Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Başbakanlık önünde eylem yapacak

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES), üyelerinin personel servisine devlet katkısının kaldırıldığı gerekçesiyle yarın Başbakanlık önünde eylem yapacak.
KTHES Başkanı İbrahim Özgöçmen yaptığı açıklamada, eylemin 09.30’da başlayacağını bildirdi.
“Gecelerini, gündüzlerini ve günlerini ailelerinden ve sosyal hayatlarından ödün vererek, vefakârca ve cefakârca ülke sağlığına hizmet veren meslektaşlarımıza, bir servis minibüsünü çok gördüler.” diyen Özgöçmen, bu nedenle eylem kararı aldıklarını kaydetti.
Bugüne kadar Güzelyurt-Lefkoşa ve Lefkoşa-Gazimağusa arasındaki personel servisinin ücretinin bir miktarının sağlık çalışanları bir kısmının da devlet tarafından karşılandığını belirten Özgöçmen, “Devlet katkı payı kalktı. 17 saatlik nöbetten çıkan bir sağlık çalışanının evine seyahat etmesi sıkıntılı hale geldi” diye konuştu.
(GÜL) FOTOĞRAFLI
Benzer haberler
Featured
Hür-İş’ten emeklilere yönelik düzenlemeye tepki “Seçim rüşveti”
Bellapais Manastırı’nda ‘Bolluk ve Bereket çalışması yapılacak
Nöbetçi eczaneler (24 Eylül 2026)
Oymen “Gıda mühendisleri belediyelerde istihdam edilmeli”
Lefkoşa'da bir evde, Geçitkale'de ise seyir halindeki araçta yangın
Türkiye MSB “Kıbrıs'taki askeri gelişmeler yakından izleniyor”
Lefkoşa'daki trafik kazasında 21 yaşındaki genç yaralandı
Hız trenine binip beyin hasarı geçirdiğini iddia eden 3 kişi eğlence parkına dava açtı
Sadık Sözlü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı



