"İthalatçılar ve toptancılar tüketicilerden insafsızca vurgun yapmaktadır"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
KKTC Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Y. Işık, başta sebze ve hayvansal et ve süt ürünleri olmak üzere piyasada genel gıda ürünlerinin fiyatlarının denetiminin sağlanamadığını belirterek, Ekonomi Bakanlığı’nı piyasada fiyat denetimi yapmaya çağırdı.
Işık, yazılı açıklamasında, “Hükümetin kurulmasının üzerinden beş ay geçmesine rağmen denetim altına alınması beklenen fahiş fiyatlar başta sebze ve hayvansal et ve süt ürünleri olmak üzere genel gıda ürün piyasasında denetim sağlanamadığı görülmektedir. Enflasyon ortamını fırsat bilen ithalatçı ve toptancı ‘mal bulmuş mağrubi’ gibi astronomik fiyatlar ile hükümetin duyarsızlığından cesaret alarak tüketicilere insafsızca vurgun yapmaktadır” ifadelerini kullandı.
Işık, “tüketicileri isyan ettiren ‘fiyat anarşisine’ karşı Ekonomi Bakanlığını piyasa denetimi” için göreve davet ettiklerini belirtti.
Benzer haberler
Featured
Trump'tan Hürmüz Boğazı çıkışı "Adını Trump Boğazı olarak değiştirmeyi düşünüyoruz"
Papa 14. Leo, akciğerinde kitle tespit edildiğini ve ameliyat olacağını açıkladı
Isaias Kasırgası ABD'yi saatte 165 kilometreyle vurdu,4 kişi hayatını kaybetti
Rusya ve Ukrayna enerji ateşkesinde anlaştı
Küresel ekonominin sorunları IMF ve Dünya Bankasının yıllık toplantılarında Bangkok'ta ele alınacak
BM "Cibuti açıklarındaki gemi kazasında 109 kişi hayatını kaybetti ve 116'dan fazla kişi kayıp"
Serra Menekay’ın “Köklerden Dallara” isimli tarih kitabının tanıtımı yapıldı
KTOEÖS yarın Güzelyurt ve Lefke bölgesi okullarında öğleden sonra greve gidecek
İstanbul’da hissedilen bir deprem daha meydana geldi



