Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İtalya Rekabet Kurumu, Apple'ın "iCloud" hizmetlerine ilişkin soruşturma başlattı Trump "Nükleer silah üretimine dönmesi halinde İran inanılmaz sonuçlarla karşılaşacak" Lefkoşa'ya bağlı iki bölgede elektrik kesintisi yapılacak Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Haziran 2026) CTP Kadın Örgütü "Rehberlik hizmetleri güçlendirilmeli" “Muhafız Meydanı Yenileme Projesi” AB desteğiyle hayata geçiriliyor Borsa günü yüzde 0,32 değer kazanarak tamamladı Uzmanlardan psikolojik destek hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve sosyal devlet uygulamalarının güçlendirilmesi çağrısı Girne Limanı’nda insan kaçakçılığı: 13 kişi tutuklandı! Şerife Kırcıoğlu için kan aranıyor! İki ayrı trafik kazasında 27 yaşındaki yaya yaralandı! Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yol ayrımı, 3 gün trafiğe kapalı Girne'de iş kazası: 19 yaşındaki işçi yaralandı! Fed toplantısında dikkatler faiz kararından ziyade Warsh'ın vereceği mesajlarda olacak Meziyet İlgililer hayatını kaybetti! Rogers “Kuşları öldürebilecek olan bu ilaç türünü neden Bakanlık almakta ısrar ediyor?” Dinçyürek "İhtiyaç halinde yasal prosedürler çerçevesinde deport işlemleri uygulanabilir" Besim "HIV pozitif çıkan kişi süreç devam ederken sınır dışı edildiği için temaslı takibi yapılamadı" Berova “Bu korkutma siyasetiyle baskı yapılması doğru değil” Barçın "Yasa yüzlerce kişiyi mağdur edecek" İtalya Rekabet Kurumu, Apple'ın "iCloud" hizmetlerine ilişkin soruşturma başlattı Trump "Nükleer silah üretimine dönmesi halinde İran inanılmaz sonuçlarla karşılaşacak" Lefkoşa'ya bağlı iki bölgede elektrik kesintisi yapılacak Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Haziran 2026) CTP Kadın Örgütü "Rehberlik hizmetleri güçlendirilmeli" “Muhafız Meydanı Yenileme Projesi” AB desteğiyle hayata geçiriliyor Borsa günü yüzde 0,32 değer kazanarak tamamladı Uzmanlardan psikolojik destek hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve sosyal devlet uygulamalarının güçlendirilmesi çağrısı Girne Limanı’nda insan kaçakçılığı: 13 kişi tutuklandı! Şerife Kırcıoğlu için kan aranıyor! İki ayrı trafik kazasında 27 yaşındaki yaya yaralandı! Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yol ayrımı, 3 gün trafiğe kapalı Girne'de iş kazası: 19 yaşındaki işçi yaralandı! Fed toplantısında dikkatler faiz kararından ziyade Warsh'ın vereceği mesajlarda olacak Meziyet İlgililer hayatını kaybetti! Rogers “Kuşları öldürebilecek olan bu ilaç türünü neden Bakanlık almakta ısrar ediyor?” Dinçyürek "İhtiyaç halinde yasal prosedürler çerçevesinde deport işlemleri uygulanabilir" Besim "HIV pozitif çıkan kişi süreç devam ederken sınır dışı edildiği için temaslı takibi yapılamadı" Berova “Bu korkutma siyasetiyle baskı yapılması doğru değil” Barçın "Yasa yüzlerce kişiyi mağdur edecek"
Dolar
Euro
Sterlin

'Kaşıkçı’nın akıbeti hakkında Suudi Arabistan yetkililerinden açıklama bekliyoruz'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
'Kaşıkçı’nın akıbeti hakkında Suudi Arabistan yetkililerinden açıklama bekliyoruz'

Kıbrıs Türk Basın Konseyi, Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı  hakkındaki belirsizliği büyük endişeyle ve kaygıyla izlediğini belirterek, Suudi Arabistan makamlarından  Kaşıkçı’nın  akıbeti hakkında makul ve tatmin edici açıklama beklediğini kaydetti.

Dünya Basın Konseyi  Başkanı ve Kıbrıs Türk Basın Konseyi  Başkanı Şule Aker, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan devletine ait politikaları eleştiren bir yazar olduğuna değinerek, Kaşıkçı’nın muhalif kimlikli bir gazeteci olmasının korkularını  daha da artırdığını ifade etti. Aker, Kaşıkçı’nın öldürüldüğüne dair basında çıkan haberlere değinerek,  “Başkonsolosluk binalarına giriş-çıkışları gösteren görsel kayıtların eksiksiz olarak mevcut olup olmadığını soruyor; şüphesiz ki var olması gereken bu kayıtların bir bütün olarak Türk makamlarının incelemesine sunulmasını talep ediyoruz” dedi. Aker, konuyu soruşturduklarını açıklayan Türk makamlarının da bu olayın aydınlatılması hususunda kararlı ve enerjik bir tavır sergileyeceklerine, olası siyasi- diplomatik uzlaşmalar sonucunda işin peşini bırakmayacaklarına inandığını belirtti. Aker, Cemal Kaşıkçı’nın akıbeti netliğe kavuşturulana dek Basın Konseyi’nin konunun takipçisi olmayı sürdüreceğini ifade etti. (TAK)

Benzer haberler

Featured
İtalya Rekabet Kurumu, Apple'ın "iCloud" hizmetlerine ilişkin soruşturma başlattı 2026-06-16 21:48:00 Trump "Nükleer silah üretimine dönmesi halinde İran inanılmaz sonuçlarla karşılaşacak" 2026-06-16 21:43:00 Lefkoşa'ya bağlı iki bölgede elektrik kesintisi yapılacak 2026-06-16 21:34:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Haziran 2026) 2026-06-16 21:28:00 CTP Kadın Örgütü "Rehberlik hizmetleri güçlendirilmeli" 2026-06-16 20:43:00 “Muhafız Meydanı Yenileme Projesi” AB desteğiyle hayata geçiriliyor 2026-06-16 20:38:00 Borsa günü yüzde 0,32 değer kazanarak tamamladı 2026-06-16 20:31:00 Girne Limanı’nda insan kaçakçılığı: 13 kişi tutuklandı! 2026-06-16 19:37:00 Şerife Kırcıoğlu için kan aranıyor! 2026-06-16 19:31:00