Japonya 150 milyon doz Novavax aşısı alacak

Voice Kıbrıs Haber
Japonya, 2022 yılı başında Novavax üretimi 150 milyon doz yeni tip koronavirüs (COVID-19) aşısı tedarik edeceğini açıkladı.
Japonya Sağlık Bakanlığı, ABD’li ecza şirketi Novavax’ın Japonya’da üretiminden ve dağıtımında sorumlu partner kuruluşu Takeda ile anlaşma imzaladığını açıkladı.
Açıklamaya göre anlaşma kapsamında Japonya gelecek yılın ilk aylarında Novavax üretimi 150 milyon doz COVID-19 aşısı teslim alacak.
Japonya içinde aşının klinik testlerini düzenleyecek Takeda daha sonra ülke içi aşı denetleme kuruluşu Farmasötik ve Tıbbi Cihazlar Ajansına (PMDA) yerel kullanım başvurusu yapacak.
Sağlık Bakanlığının vereceği onay sonrası Japon ilaç üreticisi, tedarik edilen Novavax aşılarının ülke içinde dağıtımına başlayacak.
Açıklamada Bakanlık, ABD’de acil kullanım için başvuru aşamasında bulunan Novavax aşısının, klinik testlere girdiği ülkelerde virüse karşı yüzde 90 etkili olduğunu bildirdi.
BRTK
Benzer haberler
Dünya
BAE'de 15 yaş altı için sosyal medya yasağı getirildi
ABD'de bebek ölüm oranlarında tarihi düşüş
Yıldızı tarafından kavrulan bir gezegen keşfedildi
BBC, 500 milyon sterlinlik tasarruf planı kapsamında 550 kişinin işine son verecek
ABD-İran mutabakatı elektronik ortamda imzalandı
2 bin yıl önce ölen birinin kemikleri aletlere dönüştürülmüş
Fransa liselerde cep telefonlarını yasaklamaya hazırlanıyor
Trump "İran ile çok güçlü bir anlaşma yaptık, beğenmezsem bombalarım"
Uzmanlardan uyarı: En ölümcül Ebola salgını kapıda



