Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
ABD ve Meksika'da kırmızı alarm: Polo Kasırgası 5. kategoriye yükseldi Guterres "İki devletli çözüme verilen destek sözlerin ötesine geçmelidir" Döviz kurlarında son durum (23 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (23 Eylül 2026) Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Eylül 2026) Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı! Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk” Üstel “Yeni dönemde, insanların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz" Erdoğan "Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmeli" Borsa günü yüzde 1,04 değer kaybederek tamamladı Üç DAAK üyesi “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitmenlik Eğitimi Kursu”nda eğitmenlik belgesi almaya hak kazandı Belçika'da dizelin litre fiyatı rekor kırdı Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 2 Ekim’de başlıyor Kişi “Karma oy kullanma eğiliminde olan kişilerin birinci tercihi yine CTP’dir” ABD ve Meksika'da kırmızı alarm: Polo Kasırgası 5. kategoriye yükseldi Guterres "İki devletli çözüme verilen destek sözlerin ötesine geçmelidir" Döviz kurlarında son durum (23 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (23 Eylül 2026) Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Eylül 2026) Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı! Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk” Üstel “Yeni dönemde, insanların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz" Erdoğan "Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmeli" Borsa günü yüzde 1,04 değer kaybederek tamamladı Üç DAAK üyesi “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitmenlik Eğitimi Kursu”nda eğitmenlik belgesi almaya hak kazandı Belçika'da dizelin litre fiyatı rekor kırdı Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 2 Ekim’de başlıyor Kişi “Karma oy kullanma eğiliminde olan kişilerin birinci tercihi yine CTP’dir”
Dolar
Euro
Sterlin

Kıbrıs Rum Yönetimi Solea’ya helikopter pisti inşa edecek

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Kıbrıs Rum Yönetimi Solea’ya helikopter pisti inşa edecek
Reklam

Kıbrıs Rum Yönetimi Solea bölgesinde helikopter pisti inşa etmek üzere ihaleye çıktı.

Politis “Trodos’u Korumak İçin Solea’ya Helikopter Pisti” başlıklı haberinde, 2016’da yaşanan ve 15 kilometrekarelik alanın kül olduğu büyük yangın sonrasında kararlaştırılan ancak kağıt üzerinde kalan projenin 9 yıl sonra hayata geçirilmeye başlandığını yazdı.

Kıbrıs Rum Polis Teşkilatı’nın 2025 bütçesinde, 550 bin euro ödenek ayrılmasından sonra 11 Temmuz’da ihaleye çıkıldığını kaydeden gazeteye göre pist, hem yangın söndürme hem de arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılacak helikopterlere hizmet verecek.

Helikopter pisti için çıkılan ihale 5 Eylül'de tamamlanacak. 4,5 milyon euro + KDV gibi bir maliyet biçilen projenin inşaat çalışmalarının 2026’nın ilk üç ayında başlaması ve 14 ay sürmesi planlandı.

Linu köyünde, zanaat arsaları yakınlarında, Solea barajına ve Skuriotissa taş ocağına bir km mesafede kullanılmayan ve tahıl ekimi için değerlendirilen hali arazide inşa edilecek helikopter pisti, yaklaşık 20 bin metrekarelik alanı kapsayacak.

Projede son iniş-kalkış pisti, iki helikopter park alanı ile 100 metrekarelik yardımcı binalar yapılması öngörülüyor.

Benzer haberler

Featured
ABD ve Meksika'da kırmızı alarm: Polo Kasırgası 5. kategoriye yükseldi 23 Eyl 2026 08:38 Guterres "İki devletli çözüme verilen destek sözlerin ötesine geçmelidir" 23 Eyl 2026 08:29 Döviz kurlarında son durum (23 Eylül 2026) 23 Eyl 2026 08:21 Bugün hava nasıl olacak? (23 Eylül 2026) 23 Eyl 2026 08:17 Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" 22 Eyl 2026 22:04 İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor 22 Eyl 2026 21:54 Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Eylül 2026) 22 Eyl 2026 21:49 Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” 22 Eyl 2026 21:38 BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" 22 Eyl 2026 21:26