Kıbrıs Türk Fransız Kültür Derneği Dünya Müzik Bayramı’nı konserle kutladı

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Fransız Kültür Derneği 21 Haziran Dünya Müzik Bayramı’nı Rüstem Kitabevi’nde düzenlenen konserle kutladı.
Dernek’ten verilen bilgiye göre, etkinliğin konuğu, piyanist, besteci ve hikâye anlatıcısı Hüseyin Kırmızı oldu. Sanatçı, adını Bellapais Manastırı’nın tarihî adından alan “Belle Paix” (Barışın Güzelliği) adlı yedi bölümlük süitini sundu.
Dernek Başkanı Şeray Ekici, açılış konuşmasında sanatın toplumları birleştiren evrensel bir dil olduğuna vurgu yaparak, “Müzik sadece bir sanat değil; aynı zamanda farklılıklarımızı anlamamıza ve ortak duygularda buluşmamıza imkân sağlayan bir köprüdür. Bu yüzden yerel sanatçılarımıza alan açmak ve üretimlerine destek olmak derneğimizin temel sorumlulukları arasında yer alıyor.” dedi.
Konserin ardından Dernek Yönetim Kurulu, müziğin birleştirici gücüne olan inançlarını yineleyerek, yerel sanatçılara destek vermeye ve kültürel etkileşimi artırmaya devam edeceklerini belirtti.
Benzer haberler
Featured
En çok yağış Gazimağusa’ya düştü
Kıbrıs Türk Kız İzci Örgütü Derneği’nden, “Liderlik Temel Eğitim Kursu”
“Çiftçinin Saati" ile geçen 50 yıl: Sözal Gürçınar
Fransa'da eylemler büyüdü, birçok kentte çatışmalar gece boyu sürdü
İskele'de bir restoranda yangın
ChatGPT'nin tıbbi tavsiyesi hastanelik etti
Kısa devre yapan derin dondurucu yangına neden oldu
Nöbetçi eczaneler (18 Ekim 2026)
Barış Festivali’nde Rum lider suçlayıcı açıklamalar yaptı, Cumhurbaşkanı Erhürman atmosferi bozmamak için konuşmadı



