Karakaya “Gerçekler susturulamayacak, adalet engellenemeyecek”

Voice Kıbrıs Haber
6 Şubat depreminde aralarında Şampiyon Melekler'in de bulunduğu 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman Grand İsias Otel’in yıkılmasında kusuru bulunan kamu görevlilerinin davası yarın başlıyor.
İlk duruşması yarın 9.30'da görülecek davanın Adıyaman 1.
Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşması için aileler yeniden Adıyaman’a gitti.
Dava için Cumhuriyet Meclisi Depremle İlgili Hukuki ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici ve Özel Komite Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu ve komite üyeleri, Başbakanlık Devlet Planlama Örgütü (DPÖ) Müsteşarı Durali Güçlüsoy, KKTC Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, avukatlar ve gazetecilerden oluşan bir heyet Adıyaman’da bulunuyor. -Karakaya Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, dava öncesi TAK muhabirine yaptığı açıklamada, “Bugün bir kez daha Adıyaman’dayız; İsias davasında kamu görevlilerinin ifadelerindeki çelişkileri, göz göre göre söylenen yalanları ortaya koymak, gerçekleri mahkeme salonunda bir kez daha gözler önüne sermek için buradayız” dedi. 72 cana mezar olan bu sözde otelin inşa sürecindeki sahtekarlığı ve görevini kötüye kullanan herkesin adalet önünde hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Karakaya, şöyle konuştu: “Bilimin ışığında hazırlanan raporlar ve vicdanımızla taşıdığımız haklı öfkemizle, biz bu davanın peşini bırakmayacağız.
Gerçekler susturulamayacak, adalet engellenemeyecek.” -Dava Davada, İsias Otel’e yapı ruhsatı verildiğinde Adıyaman Belediyesi Yapı Kontrol Birimi’nde görevli ve Yapı Ruhsatında Proje Kontrollerinden Sorumlu Dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Osman Bulut, Ruhsat Büro Şefi Bilal Balcı, Plan Proje/İmar Müdürü Mehmet Salih Alkayış ve daimi işçi Abdurrahman Karaaslan, 1993 ruhsatında İmar Müdürü Yusuf Gül ve Daimi İşçi, Ruhsat Büro Teknisyeni Fazlı Karakuş yargılanacak.
Benzer haberler
Featured
Nöbetçi eczaneler (7 Ağustos 2026)
Ölümlü kazada yeni gelişme: Yalan beyanda bulunan şahıs tutuklandı!
İncirli "Yaşlıların kaliteli ve erişilebilir bakım hizmeti alması en temel önceliğimiz"
Girne'de korkutan yangın!
Kıbrıs Türk toplumunun ilk hekimlerinden Dr. Şemsi Kazım Erkman hayatını kaybetti
Üçlü anlaşmaya ilişkin ortak açıklama “Anlaşma, üç devlet arasındaki savunma işbirliğinin geliştirilmesini öngörüyor"
Bağımsızlık Yolu'nun Uluslararası Savaş Karşıtı Konferansı ortak deklarasyonu yayımlandı
İspanya tarihinin en büyük orman yangınında New York büyüklüğünde alan küle döndü
64. Mehmetçik Üzüm Festivali’nin 6. gününde spor ve kültür buluştu


