Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem! Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem!
Dolar
Euro
Sterlin

İzlanda'da yanardağ patlamasının ardından lav tehdidi altındaki kasaba boşaltıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
İzlanda'da yanardağ patlamasının ardından lav tehdidi altındaki kasaba boşaltıldı

Lavların kasabaya ulaşmasını önlemek için toprak ve kayalardan oluşan bariyerler inşa etmek için mücadele ediliyordu. Ancak son patlamanın ardından lavlar bu bariyerleri aştı.

İzlanda'nın güneybatısında yanardağ patlamasının ardından akışkan lav tehdidi altında bulunan balıkçı kasabası Grindavik tahliye edildi. 

Uzun süredir sismik ve volkanik aktivitenin etkili olduğu ülkede, yerdeki çatlaklardan püsküren erimiş kayalar ve gökyüzüyle kontrast oluşturan parlak turuncu lav akışı video görüntülerine yansıdı.

Volkanik patlama Grindavik kasabasının kuzeyinde başladı. Yetkililer, kasabanın cumartesi günü sismik hareketlilik nedeniyle boşaltıldığını duyurdu. 

Lavların kasabaya ulaşmasını önlemek için toprak ve kayalardan oluşan bariyerler inşa etmek için mücadele ediliyordu. Ancak son patlamanın ardından lavlar bu bariyerleri aştı.

İzlanda Meteoroloji Ofisi'nden yapılan açıklamada, "Sahil Güvenlik'in gözetleme uçuşundan gelen ilk görüntülere göre, Grindavík'in kuzeyinde inşa edilmeye başlanan savunmanın her iki tarafında da bir çatlak açıldı" denildi.

Duyuruda, "Lav şu anda Grindavík'e doğru akıyor. Sahil Güvenlik helikopterinin ölçümlerine göre, çevre şu anda kasabanın en kuzeyindeki evlerden yaklaşık 450 metre uzaklıkta" ifadeleri yer aldı. 

İzlanda'nın güneybatısındaki Reykjanes yarımadasında pazar günü meydana gelen patlama, 2021'den bu yana türünün beşinci örneği oldu.

Geçtiğimiz ay Svartsengi volkanik sisteminde başlayan patlamanın ardından Grindavik'in 4 bin sakininin tamamı tahliye edilmiş ve popüler turistik nokta olan Blue Lagoon jeotermal kaplıcası kapatılmıştı.

O tarihten bu yana 100'den fazla Grindavik sakini evlerine dönmüş, ancak cumartesi günü tekrar ayrılmak zorunda kalmışlardı.

İzlanda sivil savunma kurumu, pazar günü alarm seviyesini en yüksek seviye olan "acil duruma" yükselttiğini duyurdu.

Benzer haberler

Dünya
FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı 2026-06-13 10:04:00 Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! 2026-06-13 09:46:00 ABD'li yetkili, imza aşamasına gelinen ABD-İran anlaşmasının detaylarını açıkladı 2026-06-13 08:26:00 Erakçi "İslamabad Mutabakat Zaptı sonuçlanmaya hiç bu kadar yakın olmamıştı" 2026-06-12 21:48:00 Tahtın en güçlü varisiydi: Üç yıldır hastanede olan Prenses yaşamını yitirdi 2026-06-12 21:39:00 Elon Musk dünyanın ilk trilyoneri oldu 2026-06-12 20:34:00 DSÖ "Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde 676 doğrulanmış Ebola vakası görüldü" 2026-06-12 16:14:00 İngiliz sanatçı David Hockney 88 yaşında hayatını kaybetti 2026-06-12 15:00:00 Kanada ve ABD arasında anlaşmazlığa yol açan köprünün açılışı ertelendi 2026-06-12 14:17:00