimcileri Innovation Demo Day 2026’da sahneye çıkıyor
Reklam

Tarım ve gıda sektöründe faaliyet gösteren yeni nesil girişimciler ve yenilikçiler, 6 Kasım 2026 tarihinde Lefkoşa’da düzenlenecek Agrifood Innovation Demo Day 2026 kapsamında sahneye çıkarak projelerini uzman jürilere sunacak ve toplam 17.000 euroya varan ödüller için yarışacak.

Etkinlikte, Empowering Women in Agrifood (EWA) Grow 2026 ve EIT Food Challenge Lab: Ground2Scale+ programları kapsamında geliştirilen girişimler tanıtılacak. EIT Food Kıbrıs Ülke Temsilcisi SocialTech Lab ev sahipliğinde gerçekleştirilecek organizasyonda, tarım ve gıda sektöründeki fırsatlara ve zorluklara çözüm sunan yenilikçi projeler ön plana çıkacak. EIT Food, Avrupa Birliği kuruluşu olan Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) tarafından desteklenmektedir.

Her iki programın katılımcıları; tarım teknolojileri, gıda inovasyonu, sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi ve atıkların katma değerli ürünlere dönüştürülmesi, yenileyici tarım, fermantasyon ve fonksiyonel gıdalar, gıda üretimi ve izlenebilirlik gibi geniş bir yelpazede çözümler geliştirmekte. Demo Günü, bu yenilikçilere çalışmalarında kaydettikleri ilerlemeyi Kıbrıs’ın tarım, gıda ve inovasyon ekosisteminden girişimcilere, araştırmacılara, yatırımcılara, sektör profesyonellerine ve diğer paydaşlara sunma fırsatı sağlayacak.

Etkinlik, Kıbrıs’ta tarım ve gıda girişimciliğini geliştirmeye yönelik, birbirini tamamlayan iki programı bir araya getiriyor. Empowering Women in Agrifood (EWA) Grow programı, kadınların liderliğindeki 10 tarım ve gıda girişimini kişiselleştirilmiş mentorluk, uzman eğitimleri, girişimcilik alanında gelişim desteği ve Avrupa’nın daha geniş inovasyon ekosistemine erişim imkânlarıyla desteklemekte.

EIT Food Challenge Labs çerçevesinde yürütülen ve EIT Food etiketi taşıyan bir girişimcilik programı olan Ground2Scale+ ise 10’dan fazla tarım ve gıda ekibinin fikirlerini doğrulamasına, iş modellerini ve ticari stratejilerini güçlendirmesine, kişiselleştirilmiş mentorluk desteği almasına ve girişimlerini yatırım ve büyümeye hazırlamasına destek sağlıyor.

İki programın katılımcılarını aynı sahnede buluşturan Demo Günü, yeni girişimcilere projelerini uzman jüriler karşısında sunma, nakdi ödüller için yarışma ve gelişimlerinin bir sonraki aşamasında kendilerine destek olabilecek paydaşlarla bağlantı kurma fırsatı sunacak.

 Etkinlik, en başarılı girişimleri ödüllendirmenin ötesinde, gelecek vadeden tarım ve gıda inovasyonlarının fikir aşamasından uygulanabilir çözümlere ve işletmelere dönüşmesi için gerekli bağlantıları güçlendirmeyi amaçlıyor.

Agrifood Innovation Demo Day 2026, 6 Kasım 2026 Cuma günü Lefkoşa’daki UNIC Residences – SIX bünyesinde bulunan Loft Restaurant’ta gerçekleştirilecek. Etkinlik programında, iki programın katılımcılarının toplam 17.000 euroya varan ödüller için yarışacağı, uzman jüriler karşısında gerçekleştirilecek canlı girişim sunumları yer alacak.

Organizasyon, Kıbrıs’ın tarım, gıda ve inovasyon topluluğunun temsilcilerini de bir araya getirerek yeni bağlantıların kurulmasına ve olası iş birliklerinin geliştirilmesine fırsat tanıyacak. Etkinlik kapsamında ayrıca bir tanışma ve networking öğle yemeği düzenlenecek; ardından seçilen girişimlerin ödüllendirileceği bir tören gerçekleştirilecek.

Ön kayıt yaptırılması koşuluyla katılımın ücretsiz olduğu etkinlik; girişimcilere, araştırmacılara, akademisyenlere, yatırımcılara, öğrencilere, tarım ve gıda sektörü profesyonellerine, inovasyon ekosistemi paydaşlarına ve gıda ile tarımın geleceğine ilgi duyan herkese açık olacak.

Kayıt için: https://www.eventbrite.com/e/agrifood-innovation-demo-day-2026-ewa-grow-ground2scale-

Benzer haberler

Featured
Meclis’in bugünkü toplantısı yapılmadı 27 Eki 2026 15:25 Cumhurbaşkanı Erhürman, Türk Devletleri Teşkilatı 13. Zirvesi’ne katılacak 27 Eki 2026 14:57 AB, dış ülkelerden gelen paketlerden ek ücret alacak 27 Eki 2026 14:52 Gigi ve Pırıl Torgut, 3. TÜRKSOY Gençlik Buluşması’nda KKTC’yi temsil etti 27 Eki 2026 14:44 Liderler, iki toplumlu komitelerin temsilcileriyle bir araya geldi 27 Eki 2026 14:37 ABD'de okullarda tablet tartışması büyüyor 27 Eki 2026 13:59 Sahte diploma davasında tüm davalardan suçlu bulunan F.Ü hapse mahkum edildi 27 Eki 2026 13:52 Çeler “Siyasete olan güvenin ayaklar altına alındığı bir noktada hiçbir alanda yatırım yapılması mümkün değildir" 27 Eki 2026 13:52 Özersay “Polisimize ve mahkemelerimize güvendik, haklı çıktık” 27 Eki 2026 13:44