Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
IMF, yaşam maliyeti krizlerinin enflasyon beklentilerini yükselttiğini belirtti Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, yeni sezonda perdeleri iki oyunla açacak Öztürkler "Seçim 6 Aralık'ta. Bugünden zafer ilan edenler yarın çok üzülebilir" Haftalık trafik raporunda ağır bilanço: 2 kişi yaşamını yitirdi, 33 kişi yaralandı Serdaroğlu “Seçim yasaklarına saatler kalan yapılan istihdamlar siyasete güveni yıkıyor” CTP, Girne’de milletvekili aday adaylarını tanıttı Nöbetçi eczaneler (6 Ekim 2026) Dağ yolu otomobil ve motosiklet türü araçlara kapatıldı Yiğit “Bir şirkete milyonlarca doları vermek akla, mantığa, hakka, hukuka sığmaz” KOOP-SEN’den grev uyarısı Vadili Atatürk büstü ve çok amaçlı açık hava spor merkezinin açılışı yapıldı Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi bugünkü gündemindekileri Genel Kurul'a sevk etti Kenya'da ilk Ebola vakası doğrulandı Aradip’te ikinci güneş parkı inşa ediliyor İstanbul'da bir ortaokulda bıçaklı saldırı: 1'i ağır, 8 öğrenci yaralı Son beş günde en fazla yağış Sipahi’de kaydedildi Güney Kıbrıs’ta bir kazda daha kuş gribi tespit edildi Minik öğrencilerden Hayvanlar Günü'nde mama bağışı Güney Kıbrıs'ta kış öncesi yakıt endişesi Bir günde üç trafik kazası: 1 kişi yaralandı, 2 sürücü tutuklandı! IMF, yaşam maliyeti krizlerinin enflasyon beklentilerini yükselttiğini belirtti Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, yeni sezonda perdeleri iki oyunla açacak Öztürkler "Seçim 6 Aralık'ta. Bugünden zafer ilan edenler yarın çok üzülebilir" Haftalık trafik raporunda ağır bilanço: 2 kişi yaşamını yitirdi, 33 kişi yaralandı Serdaroğlu “Seçim yasaklarına saatler kalan yapılan istihdamlar siyasete güveni yıkıyor” CTP, Girne’de milletvekili aday adaylarını tanıttı Nöbetçi eczaneler (6 Ekim 2026) Dağ yolu otomobil ve motosiklet türü araçlara kapatıldı Yiğit “Bir şirkete milyonlarca doları vermek akla, mantığa, hakka, hukuka sığmaz” KOOP-SEN’den grev uyarısı Vadili Atatürk büstü ve çok amaçlı açık hava spor merkezinin açılışı yapıldı Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi bugünkü gündemindekileri Genel Kurul'a sevk etti Kenya'da ilk Ebola vakası doğrulandı Aradip’te ikinci güneş parkı inşa ediliyor İstanbul'da bir ortaokulda bıçaklı saldırı: 1'i ağır, 8 öğrenci yaralı Son beş günde en fazla yağış Sipahi’de kaydedildi Güney Kıbrıs’ta bir kazda daha kuş gribi tespit edildi Minik öğrencilerden Hayvanlar Günü'nde mama bağışı Güney Kıbrıs'ta kış öncesi yakıt endişesi Bir günde üç trafik kazası: 1 kişi yaralandı, 2 sürücü tutuklandı!
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Kıbrıs Rum Başkanlığı'nın kamuoyunu yanıltma girişimi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Kıbrıs Rum Başkanlığı'nın kamuoyunu yanıltma girişimi
Reklam

