Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Deniz Yıldızı Apartmanları’ndaki teknik incelemelerin bir ayda tamamlanması bekleniyor Borsa güne yüzde 1,04 değer kaybederek başladı Güney’de kalan konutların tamir-bakımı için 6 milyon euro harcandı Holguin “BM'nin Kıbrıs sorunu ile ilgili çabaları sürüyor” Ömer Melih Nedimoğlu için acil kan aranıyor! Girne'deki gemi faciasında kayıp 13 kişi için arama çalışmaları sürüyor Küresel piyasalar enerji arzına yönelik iyimserliklerden destek buluyor “Anadolu’nun İzleri Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi” açıldı Akpınar, KKTC’nin hava yolu şirketi kurma çalışmalarına destek belirtti Petrol güne 0,7 azalarak başladı Cumhurbaşkanı Erhürman New York’a hareket etti Şair Feyzan Korur, Azerbaycan’da KKTC'yi temsil etti Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi perakende satış ilanı yayımladı Erdoğan “Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve uluslararası statüsünün tanınmadığı hiçbir formül sonuç vermez” Gençlerin neredeyse yarısı yapay zekaya insanlardan daha fazla güveniyor ABD ve Meksika'da kırmızı alarm: Polo Kasırgası 5. kategoriye yükseldi Guterres "İki devletli çözüme verilen destek sözlerin ötesine geçmelidir" Döviz kurlarında son durum (23 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (23 Eylül 2026) Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" Deniz Yıldızı Apartmanları’ndaki teknik incelemelerin bir ayda tamamlanması bekleniyor Borsa güne yüzde 1,04 değer kaybederek başladı Güney’de kalan konutların tamir-bakımı için 6 milyon euro harcandı Holguin “BM'nin Kıbrıs sorunu ile ilgili çabaları sürüyor” Ömer Melih Nedimoğlu için acil kan aranıyor! Girne'deki gemi faciasında kayıp 13 kişi için arama çalışmaları sürüyor Küresel piyasalar enerji arzına yönelik iyimserliklerden destek buluyor “Anadolu’nun İzleri Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi” açıldı Akpınar, KKTC’nin hava yolu şirketi kurma çalışmalarına destek belirtti Petrol güne 0,7 azalarak başladı Cumhurbaşkanı Erhürman New York’a hareket etti Şair Feyzan Korur, Azerbaycan’da KKTC'yi temsil etti Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi perakende satış ilanı yayımladı Erdoğan “Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve uluslararası statüsünün tanınmadığı hiçbir formül sonuç vermez” Gençlerin neredeyse yarısı yapay zekaya insanlardan daha fazla güveniyor ABD ve Meksika'da kırmızı alarm: Polo Kasırgası 5. kategoriye yükseldi Guterres "İki devletli çözüme verilen destek sözlerin ötesine geçmelidir" Döviz kurlarında son durum (23 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (23 Eylül 2026) Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı"
Dolar
Euro
Sterlin

Kayıplar konusunda eylem planı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Kayıplar konusunda eylem planı
Reklam

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın, kayıplar konusunda ilerleme sağlanmaması nedeniyle eylem planı hazırladığı belirtildi.

Politis gazetesi “Dışişleri Bakanlığı’ndan Eylem Planı” başlıklı haberinde, kayıpların akıbetinin belirlenmesinde ilerleme eksikliğine dikkat çekerek, gerek Dış Rumlar ve İnsani Konular Komiseri Fotis Fotiu, gerekse Kayıp Şahıslar Komitesi’nin buna ilişkin itirafının, Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nı korkuttuğunu yazdı. Gazete, Dışişleri Bakanlığı’nın, buna bağlı olarak, ilgili birimlerin ve Başsavcı ile yapılan görüş alış verişinin ardından Bakanlar Kurulu önüne bir eylem planı koyduğunu yazdı. Siyasi nitelikli ve koordinasyonla idari nitelikli önlemler olmak üzere eylem planının iki eksenli olduğunu yazan gazete, koordinasyon nitelikli önlemler çerçevesinde Kıbrıs Rum İstihbarat Birimi, Kayıp Şahıslar Komitesi, Kayıplar Birimi’nden kişilerin katılımıyla ortak bir araştırma grubunun oluşturulmasının önerildiğini belirtti. Gazete, Kıbrıs Rum Başkanlığı’nın eylem planı çerçevesinde, yanlış kimlik belirleme konusunun çözümünü, Anrtopoloji Atölyesi’ndeki Yunan askerlere ait kalıntıların kimlik belirlenmesi konusuna ilişkin yurt dışındaki merkezlere işbirliği yapma; yerinde ziyaretler gerçekleştirme ve bilgi toplamayı üstlenecek. İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri’nin gözetimi altında kazılar ve teşhis etmeye ilişkin mekanizmanın kurulması, bilgilerin dijital ortama aktarılmasının tamamlanmasının da önerildiği belirtildi. Habere göre, Dışişleri Bakanlığı eylem planını 2019 yılı içerisinde uygulanabileceğini düşünüyor. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Deniz Yıldızı Apartmanları’ndaki teknik incelemelerin bir ayda tamamlanması bekleniyor 23 Eyl 2026 11:10 Borsa güne yüzde 1,04 değer kaybederek başladı 23 Eyl 2026 11:08 Güney’de kalan konutların tamir-bakımı için 6 milyon euro harcandı 23 Eyl 2026 11:04 Holguin “BM'nin Kıbrıs sorunu ile ilgili çabaları sürüyor” 23 Eyl 2026 10:49 Ömer Melih Nedimoğlu için acil kan aranıyor! 23 Eyl 2026 10:47 Girne'deki gemi faciasında kayıp 13 kişi için arama çalışmaları sürüyor 23 Eyl 2026 10:19 Küresel piyasalar enerji arzına yönelik iyimserliklerden destek buluyor 23 Eyl 2026 10:14 “Anadolu’nun İzleri Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi” açıldı 23 Eyl 2026 10:10 Akpınar, KKTC’nin hava yolu şirketi kurma çalışmalarına destek belirtti 23 Eyl 2026 10:05