Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
"Süper El Nino" kapıda: Küresel iklimde sıra dışı dönem başlıyor Dışişleri Bakanlığı " Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi'nin kararı kesinlikleTMK'nın etkinliği ile ilgili değildir" Döviz piyasalarında günün son rakamları (11 Haziran 2026) YBH "En riskli dönemde hala helikopter yok" Kanlıdere Rehabilitasyon Projesi’nin ilk aşaması tamamlandı Avrupa Merkez Bankası Eylül 2023'ten bu yana ilk kez faiz artırdı Atatürk Caddesi’nde kavşak düzenlemelerine cumartesi başlanıyor Girne'ye bağlı bazı bölgelerde yarın elektrik kesintisi yapılacak! ABD'de üretici enflasyonu mayısta beklentileri aştı İsmet İnönü Bulvarı kullanacak sürücülerin dikkatine! Baykallı “Kıbrıs’taki statüko yeni krizlere gebedir” Erhürman: “Prosedürel karar, TMK’nın etkililiği ve mülkiyet rejimi açısından olumsuzluk yaratmadı” Güney Kıbrıs’ta Mavi Bayraklı plaj sayısı 56’ya ulaştı Hamitköy tarla, Haspolat’ta arazi yangını! İçişleri Bakanlığı duyurdu "Ercan çevresindeki dron uçuş yasağı bir ay daha uzatıldı" Kontrolden çıkan araç su kanalına düştü, sürücü yaralandı! Gönyeli'de 22 yaşındaki genç ölü olarak bulundu! Sendikalardan hükümete 15 Eylül'e kadar süre Alkollü sürücünün neden olduğu kazada araçlar birbirine girdi Dinçyürek “Fizyoterapi hizmetlerinin yaygınlaştırılması için ortak yol haritası belirlendi” "Süper El Nino" kapıda: Küresel iklimde sıra dışı dönem başlıyor Dışişleri Bakanlığı " Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi'nin kararı kesinlikleTMK'nın etkinliği ile ilgili değildir" Döviz piyasalarında günün son rakamları (11 Haziran 2026) YBH "En riskli dönemde hala helikopter yok" Kanlıdere Rehabilitasyon Projesi’nin ilk aşaması tamamlandı Avrupa Merkez Bankası Eylül 2023'ten bu yana ilk kez faiz artırdı Atatürk Caddesi’nde kavşak düzenlemelerine cumartesi başlanıyor Girne'ye bağlı bazı bölgelerde yarın elektrik kesintisi yapılacak! ABD'de üretici enflasyonu mayısta beklentileri aştı İsmet İnönü Bulvarı kullanacak sürücülerin dikkatine! Baykallı “Kıbrıs’taki statüko yeni krizlere gebedir” Erhürman: “Prosedürel karar, TMK’nın etkililiği ve mülkiyet rejimi açısından olumsuzluk yaratmadı” Güney Kıbrıs’ta Mavi Bayraklı plaj sayısı 56’ya ulaştı Hamitköy tarla, Haspolat’ta arazi yangını! İçişleri Bakanlığı duyurdu "Ercan çevresindeki dron uçuş yasağı bir ay daha uzatıldı" Kontrolden çıkan araç su kanalına düştü, sürücü yaralandı! Gönyeli'de 22 yaşındaki genç ölü olarak bulundu! Sendikalardan hükümete 15 Eylül'e kadar süre Alkollü sürücünün neden olduğu kazada araçlar birbirine girdi Dinçyürek “Fizyoterapi hizmetlerinin yaygınlaştırılması için ortak yol haritası belirlendi”
Dolar
Euro
Sterlin

Kanlıdere Rehabilitasyon Projesi’nin ilk aşaması tamamlandı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Kanlıdere Rehabilitasyon Projesi’nin ilk aşaması tamamlandı

Avrupa Birliği tarafından Kıbrıs Türk toplumuna yönelik Yardım Programı kapsamında finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından uygulanan Kanlıdere/Pedieos Rehabilitasyon Projesi'nin ilk aşaması tamamlandı.  

