Kıbrıs sorununda bir sonraki adım ne olacak?
Crans Montana'da gerçekleşen Kıbrıs Konferansı'nın çöküşünden sonra Kıbrıs sorununun bir sonraki adımının ne olacağı hala belli değil.

Voice Kıbrıs Haber
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin dönemi sona erdi. BM Genel Sekreteri tarafından yeni bir Kıbrıs Özel Danışmanı atandıktan sonra yeni bir çabanın başlatılması bekleniyor.
Eide duruma yanlış davranmak ve doğru bilgileri değerlendirmemekle suçlanıyor. Kendisi ve ekibi tarafından hazırlanan yol haritası işe yaramadı. Yol haritası, iki ayrı referandumun bu yılın Kasım ayında gerçekleşeceğini öngörüyordu
Kıbrıs Rum tarafı şimdi iki yönde duruyor. Bir taraftan, müzakerelerin bir tekrarını istiyor, öyle ki çıkmaz son bulmuyor ve diğer yandan Kıbrıs EEZ'deki sondaj sürecini herhangi bir sorun yaşamadan başlatıyor. Sondajlar Çarşamba günü başlayacak.
Bu arada, Crans Montana'daki müzakerelerle ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Kaynaklara göre, Genel Sekreter tekliflerin sunulmasından sonra uygulanan müzakere usulünün kendisine "tavuk ve yumurta" tartışmasını hatırlattığını söyledi.
Kaynak: in-cyprus | Çeviri: voiceoftheisland.com
Benzer haberler
Featured
Yeniboğaziçi’nde yemek yarışması düzenlendi
UBP, ilçelerde istişare toplantıları düzenleyecek
Trump'a göre İran, ABD ile "doğru anlaşmayı" yapmaya hazır değil
İsveç'te bir okula düzenlenen saldırıda 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı
Cumhurbaşkanı Erhürman’ın açıklamaları Rum basınında
Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ile Hala Sultan İlahiyat Koleji’ndeki boş kontenjanlara başvurular başlıyor
Ayak şişlikleri kalp yetersizliği habercisi olabilir
Dünya'dan giden mikroplar Ay'ın zorlu koşullarında hayatta kalabilir
ABD'de düşen charter uçağında sağ kurtulan olmadı


