"Kararname uyduruk bir çözüm"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs'ta hükümetin geçen Cumadan itibaren geçerli olmak üzere, MİK (Menşe İsmi Korumalı) hellim üretiminde daha fazla keçi koyun sütünün kullanılmasına olanak sağlayan bir kararname yayımlamasıyla ilgili haberler, Rum basınında yer almaya devam ediyor.
Alithia gazetesi, “MİK Hellimi Halının Altına İttiler” başlığıyla yer verdiği derleme haberinde, süt kotasının geçici olarak değişmesiyle ilgili kararnamenin “uyduruk bir çözüm” olduğunu yazdı.
Tarım Bakanlığı'nın ve buna ek olarak Kıbrıs Rum hükümetinin, MİK hellim konusundaki yeni ve büyük anlaşmazlığı ele almak için seçtiği yolun konuyla ilgili hiçbir paydaşı memnun etmediğini kaydeden gazete, bazılarının daha yumuşak, bazılarının da daha sert eleştirilerle, yetkili bakanlığın konuyu halının altına ittiği mesajı verdiğini iletti.
Tarım Bakanlığı'nın başardığı tek şeyin, küçükbaş hayvan besicilerini yapacakları eylemleri bir süreliğine askıya almak konusunda teşvik etmek olduğunu yazan gazete, küçükbaş hayvan besicileri gibi hellim üreticilerinin de Kıbrıs Rum hükümetinin konuyu ele alışından veya alınan karardan memnun olmadıklarını yineledi.
Haberde, MİK hellimle ilgili dosyanın nasıl ve ne zaman uygulanacağıyla ilgili bütünsel bir problem çözme veya planlama bulunmadığı da vurgulandı.
Benzer haberler
Featured
Birleşmiş Milletler "Batı Şeria'da durum artık açlık krizine dönüşüyor"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ekim 2026)
Trump "Zelenskiy savaşı bitirmek istemiyor"
Borsa günü yüzde 2,49 değer kaybederek tamamladı
Avusturya’ya giden yolcu uçağı acil iniş yaptı
Kreatin beyni bağırsak iltihabından koruyabilir
Petrol fiyatları keskin yükselişin ardından geriledi
İnternet reklamlarında casus yazılım tehlikesi
Demokrat Parti 6 bağımsız belediye başkan adayına destek belirtti




