Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kahve makinesi yangına neden oldu Çete üyelerine görülmemiş ceza: Bin 48 yıl hapis! ABD'de "siklosporiyazis" vakalarının sayısı 18 bini aştı Fas'tan İspanya'ya göçmen akını Sterlin 64 TL'ye, Euro ise 55 TL'ye yaklaştı Akaryakıt fiyatlarına zam yapıldı! Merkezi Cezevi ile Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürlüğüne atamalar yapıldı Borsa günü yüzde 1,55 değer kaybederek tamamladı Dünya futbolunda büyük kriz: UEFA, FIFA'ya resti çekti BMGK, Guterres'in yerine önerilecek aday için ön oylamaya başlıyor İngiltere Merkez Bankası, politika faizini sabit bıraktı Sürücülerin dikkatine: Bedrettin Demirel Caddesi’nde asfaltlama çalışması yapılacak UBP’nin belediye başkan adayları Parti Meclisi’nde oy birliğiyle belirledi AB, Kıbrıs için aktif rol oynamaya hazır Hristodulidis Ulusal Konsey’i topluyor Narkotikten "Okaliptus Operasyonu" kapsamında yarım kilodan fazla uyuşturucu ele geçirildi! İngiltere, Guterres'in Kıbrıs açıklamalarından memnun Boğulma tehlikesi geçiren kadın yoğun bakımda kaldırıldı! Akpınar "Hükümetimiz bir başarı ortaya koyamamıştır" Uzun “Yakıt nakliyesi ihaleyi kazanan firmanın sorumluluğundadır” Kahve makinesi yangına neden oldu Çete üyelerine görülmemiş ceza: Bin 48 yıl hapis! ABD'de "siklosporiyazis" vakalarının sayısı 18 bini aştı Fas'tan İspanya'ya göçmen akını Sterlin 64 TL'ye, Euro ise 55 TL'ye yaklaştı Akaryakıt fiyatlarına zam yapıldı! Merkezi Cezevi ile Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürlüğüne atamalar yapıldı Borsa günü yüzde 1,55 değer kaybederek tamamladı Dünya futbolunda büyük kriz: UEFA, FIFA'ya resti çekti BMGK, Guterres'in yerine önerilecek aday için ön oylamaya başlıyor İngiltere Merkez Bankası, politika faizini sabit bıraktı Sürücülerin dikkatine: Bedrettin Demirel Caddesi’nde asfaltlama çalışması yapılacak UBP’nin belediye başkan adayları Parti Meclisi’nde oy birliğiyle belirledi AB, Kıbrıs için aktif rol oynamaya hazır Hristodulidis Ulusal Konsey’i topluyor Narkotikten "Okaliptus Operasyonu" kapsamında yarım kilodan fazla uyuşturucu ele geçirildi! İngiltere, Guterres'in Kıbrıs açıklamalarından memnun Boğulma tehlikesi geçiren kadın yoğun bakımda kaldırıldı! Akpınar "Hükümetimiz bir başarı ortaya koyamamıştır" Uzun “Yakıt nakliyesi ihaleyi kazanan firmanın sorumluluğundadır”
Dolar
Euro
Sterlin

İtalya'da demiryollarına yönelik sabotaj girişimi!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
İtalya'da demiryollarına yönelik sabotaj girişimi!

İtalya'da demiryolu hatlarına yönelik farklı sabotaj girişimlerinin, özellikle ülkenin kuzeyindeki şehirlerarası ulaşımda aksaklıklara neden olduğu bildirildi.

Ulusal basında yer alan haberlerde, Milano-Cortina Kış Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapmaya başlayan İtalya'da, kuzeydeki kentleri bağlayan bazı demiryolu hatlarına yönelik şüpheli saldırılar meydana geldiği belirtildi.

Ülkede pek çok kişinin olimpiyatlar için bulunduğu kuzeydeki bölgelerde, demiryolu trafiği için önemli bir nokta olan Bologna İstasyonu'na yakın bir noktada bazı kabloların koptuğu ve yangın çıkarmaya yarayan iki patlayıcı cihazın bulunduğu ifade edildi.

Söz konusu patlayıcılardan birinin, Bologna'dan Venedik istikametine doğru demiryolu trafiğini aksattığı ve 2 saati aşkın gecikmelere yol açtığı belirtildi.

Diğer patlayıcının ise Bologna-Ancona istikametini sabote etmeye yönelik planlandığı ancak patlamadığı için bu saldırının amacına ulaşmadığı kaydedildi.

Bir diğer sabotaj girişiminin ise Pesaro kenti yakınlarında Ancona-Rimini demiryolu hattında bir makasın kundaklanarak gerçekleştirildiği bildirildi.

Söz konusu sabotaj girişimlerini üstlenen olmadığı ancak kış olimpiyat oyunlarının ilk gününe denk gelmesinin, bu olayın "anarşik" bir nitelikte olduğuna dair şüphe uyandırdığı ve konuya ilişkin soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma-Altyapı Bakanı Matteo Salvini, sosyal medya platformlarındaki hesaplarından yaptığı paylaşımda, savcılığın olayı terör eylemi şüphesiyle soruşturduğunu kaydetti.

Diğer taraftan, birkaç gün önce Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Milano-Cortina Kış Olimpiyat Oyunları'na yönelik bazı siber saldırıları önlediklerini açıklamıştı.

Tajani, 4 Şubat'ta yaptığı açıklamada, bazı Dışişleri Bakanlığı ofisleri ile Kış Olimpiyatları'nın internet siteleri ve Cortina d’Ampezzo’daki otellere yönelik bir dizi siber saldırının engellendiğini ve bunların Rus kaynaklı olduğunu belirtmişti.

Benzer haberler

Dünya
Çete üyelerine görülmemiş ceza: Bin 48 yıl hapis! 2026-07-30 22:34:09 ABD'de "siklosporiyazis" vakalarının sayısı 18 bini aştı 2026-07-30 22:02:45 Fas'tan İspanya'ya göçmen akını 2026-07-30 21:50:03 BMGK, Guterres'in yerine önerilecek aday için ön oylamaya başlıyor 2026-07-30 20:57:04 Fransa'da 21 vilayette sıcaklıklar nedeniyle turuncu alarm verildi 2026-07-30 14:47:19 Küba, bazı sektörleri özel girişime açıyor 2026-07-30 10:35:42 ABD'deki yeni anket, seçmenin Trump'a desteğinin yüzde 32'ye düştüğünü gösterdi 2026-07-30 10:29:29 Japonya'da 7,1 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 28'e yükseldi 2026-07-30 09:50:00 Vücuduna yürüyüş sopası saplanan dağcı 16 kilometre yürüdü 2026-07-30 09:17:58