Kıbrıslı Rum Meclis Başkanı Dimitriu’dan AB ülkelerine çağrı

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıslı Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu, AB ülkelerine KKTC’de “yasadışı şekilde tutulduklarını” iddia ettiği 5 Kıbrıslı Rum’un serbest bırakılması için birlik oluma çağrısında bulundu.
Dimitriu, Güney Kıbrıs’ta 18’incisi dün başlayan “AB Küçük Devletler Parlamento Başkanları” toplantısının açılışında konuştu.
Politis ve diğer gazeteler toplantıya Güney Kıbrıs, Andorra, Lihtenştayn, Lüksemburg, Karabağ, Malta, San Marino ve Monaco meclis başkan, başkan yardımcıları veya parlamento temsilcilerinin katıldığını yazdı.
Dimitriu konuşmasında özetle, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) birkaç gün önce “bu yasadışı eylemi kınadığını ve Türkiye’ye, serbest bırakılmalarını sağlama çağrısında bulunduğunu” ifade ederek sözde “Türk işgali ve Kıbrıs topraklarının yüzde 37’sinin işgal altında olduğunu" savundu.
Gazete, diğer ülke temsilcilerinin ise konuşmalarında, ülkelerinin parlamentolarında, sivil toplum kuruluşlarının karar alma süreçlerine katılımlarının attırılması için uygulanan önlemlere değindiklerini aktardı.
Haberde ayrıca, katılımcıların dün Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’le görüştükleri ve Yeşil Hattı gezdikleri de belirtildi.
Benzer haberler
Featured
ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı
Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Ayluga Araştırması: Halkın yüzde 90'ı korunmasını destekliyor, kente kazandırılmasını istiyor
CTP "İlerleme kaydetmek için önemli bir fırsat penceresi açıldı"
17. Lefkoşa Gençlik Günleri yarın akşam başlıyor
Erdoğan "Kıbrıs Türkünün menfaatlerini yok sayan hiçbir girişimin başarıya ulaşması söz konusu olamaz"
MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı hayatını kaybetti
Dışişleri Bakanlığı “Ada'da iki egemen devlet gerçeği yok sayılarak yürütülecek bir sürecin başarıya ulaşması mümkün değil”
Borsa günü yüzde 1,36 değer kaybederek tamamladı


