Kıbrıs Türk malları artık sadece göçmenlere verilecek

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’ta kalan Kıbrıs Türk mallarının, Kıbrıs Rum Meclisi Genel Kurulunun dün gerçekleştirdiği toplantısında onaylanan yeni mevzuat temelinde yalnızca 1974 göçmenlerine verileceği ifade edildi.
Haravgi gazetesinde yer alan habere göre, AKEL milletvekili ve Kıbrıs Rum Meclisi Göçmenler Komitesi Başkanı Nikos Kettiros yaptığı açıklamada yeni mevzuatla birlikte kontrol, şeffaflık ve hesap verebilirlik mekanizmasının devreye girdiğini belirtti.
Gazete, Kettiros’un Kıbrıs Türk mallarının onarımıyla ilgili prosedürlerin hızlandırılmasıyla ilgili öneriler sunduğunu da iletti.
Yeni mevzuatla birlikte Kıbrıs Türk mallarının artık açık artırma usulüyle gerçekleştirilecek bir yarışmayla yalnızca 1974 göçmenlerine verileceğini kaydeden gazete, hayatını kaybeden bir göçmenin, hayatını kaybettiği zaman sahip olduğu Kıbrıs Türk malının kira sözleşmesinin, ikamet amaçlı olarak mirasçılarına devredilmesi konusunun da düzenlendiğini ekledi.
Gazete, sözleşmeden kaynaklanan hak ve yükümlülüklerin yalnızca ikamet amaçlı olarak söz konusu kira sözleşmesinin hak sahibi tarafından başka bir göçmene devredilmesi konusunun düzenlendiğini de ekledi.
Benzer haberler
Featured
Toprak sete çarpan çift kabin araç takla attı!
Ekonomi Bakanlığı, birçok konuda birikmiş işler için çalışma başlattığını duyurdu
Güç-Sen gemi iznini eleştirdi “Süreç şeffaf yönetilmeli, belgeler açıklanmalı”
Pakistan'da babasını zehirlemeye çalışan bir lise öğrencisi tutuklandı
Bangkok'ta etkili olan seller nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi
Bakanlık açıkladı "Filo Denizcilik'e ait geminin sefer yapmasına herhangi bir engel yok"
İncirli “Yolsuzlukla mücadelede hedef, halkın geleceğini çalandır”
Özersay “Hükümet KKTC’ye uzanan fon krizi konusunda ne yapıyor kamuoyuna açıklasın”
“Schengen sürecinde Kıbrıs için iki pürüz”



