Kamu görevlisi adaylar izine çıkmaları gerekiyor

Voice Kıbrıs Haber
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 23 Ocak’ta yapılacak seçimde aday olan kamu görevlilerinin, adaylıklarının Pazar günü kesinleşmesinin ardından Pazartesi günü izne çıkmaları gerektiğini duyurdu.
YSK’da yapılan açıklamada, “23 Ocak 2022 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği Erken Genel Seçiminde 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın 57. maddesinin (4). fıkrası ve Anayasa’nın 120(1) maddesi kapsamındaki kamu görevlisi adaylar ile Yasanın 57. maddesinin 5.fıkrası kapsamındaki Kamu İktisadi Teşebbüslerinde, Kamu Kuruluşlarında veya Kooperatif Kuruluşlarında çalışan adayların, adaylıklarının 26.12.2021 tarihinde kesinleşmesi üzerine 27.12.2021 tarihinde izne çıkmaları gerekmektedir” denildi.
Duyuruda, söz konusu adaylara Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın 57. Maddesinin (3)’üncü fıkrasının izinlerle ilgili hükümlerinin uygulanacağı da belirtildi.
Benzer haberler
Featured
Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi
Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek
Patlayan roket için kritik karar
Sevgi Atailer için acil kan aranıyor!
İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir"
Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı
Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu
KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi
KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor


