İsveç hükümeti "yoksulluğu yasaklamaya" hazırlanıyor

Voice Kıbrıs Haber
İsveç'te merkez sağcı iktidar koalisyonunun dilenciliği yasaklamaya yönelik yasa tasarısı tepki çekti. Koalisyon hükümeti, tasarı kapsamında dilenciliğin yasaklanması için 9 aylık bir çalışma başlatıldığını duyurdu.
İsveç'te merkez sağcı iktidar koalisyonu, ülke çapında dilenciliğin yasaklanması için dokuz aylık bir çalışma başlatacaklarını duyurdu.
Hükümet, ülke çapında dilenciliğin yasaklanmasına yönelik planlarını sunmasının ardından "yoksulluğu yasaklamaya çalışmakla" suçlandı.
İsveç'te merkez sağcı iktidar koalisyonu, ülke çapında dilenciliğin yasaklanması için dokuz aylık bir çalışma başlatacaklarını duyurdu.
Yasağın, uygulanabilir görülmesi halinde yasa haline gelebileceği belirtildi.
İsveç Demokratları grup lideri Lina Lindberg, pazartesi günü yaptığı açıklamada, yasağın uluslararası sözleşmeleri ve insan haklarını ihlal etmeden nasıl uygulanabileceğini incelemek için bir araştırmacının görevlendirdiğini bildirdi.
Bu incelemenin sonuçları, önümüzdeki yıl haziranda İsveç Parlamentosu'na sunulacak.
Dilenciliğin yasaklanması, ülkenin iktidardaki sağ koalisyon partilerinin seçim vaatlerinden biriydi.
Hıristiyan hayır kurumu Stockholms Stadsmission ise, "Dilenciliği yasaklamak, yoksulluğu yasaklamaya yönelik beyhude bir çabayla sorunu başka yöne kaydırmak anlamına gelir. Bunun yerine, bu grubun kırılganlığının yapısal yoksulluk azaltma ve ayrımcılığa karşı çalışma yoluyla azaltılabileceğine inanıyoruz." açıklamasında bulundu.
Benzer haberler
Dünya
Dünya büyüklüğündeki Star Wars benzeri gezegen yaşama elverişli olabilir
Breaking Bad dizisinin yıldızı RJ Mitte 34 yaşında hayatını kaybetti
Eğlence merkezindeki kazada 1 kişi hayatını kaybetti
Fransa'da süpermarket buzdolaplarına “benzeri görülmemiş” siber saldırı
Trump eski gelinini görevden alabilir
Rusya-Ukrayna enerji ateşkesi: Trump "Her iki taraf da ihlal etti"
Panama'da 6,1 büyüklüğünde deprem
Yeni rapora göre İngiltere Avrupa Birliği'ne hızlı giriş yapabilir
Fransa'da süpermarketlere siber saldırı: Sıcaklıklara müdahale edildi, donmuş ürünler bozuldu