Projenin 1,2 kilometrelik ilk aşamasının tamamlanması dolayısıyla bugün Lefkoşa’da ara bölgede yer alan Dayanışma Evi önünde tanıtım etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile Güney Lefkoşa Belediye Başkanı Charalambos Prountzos, Avrupa Komisyonu Kıbrıs Çözüm Destek Birimi Başkanı Giulia Bertezzolo ile UNDP Kıbrıs Direktörü Jakhongir Khaydarov, AB ve UNDP’den bazı yetkililer ve proje yürütücüleri katıldı. Etkinlikte, sırasıyla Bertezzolo, Khaydarov, Harmancı ve Prountzos konuşma yaptı.

-Bertezzolo

Avrupa Komisyonu Kıbrıs Çözüm Destek Birimi Başkanı Giulia Bertezzolo, bir yıl önce Kanlıdere Rehabilitasyon Projesi için çalışmalara başlayacaklarına dair verdikleri sözü tuttuklarını belirterek, bugün projenin ilk aşamasının tamamlanması için bir araya geldiklerini söyledi.

Bertezzolo, açılışı yapılan yürüyüş ve bisiklet yolunun iki toplumdan insanların bir araya gelip doğayla iç içe vakit geçirebileceği ortak bir yaşam alanı sunduğunu söyledi.  Bertezzolo, proje tamamlandığında 3,7 kilometrelik bir parkın oluşturulmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

-Khaydarov

UNDP Kıbrıs Direktörü Jakhongir Khaydarov da UNDP’nin çevresel restorasyonu, sürdürülebilir kentsel gelişim ve güven artırıcı iş birliğini bir araya getiren inisiyatifi desteklemekten gurur duyduğunu söyledi. Khaydarov, Kanlıdere’nin Lefkoşa boyunca uzanan ortak bir çevresel değer olduğunu belirterek, hem Kanlıdere’nin rehabilitasyonunun çevresel dayanıklılığının güçlendirildiğini hem de toplumlar arasında etkileşim, güven artırıcı iş birliği ve karşılıklı güven için yeni fırsatlar yaratıldığını belirtti.  

-Harmancı

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ise, Kanlıdere Projesi’nin önemini 2016 yılından bu yana AB yetkilileri ve uluslararası kuruluşlara anlattıklarını belirterek, bugün tarihi bir gün yaşandığını söyledi. Harmancı, projenin Lefkoşa’da yaşayan insanların günlük yaşamını doğrudan iyileştirecek ilk somut iki toplumlu girişimlerden biri olacağını belirtti. Projenin ilk aşamanın tamamlanmasından gurur duyduğunu belirten Harmancı, ikinci etap çalışmalarını da heyecanla beklediklerini söyledi. Projenin iki toplumlu iş birliği ve barış faaliyetleri açısından önemli bir kilometre taşı olacağını ifade eden Harmancı, AB, UNDP ve teknik komitelere teşekkür etti.

-Prountzos

Güney Lefkoşa Belediye Başkanı Charalambos Prountzos da konuşmasında, Kanlıdere’nin Lefkoşa’nın tarihini ve doğal mirasını birleştiren önemli bir unsur olduğunu belirterek, oluşturulan yeşil koridorun iki taraftan insanların bir araya gelmesine katkı koyacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Bertezzolo, Khaydarov, Harmancı ve Prountzos ile katılımcılar yeni tamamlanan güzergâhta düzenlenen yürüyüş ve bisiklet etkinliğine katıldı.

Etkinlik sembolik ağaç dikimi ile tamamlandı.

Benzer haberler

Featured
"Süper El Nino" kapıda: Küresel iklimde sıra dışı dönem başlıyor 2026-06-11 22:10:00 Dışişleri Bakanlığı " Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi'nin kararı kesinlikleTMK'nın etkinliği ile ilgili değildir" 2026-06-11 22:01:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (11 Haziran 2026) 2026-06-11 21:55:00 YBH "En riskli dönemde hala helikopter yok" 2026-06-11 20:52:00 Avrupa Merkez Bankası Eylül 2023'ten bu yana ilk kez faiz artırdı 2026-06-11 20:29:00 Atatürk Caddesi’nde kavşak düzenlemelerine cumartesi başlanıyor 2026-06-11 20:24:00 Girne'ye bağlı bazı bölgelerde yarın elektrik kesintisi yapılacak! 2026-06-11 20:19:00 ABD'de üretici enflasyonu mayısta beklentileri aştı 2026-06-11 20:14:00 İsmet İnönü Bulvarı kullanacak sürücülerin dikkatine! 2026-06-11 20:07:00