Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Şam’da uçuşlar geçici olarak durduruldu Prada, Ay'a gidiyor: NASA astronotları için yeni kıyafet tanıtıldı Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildi "Kazanan Fenerbahçe'dir" Altın yatırımcıları tedirgin, fiyatlar hızla düşüyor İran'dan fırlatılan füzeler nedeniyle İsrail'in orta ve güney kesiminde sirenler çaldı Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde deprem! Döviz kurlarında son durum (8 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (8 Haziran 2026) "Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor Yunanistan'da art arda depremler Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı Hristoulidis "Holguin görüşmesinden sonuç bekliyorum" Karaoğulları "Artık istifa edin" Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı ESPA,  yasa önerisinin geri çekilmesini talep etti Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz” Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı Alaniçi, Girne, Hamitköy, Gaziveren ve Ziyamet'te yangın! Bariyerlere çarpan araç takla attı! Muammer Moran hayatını kaybetti! Şam’da uçuşlar geçici olarak durduruldu Prada, Ay'a gidiyor: NASA astronotları için yeni kıyafet tanıtıldı Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildi "Kazanan Fenerbahçe'dir" Altın yatırımcıları tedirgin, fiyatlar hızla düşüyor İran'dan fırlatılan füzeler nedeniyle İsrail'in orta ve güney kesiminde sirenler çaldı Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde deprem! Döviz kurlarında son durum (8 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (8 Haziran 2026) "Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor Yunanistan'da art arda depremler Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı Hristoulidis "Holguin görüşmesinden sonuç bekliyorum" Karaoğulları "Artık istifa edin" Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı ESPA,  yasa önerisinin geri çekilmesini talep etti Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz” Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı Alaniçi, Girne, Hamitköy, Gaziveren ve Ziyamet'te yangın! Bariyerlere çarpan araç takla attı! Muammer Moran hayatını kaybetti!
Dolar
Euro
Sterlin

Kahraman sıçan tarihe geçti: Mayın avcısından dünya rekoru!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Kahraman sıçan tarihe geçti: Mayın avcısından dünya rekoru!
Kamboçya'da kara mayını avcısı bir fare 100'den fazla kara mayını ve patlayıcı tespit ederek dünya rekoru kırdı. Kâr amacı gütmeyen Apopo kuruluşu, dev keseli sıçanın, 2021'den bu yana 109 kara mayını ve 15 patlamamış mühimmatı ortaya çıkarması nedeniyle en başarılı Mayın Tespit Sıçanı (MDR) olarak adlandırıldığını duyurdu. GUINNES REKORLAR KİTABI'NA GİRDİ Ronin adlı sıçan, Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girdi. Bu kemirgenin kritik çalışmasının, "günlük hayatlarında attıkları tek bir yanlış adımın sonları olabileceği korkusuyla" yaşamak zorunda kalan insanlar için gerçek bir fark yarattığı belirtildi. KENDİ REKORUNU KIRMAYA DEVAM EDEBİLİR Apopo'nun açıklamasında, "Ronin'in işi henüz bitmedi. Henüz beş yaşında, önünde iki yıl daha tespit çalışması olabilir ve halihazırda kırdığı rekoru geliştirmeye devam edebilir." ifadelerine yer verildi. Ronin, beş yıl boyunca 71 kara mayını ve 38 adet patlamamış mühimmat tespit eden Afrika dev keseli sıçanı Magawa'nın daha önce elinde tuttuğu rekoru kırdı.
Kahraman sıçan tarihe geçti: Mayın avcısından dünya rekoru! - 1Ronin isimli mayın avcısı sıçan, sahada çalışırken görüntülendi.
  ÇALIŞKAN VE ARKADAŞ CANLISI Avokado seven farenin 68 cm uzunluğunda, bin 175 gr ağırlığında olduğu ve kişiliğinin "çalışkan, ancak arkadaş canlısı ve rahat" olduğu belirtiliyor. Apopo kuruluşunun HeroRATS adını verdiği 104 kemirgen üyesi bulunuyor. KAMBOÇYA'DA SAVAŞIN İZLERİ Onlarca yıl süren iç savaşın izlerini taşıyan Kamboçya, dünyanın en fazla kara mayını bulunan ülkelerinden biri. Bin kilometrekareden fazla arazi hala mayınlarla kaplı durumda. Kişi başına düşen ampute sayısının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan ülkede, 40 binden fazla kişi patlayıcılar nedeniyle uzuvlarını kaybetti. MAYIN BULMAK İÇİN EĞİTİLEN SIÇANLAR Eğitilmiş sıçanların, patlayıcıların içindeki TNT adı verilen kimyasal bileşiği tespit edebildiği ve metal dedektörüyle yapılan geleneksel yöntemlerden farklı olarak hurda metalleri görmezden geldiği belirtiliyor.
 

Benzer haberler

Dünya
Şam’da uçuşlar geçici olarak durduruldu 2026-06-08 08:47:00 Prada, Ay'a gidiyor: NASA astronotları için yeni kıyafet tanıtıldı 2026-06-08 08:43:00 İran'dan fırlatılan füzeler nedeniyle İsrail'in orta ve güney kesiminde sirenler çaldı 2026-06-08 08:29:00 Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde deprem! 2026-06-08 08:19:00 Yunanistan'da art arda depremler 2026-06-07 20:39:00 Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu 2026-06-07 12:38:00 İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı, 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti 2026-06-07 11:30:00 ABD'de haziranın ilk günlerindeki aile içi cinayetler endişeye neden oldu 2026-06-07 11:09:00 ABD'de festival alanına silahlı saldırı! 2026-06-07 09:27:00