Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Endonezya'daki şiddetli depremde can kaybı yükseldi Sterlin 65 TL'yi aştı, Euro 56 TL'ye yaklaştı Fransa'da 1700 hektar alanı kül eden yangın kontrol altına alındı Yeni nesil suç örgütü soruşturmalarında 818 şüphelinin hesaplarına ve kripto varlıklarına el konuldu Nişasta bazlı şeker tüketimi obezite ve kronik hastalık riskini artırıyor EMPOLDER Başkanı Atasü “Polis kadrosu acilen artırılmalı” YMO “Kıbrıs aktif tektonik süreçlerin etkisinde” AB, sonbaharda Rusya'ya yaptırımları genişletmeyi planlıyor Borsa günü yüzde 0,28 değer kaybederek tamamladı Uluslararası sularda 50 düzensiz göçmen kurtarıldı, 7 göçmenin cesedi bulundu Söz Gençte’nin ikinci buluşması Mehmetçik’te yapılacak Credit West Bankası Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği’ne kuru mama bağışladı İskele Kaymakamı "Dünkü fırtınada zarar ziyanın çok büyük bölümü Altınova'da oldu" Yağmurlu hava devam edecek, sıcaklık yeniden yükselecek Larnaka’da deniz kazası: Anne hayatını kaybetti, iki çocuk ağır durumda Nöbetçi eczaneler (17 Ağustos 2026) Denktaş, kamu maliyesini düzenlemeye yönelik atılacak adımları açıkladı Öztürkler “Seçim takviminde Bakanlar Kurulu'ndan gelecek karar yol gösterici olacak” Cumhuriyet Meclisi Futbol Takımı ile Kıbrıs Türk Gençlik Meclisi Futbol Takımı dostluk maçı yapacak Çavuşoğlu “Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’nde ortaya çıkacak sonuç ve önerileri merakla bekliyoruz” Endonezya'daki şiddetli depremde can kaybı yükseldi Sterlin 65 TL'yi aştı, Euro 56 TL'ye yaklaştı Fransa'da 1700 hektar alanı kül eden yangın kontrol altına alındı Yeni nesil suç örgütü soruşturmalarında 818 şüphelinin hesaplarına ve kripto varlıklarına el konuldu Nişasta bazlı şeker tüketimi obezite ve kronik hastalık riskini artırıyor EMPOLDER Başkanı Atasü “Polis kadrosu acilen artırılmalı” YMO “Kıbrıs aktif tektonik süreçlerin etkisinde” AB, sonbaharda Rusya'ya yaptırımları genişletmeyi planlıyor Borsa günü yüzde 0,28 değer kaybederek tamamladı Uluslararası sularda 50 düzensiz göçmen kurtarıldı, 7 göçmenin cesedi bulundu Söz Gençte’nin ikinci buluşması Mehmetçik’te yapılacak Credit West Bankası Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği’ne kuru mama bağışladı İskele Kaymakamı "Dünkü fırtınada zarar ziyanın çok büyük bölümü Altınova'da oldu" Yağmurlu hava devam edecek, sıcaklık yeniden yükselecek Larnaka’da deniz kazası: Anne hayatını kaybetti, iki çocuk ağır durumda Nöbetçi eczaneler (17 Ağustos 2026) Denktaş, kamu maliyesini düzenlemeye yönelik atılacak adımları açıkladı Öztürkler “Seçim takviminde Bakanlar Kurulu'ndan gelecek karar yol gösterici olacak” Cumhuriyet Meclisi Futbol Takımı ile Kıbrıs Türk Gençlik Meclisi Futbol Takımı dostluk maçı yapacak Çavuşoğlu “Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’nde ortaya çıkacak sonuç ve önerileri merakla bekliyoruz”
Dolar
Euro
Sterlin

"Kıbrıs Türk halkı, demokratik refleksini ortaya koyacak"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Kıbrıs Türk halkı, demokratik refleksini ortaya koyacak"
Reklam
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, önümüzdeki seçimlerin çok kritik olduğuna dikkat çekti ve yaşatılanların, Kıbrıs Türk halkının kaderi olmadığını vurguladı.  Kıbrıs Türk halkının, demokratik refleksini ortaya koyması gerektiğini belirten Erhürman, memleketin kırılma noktasında olduğunu belirtti.  CTP heyeti, KKTC Çukurovalılar Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın yanı sıra milletvekili Doğuş Derya ve Lefkoşa İlçe yöneticileri de ziyarette hazır bulundu.  ERHÜRMAN: SIKINTI VE ENDİŞE YAŞIYORUZ CTP Genel Başkanı Erhürman, ziyarette yaptığı konuşmada, memleketin genel hali konusunda sıkıntı ve endişe yaşadıklarını vurguladı. Kriz sürecinde, özel sektörü ayakta tutmanın önemine dikkat çeken Erhürman, “2018’de yüzde 29 enflasyon oluştu. Biz hükümetteydik ve memura, özel sektör emeklisine, yüzde 34 hayat pahalılığı verdik” hatırlatmasını yaptı. Döngünün ancak bu şekilde korunabileceğini söyleyen Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti (TC) ile olan ilişkileri de doğru bir zemine oturtmak gerektiğini ifade etti.  “TC İLE İLİŞKİLERDE EN KÖTÜ DÖNEM YAŞANDI” Geçmiş hükümetin 3 milyar 250 milyon TL’lik protokol imzaladığını kaydeden Erhürman, şu ana kadar bu paranın sadece yüzde 29’unun geldiğine dikkati çekti. Tufan Erhürman, TC ile olan ilişkilerde en kötü dönemin yaşandığını dile getirdi. Yaşatılanların, Kıbrıs Türk halkının kaderi olmadığına vurgu yapan Erhürman, “Kıbrıs Türk halkının tüm bunları yaşadıktan sonra bir demokratik refleks ortaya koyması gerektiğini düşünüyorum” dedi.  “KIBRIS TÜRK HALKI KARARINI VERECEK” Gençlerimizin yüzde 30’unun işsiz olduğunu vurgulayan Erhürman, bu durumda bile dışarıdan işçi gelmeye devam ettiğini söyledi. Erhürman, “Yapacak çok iş var. Başlattığımız çok iş var. CTP olarak diyoruz ki; bu yaşadıklarımız kaderimiz değildir. Bu seçim bir kırılma noktasıdır. Ya refleks göstereceğiz ya da razı olacağız. Kıbrıs Türk halkı geleceğiyle ilgili kararını verecek” diyerek sözlerine son verdi.     KURT: EKONOMİK YIKIMDAN BİR AN ÖNCE KURTULMAK İSTİYORUZ  KKTC Çukurovalılar Dayanışma Derneği Genel Başkanı Sebahattin Kurt ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “İnanıyoruz ki bu zor günleri bir an önce atlatacağız” dedi. Yeni bir hükümetin kurulmasıyla birlikte bu ekonomik yıkımdan bir an önce kurtulmak istediklerini kaydeden Kurt, güçlü bir hükümetle güçlü bir adım atılması gerektiğine dikkat çekti.   

Benzer haberler

Featured
Endonezya'daki şiddetli depremde can kaybı yükseldi 17 Ağu 2026 21:54 Sterlin 65 TL'yi aştı, Euro 56 TL'ye yaklaştı 17 Ağu 2026 21:30 Fransa'da 1700 hektar alanı kül eden yangın kontrol altına alındı 17 Ağu 2026 21:26 Yeni nesil suç örgütü soruşturmalarında 818 şüphelinin hesaplarına ve kripto varlıklarına el konuldu 17 Ağu 2026 20:50 Nişasta bazlı şeker tüketimi obezite ve kronik hastalık riskini artırıyor 17 Ağu 2026 20:36 EMPOLDER Başkanı Atasü “Polis kadrosu acilen artırılmalı” 17 Ağu 2026 20:03 YMO “Kıbrıs aktif tektonik süreçlerin etkisinde” 17 Ağu 2026 19:20 AB, sonbaharda Rusya'ya yaptırımları genişletmeyi planlıyor 17 Ağu 2026 19:07 Borsa günü yüzde 0,28 değer kaybederek tamamladı 17 Ağu 2026 18:59