"Keşke gerçekler farklı olsaydı"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, bir etkinliğe yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum kesiminin Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreterliği için hangi ülkeyi destekleyeceğine karar verdiğini söyledi.
Haravgi gazetesinde yer alan habere göre, dün akşam “SupportCy” isimli bir etkinliğe gelişinde basına açıklamalarda bulunan Hristodulidis “Türkiye bu hususta desteklenmeyecek, fakat açıklığa kavuşturmak isterim ki, bu Türkiye’ye herhangi bir alerjimiz olduğundan değildir. Keşke gerçekler farklı olsaydı. Biz (onu) destekleyebilseydik veya Türkiye’den destek alabilseydik...” şeklinde konuştu.
Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımayanın Türkiye olduğunu da ifade eden Hristodulidis, özellikle denizcilik alanında, 1987 yılından bu yana Kıbrıs Rum bandıralı gemilerin Türk limanlarına yanaşmasına izin verilmemesi göz önüne alındığında, Türkiye’nin şu anda hâlâ Kıbrıs Rum bandıralı gemilerin hububat taşımasına katılmasına izin vermemek için, Rus işgali dolayısıyla Ukrayna’da yaşanan krizden faydalandığını gördüklerini ileri sürdü.
Hristodulidis açıklamasında, “Bizim için böyle bir seçeneğin söz konusu olmadığını anlayınız” ifadesini de kullandı.
-Hristodulidis’ten iki özel danışman ataması
Gazete başka bir haberinde ise, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’in dün iki özel danışman ataması yaptığını yazdı.
Hristodulidis’in Dr. Hristodulos Patsalidis’i ekonomi konularıyla ilgili özel danışman görevine atadığını kaydeden gazete, Hristodulidis’in Profesör Yorgos Bustras’ı ise kriz yönetimi ve sivil koruma konularında özel danışman görevine atadığını haber verdi.
Gazete, Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, iki özel danışmanın ücret almadan hizmet sağlayacaklarını ekledi.
Benzer haberler
Featured
İskele'de trafik kazası: Alkollü sürücü tutuklandı!
Her Daim Doğa Dostları, kum bitkileri ve kaplumbağa yumurtlama alanları gözlem etkinliği düzenliyor
Balıkçılık koruma alanlarının sınırları şamandıralarla belirlendi
ABD'nin kamu borcu ilk kez 40 trilyon doları aştı
İlhan Çinkayalar için acil kan aranıyor!
Küresel piyasalarda satış baskısının azalmasıyla pozitif fiyatlamalar öne çıkıyor
34. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni yapıldı
Üredi “Stratejik öneme sahip telekomünikasyon altyapısı, gizli saklı ve oldu-bitti anlayışıyla yönetilemez”
Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha!


