Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem! Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem!
Dolar
Euro
Sterlin

"Kıbrıs saldırılar için mevzi haline getirilmemeli"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Kıbrıs saldırılar için mevzi haline getirilmemeli"

AKEL Polit Büro Üyesi Neoklis Silikiotis, yazılı bir açıklama yaparak “olması gereken son şeyin, Kıbrıs’ın saldırılar için bir mevzi haline gelmesi olduğunu” ifade etti.

Haravgi gazetesinde yer alan habere göre, Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) Güney Kıbrıs’taki varlığı konusunda son günlerde basında çıkan haberleri yorumlayan Silikiotis, diplomatik misyonların tahliye edilmesine ilişkin insani kolaylıklar konusunda, Rum hükümetinin söylediği şeyin geçerli olmasını umduğunu dile getirdi. Kıbrıs'ın güneyinde ABD’nin bölgede savaş çığırtkanlığı yapan planlamalarına herhangi bir şekilde müdahil olması durumunda, hedefte bulunacağını da savunan Silikiotis, gerçek olan şeyin, DİSİ-Anastasiadis hükümetinin ABD-NATO’nun savaş arabasına bağlanma tercihi ile ABD-İsrail’le askeri anlaşma/işbirliklerinin, bölgede yanlış mesajlar göndermesi ve tehlikeler meydana getirmesi olduğuna dikkati çekti. AKEL KURULTAYI Fileleftheros gazetesinde yer alan bir haberde ise, AKEL partisi için eleştiri ve özeleştiri zamanı olduğu belirtildi. Partide, 12-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan kurultay için geri sayımın başladığını ve bunun AKEL’de yeni bir başlangıç için başlangıç noktası teşkil edeceğini yazan gazete, kurultayla ilgili politika eksenlerinin belirlendiğini belirtti. Kıbrıs sorununun AKEL için yine ilk öncelik olarak belirlendiğini ve eleştirinin de Anastasiadis hükümetinin dış politika meselesine odaklandığını yineleyen gazete, partinin muhalefeti dış politikaya ve hidrokarbon konusunun ele alınmasına odakladığını ekledi. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı 2026-06-13 13:12:00 Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” 2026-06-13 13:06:00 Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu 2026-06-13 13:02:00 Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) 2026-06-13 12:46:00 Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… 2026-06-13 12:32:00 Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" 2026-06-13 12:27:00 Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor 2026-06-13 12:20:00 Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! 2026-06-13 11:58:00 Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” 2026-06-13 11:40:00