Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Üstel “Bugün Kıbrıs Türkü'nün ve KKTC gençliğinin tarihi günü” Yılmaz "Projelerimizle KKTC’deki mühürlerin sayısını daha da çoğaltacağız” “Displaced: Bir Kıbrıslı Türk Hikâyesi” Londra’da özel gösterimle tanıtıldı Atatürk Stadyumu ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi tanıtıldı Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, ABD’ye gitti KKTC Geleneksel Okçuluk Spor Derneği, Altınordu Dünya Kupası’nda KKTC’yi temsil etti Geçiş kapılarında Kıbrıslı Türklere yönelik “Photo Radar List” uygulaması başlatılıyor Nöbetçi eczaneler (19 Eylül 2026) Güzelyurt-Lefke Çevre Yolu yarın 2 saat trafiğe kapatılacak Küçük, gemi faciasının ardından Meclis’te oluşturulan komite çalışmaları hakkında bilgi verdi Süratin ilk sırada olduğu denetimlerde 24 araç trafikten men edildi Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” Üstel “Bugün Kıbrıs Türkü'nün ve KKTC gençliğinin tarihi günü” Yılmaz "Projelerimizle KKTC’deki mühürlerin sayısını daha da çoğaltacağız” “Displaced: Bir Kıbrıslı Türk Hikâyesi” Londra’da özel gösterimle tanıtıldı Atatürk Stadyumu ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi tanıtıldı Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, ABD’ye gitti KKTC Geleneksel Okçuluk Spor Derneği, Altınordu Dünya Kupası’nda KKTC’yi temsil etti Geçiş kapılarında Kıbrıslı Türklere yönelik “Photo Radar List” uygulaması başlatılıyor Nöbetçi eczaneler (19 Eylül 2026) Güzelyurt-Lefke Çevre Yolu yarın 2 saat trafiğe kapatılacak Küçük, gemi faciasının ardından Meclis’te oluşturulan komite çalışmaları hakkında bilgi verdi Süratin ilk sırada olduğu denetimlerde 24 araç trafikten men edildi Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı”
Dolar
Euro
Sterlin

Japonya'da pirinç krizi: Kıtlık paniği başladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Japonya'da pirinç krizi: Kıtlık paniği başladı
Reklam

Tokyo hükümeti, artan fiyatları dengelemek amacıyla şubatta yaklaşık 210 bin ton acil durum pirinç rezervini piyasaya sürdü. Buna rağmen Japonya'da pirinç fiyatları artmaya devam ediyor. Japonya'da acil durum rezervlerinin piyasaya sürülmesine karşın pirinç fiyatları hızla artmaya devam ediyor. Japonya'nın geleneksel mutfağında önemli yer tutan pirinç üretimi, son dönemdeki iklimsel olaylar ve doğal afetler nedeniyle olumsuz etkilendi. Bunun üzerine Tokyo hükümeti, üretimdeki düşüş nedeniyle artan fiyatları dengelemek amacıyla şubatta yaklaşık 210 bin ton acil durum pirinç rezervini piyasaya sürdü. Ulusal basında yer alan haberlere göre, hükümetin bu hamlesine rağmen ülke genelinde pirinç fiyatları artmaya devam ediyor. Hükümetin piyasadaki arzı arttırmaya yönelik hamlesine rağmen, "pirinç kıtlığı algısı ve yüksek toptan fiyatların", fiyat düşüşünü engellediği tahmin ediliyor. Hükümet verilerine göre, ülkede 60 kilogramlık bir çuvalın ortalama fiyatı, iki yıl öncesine göre yüzde 55 artarak 160 dolara yükseldi. "STOKLAR YETERSİZ" Yaklaşık bir asırdır faaliyet gösteren bir pirinç dükkanının sahibi Hattori Jun, devlet televizyonu NHK'ye verdiği demeçte piyasaya sürülen üründen faydalanamadıklarını ve stoklarının yetersiz olduğunu belirtti. Her gün pirinç pahalılığından şikayet edildiğini ifade eden Hattori, dükkanındaki fiyatların kıtlık başlamadan önceki ortalamanın 3,5 kat üstüne çıktığını aktardı. Hattori, tüm dükkanların zam yapmaya devam ettiğini kaydederek, satılan pirinç çeşitlerinin de azaldığını söyledi. Japon hükümeti daha önce, 2011'deki depremde 40 bin ton, 2016'daki depremde de yaklaşık 90 bin ton acil durum pirinç rezervlerini satışa sunmuştu.

Benzer haberler

Dünya
Pentagon, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayınladı 19 Eyl 2026 10:26 İran'da İsrail adına casuslukla suçlanan bir kişi idam edildi 19 Eyl 2026 10:21 Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı 19 Eyl 2026 09:18 Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi 19 Eyl 2026 09:09 Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu 19 Eyl 2026 08:43 ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi 19 Eyl 2026 08:38 Volkswagen 208 binden fazla aracını geri çağırıyor 18 Eyl 2026 21:55 Bolivya'da yeni bir kedi türü keşfedildi 18 Eyl 2026 21:42 İsveç'te seçimleri merkez sol kazandı: Başbakan Kristersson istifa etti, koalisyon pazarlıkları başlıyor 18 Eyl 2026 10:38