Kıbrıs Rum Başkanlığı’nın, Kıbrıs sorunu konusunda yaşananlara ilişkin olarak kamuoyunu yanıltmaya çalıştığı belirtildi. Alithia gazetesi, “Başkanlıktan Kamuoyunun Yanıltılması Girişimi” başlıklı haberinde hükümetin, son 24 saat içerisinde iletişim oyunlarına girdiği ve Kıbrıs Haber Ajansı KİPE’ye bilgi verdiğinin görüldüğünü yazdı. KİPE’nin diplomatik kaynaklar veya iyi haber alan kaynaklara atıfta bulunarak haberler yayımladığını yazan gazete KİPE’nin, hükümetin siyasi hikayelerine de hizmet ettiğini belirtti. KİPE’nin yayımladığı bir haberinde Ankara’daki ve KKTC’deki kaynaklara atıfta bulunarak “Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile aynı safta olduğu” şeklinde yayımladığı haberin daha sonra Kıbrıs Türk basınında çıkan haberler ve Basın Enformasyon Dairesi’nin bilgilendirmesi neticesinde yalanlandığını savunan gazete, KİPE ve Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, Ankara’ya kadar dayanan “kaynaklara” sahip olduğu şeklinde ironide bulundu. KİPE’nin yayımladığı haberde “Türk tarafının, Ankara’nın Kıbrıs sorunu konusunda Kıbrıs Türk liderliği ile farklı görüşlere sahip olduğu şeklindeki söylemleri reddettiğinden” bahsettiğini yazan gazete, KİPE tarafından atıfta bulunulan aynı kaynakların ayrıca Kıbrıs Rum basınında çıkan “Ankara’nın planlanmış üçlü görüşmeye ilişkin olarak da Kıbrıs Türk liderliğiyle farklı görüşte olduğu” bilgilerini de yalanladığını belirtti. Habere göre, KİPE’nin Türk kaynakları, “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın son günlerdeki açıklamalarıyla hem fikir olduklarını, Kıbrıs sorununa ilişkin görüşmenin yeni bir zeminde başlaması önerdiklerini, bu çabanın başlama noktasının ise egemen eşitlik olduğu” yönünde de açıklama yaptı. Kıbrıs Türk basını ve Türk basınında, daha sonra çıkan haberlerle birlikte Kıbrıs Rum Basın ve Enformasyon Dairesi’nin Kıbrıs Türk basınından yaptığı günlük bilgilendirmenin, hükümetin “kaynaklar” aracılığıyla sızdırmak istediği bilgileri çürüttüğünü belirten gazete haberinde ayrıca Serhat İncirli’nin Yenidüzen gazetesindeki köşe yazısına ve de “Havadis” gazetesinde yer alan Başbakan Ünal Üstel’in TC Dışişleri Bakanı Hakan Fidan görüşmesine ilişkin habere de atıfta bulundu. Gazete haberinde ayrıca Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetridis’in 2 Ağustos tarihinde yaptığı “Kıbrıs sorunundaki durağanlık ve siyasi cesaret eksikliğinin Türkiye’nin, iki devlete dayalı çözüme ilişkin daha aşırı pozisyonlara ittiği” şeklindeki açıklamasına da atıfta bulunarak, bu açıklama sonrasında KİPE’nin Atina’daki bir diplomatik kaynağa dayanarak “Yerapetridis’in açıklamalarının yanlış aktarıldığını, siyasi cesaret eksikliğinden söz ederken Kıbrıs Rum Yönetimi’ni değil Türkiye’yi kast ettiği” şeklinde haber de yaptığını yazdı.

Benzer haberler

Featured
IMF, yaşam maliyeti krizlerinin enflasyon beklentilerini yükselttiğini belirtti 6 Eki 2026 18:43 Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, yeni sezonda perdeleri iki oyunla açacak 6 Eki 2026 18:34 Öztürkler "Seçim 6 Aralık'ta. Bugünden zafer ilan edenler yarın çok üzülebilir" 6 Eki 2026 18:30 Haftalık trafik raporunda ağır bilanço: 2 kişi yaşamını yitirdi, 33 kişi yaralandı 6 Eki 2026 18:25 Serdaroğlu “Seçim yasaklarına saatler kalan yapılan istihdamlar siyasete güveni yıkıyor” 6 Eki 2026 18:07 CTP, Girne’de milletvekili aday adaylarını tanıttı 6 Eki 2026 17:54 Nöbetçi eczaneler (6 Ekim 2026) 6 Eki 2026 17:22 Dağ yolu otomobil ve motosiklet türü araçlara kapatıldı 6 Eki 2026 15:55 Yiğit “Bir şirkete milyonlarca doları vermek akla, mantığa, hakka, hukuka sığmaz” 6 Eki 2026 15:47