İzcan “Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 83’ü maaş ve transfer giderlerine harcanan bir bütçe yoktur”

Voice Kıbrıs Haber
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, özgürlük, barış ve demokrasi olmadan emeğin kazanımlarının korunmasının mümkün olmadığını kaydetti.
İzcan yaptığı yazılı açıklamada, bütçenin üç ayda17 milyar TL açık verdiğini, maaşların ödenemez hale geldiğini savunarak, hükümetin en kolay yolu seçip, halkın cebine saldırdığını ileri sürdü.
İzcan, “Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 83’ü maaş ve transfer giderlerine harcanan bir bütçe yoktur” dedi.
Konunun sadece bir hükümet meselesi olmaktan ziyade, çöken statükonun kendisi olduğunu iddia eden İzcan, resmin tümünün masaya konularak, çıkış yolu bulunması gerektiğini kaydetti. İzcan, dünkü eylemde biber gazı, tazyikli su ve cop kullanılmasını eleştirdi.
BKP Genel Başkanı İzcan, rejimin iflasını emekçilerin omuzuna yıkarak, kurtulmanın mümkün olmadığını öne sürdü.
Benzer haberler
Featured
İkamet izinsiz 10 kişi tutuklandı, 3 araç trafikten men edildi
Sevgül Uludağ, iki toplumlu etkinlikle anıldı
İncirli “Ortaya koyduğunuz argümanların hiçbirinin doğruluğu ve geçerliliği yoktur”
TEL-SEN Başkanı Üredi “Fibere değil, şeffaflık ve hukuki güvence eksikliğine itiraz ediyoruz”
Thalassaemia Derneği’nden acil kan bağışı çağrısı
Alaniçi İlkokulu’nun eksikleri giderilerek okul daha modern ve işlevsel hale getirildi
İncirli "Acı gündemi istismar ederek kendi ajandanızı Genel Kurul gündeminin içine iliştiriyorsunuz"
“Hayvan Fizyoterapisi Eğitimi İşbirliği Protokolü” imzalandı
Meclis'in gündeminde Filo Jet faciasıyla ilgili iki araştırma önergesi var


