Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" “Modern Nicosia” Sergisi açıldı Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı En fazla yağış Kantara'da Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak Karneler yarın dağıtılıyor Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir" İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026) DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" “Modern Nicosia” Sergisi açıldı Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı En fazla yağış Kantara'da Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak Karneler yarın dağıtılıyor Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir" İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

İtalya'da yoksulara yardım planı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
İtalya'da yoksulara yardım planı

İtalya'da koalisyon hükümeti, yoğun tartışmaların ardından yoksulara yardım planını onayladı.

İtalya’da koalisyonun ortağı sistem karşıtı 5 Yıldız Hareketi (M5S), seçim kampanyası boyunca yoksullara yardım planını hayata geçirme vaadinde bulunmuştu. Nisan ayında uygulanmaya başlayacak yoksullara yardım planının, bu yıl için devlete maliyeti 7,1 milyar euro. Bu miktar 2020 yılında 7,8 milyar euro, 2021 yılında ise 8 milyar euro olacak. Gelir düzeyi, tasarruf ve mülkiyet sahibi olup olmamak, bu yardımdan faydalanıp faydalanmamak için en önemli kriter olacak. Kimler yararlanacak İşi olmayan, kirada yaşayan, geliri ve tasarrufu olmayan bir kişi yılda en fazla 9 bin 360 euro yardım alabilecek. Ayda 780 euroya tekabül eden bu yardım, 280 euroluk kira yardımını da kapsıyor. Ayda 780 euronun altında geliri olan bir bekar içinse devlet yine ilave yardım yaparak, söz konusu kişinin bu rakama ulaşmasına olanak sağlayacak. Geliri olmayan ve tek çocuğu olan yoksul bir aile içinse devlet ayda bin 80 euro yoksulluk yardımı yapacak. Geliri olmayan ve üç çocuğu olanlaraysa bin 280 euro yardım verilecek. Yardımın koşulları Evi olanlar, hiçbir şekilde 280 euro tutarındaki kira yardımından faydalanamayacak. Yoksullara verilecek dijital kartlara ay başında yüklenecek bu paraların, ay içinde mutlaka çekilmesi gerekecek. Bununla da tüketimin ve ekonomik büyümenin artırılması hedefleniyor. Bankada 6 bin euro üzeri tasarrufu olan bekarlar ve 8 bin euro üzeri tasarrufu olan evliler ve ikinci bir evi olanlar ise bu yardımdan faydalanamayacak. AB dışındaki göçmenlerinse bu yardımdan faydalanabilmeleri için en az 10 yıl İtalya’da yaşaması gerekiyor. Bu yardım 18 aylık bir süre içinde verildikten sonra, bir ay dondurulacak ve ilgili kişi ve ailenin yeniden başvuru yapması istenecek. Bu yardım sistemini suistimal edenler 6 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanabilecek. Yeni plana göre, yoksullara iş verecek olan şirketlereyse bu kişiler için öngörülen mali yardım 18 ay boyunca ödenecek. Yoksulluk yardımı alanlar, haftada 8 saat zorunlu toplum hizmetinde çalışacak, iş eğitimlerine katılacak ve yeteneklerine göre kendisine teklif edilen üç işten birini kabul etmek zorunda kalacak. (euronews)

Benzer haberler

Dünya
Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı 2026-06-14 13:28:00 Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" 2026-06-14 12:51:00 Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" 2026-06-14 12:34:00 İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" 2026-06-14 08:53:00 Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar 2026-06-14 08:50:00 New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza 2026-06-14 08:48:00 İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor 2026-06-14 08:46:00 İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" 2026-06-13 20:23:00 Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı 2026-06-13 20:15:00