"Kıbrıs sorunu çözümünün temelini değiştirmek söz konusu değil"
Kıbrıslı Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodoulidis, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin davetleri ele alan kişi olduğunu ve Avrupa Birliği'nin gayri resmi beşli konferansa gözlemci olarak katılacağını söyledi.
Hristodoulidis, Kıbrıs Türk tarafının, AB’nin beşli konferansa katılmasını istemediği yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.
RİK’e konuşan Hristodoulidis, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin özel danışmanı Jane Holl Lute’un 7 Mart'ta Kıbrıs'a geleceğini ve ertesi gün Anastasiadis ile bir görüşme yapacağını bildirdi.
Bir sonraki hafta ise, Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell adayı ziyaret edecek.
Aynı zamanda Anastasiadis'in Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Kıbrıs sorunu üzerine planlanmış bir telekonferansı olacağını söyledi.
Siyasi eşitlikle ilgili kamuoyu tartışması hakkında Hristodoulidis, Kıbrıs sorununun çözümünün temelini değiştirmenin söz konusu olmadığını açıkladı ve böyle bir şeyin tartışılamayacağını vurguladı.
Nikos Hristodoulidis, hükümetin olumlu bir sonuç beklediğini ve bunun Crans Montana'da durdukları noktadan itibaren müzakerelerin önemli bir şekilde yeniden başlaması olacağını vurguladı.
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Nöbetçi eczaneler (8 Ekim 2026)
Yiğit “Kalkınma Bankası’ndaki grevimiz sonuç verdi...Borç ve kredilerle ilgili karar ertelendi"
BASIN-SEN “Kıb-Tek’te yaşananlar sistem ve düzenle alakalıdır”
Ülkeye kaçak yollardan girmeye çalışan 22 kişi tespit edildi
Ekinci “Yerel ve genel seçimlerin aynı gün yapılması seçmen açısından karmaşa yaratabilir”
Merdivenlerden düşen kadın yoğun bakıma kaldırıldı
Gönendere-Tirmen ana yolu yenileme çalışmaları devam ediyor
Dikkatsiz sürücü 70 yaşındaki yayaya çarptı
Alayköy Sanayi Bölgesi'nde yangın: İlk belirlemelere göre 600 metrekarelik alandaki malzemeler küle döndü

