İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın"

Voice Kıbrıs Haber
İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Lübnan'dan İsrail'e atılan her roket için Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye bölgesinde 10 binanın yıkılması çağrısını yineledi.
Smotrich, X hesabından yaptığı paylaşımda, ABD ile İran arasındaki müzakereleri işaret ederek, Hizbullah'ın durumdan faydalanıp İsrail'in kuzeyini vurmasına izin verilmeyeceğini ileri sürdü.
İsrail'e yönelik her roket veya insansız hava aracı (İHA) saldırısına karşılık Dahiye'de 10 binanın bombalanması gerektiğini savunan Smotrich, bunun hemen bu gece yapılması çağrısında bulundu.
Öte yandan İsrail ordusu, Lübnan'dan atılan roketler nedeniyle İsrail'in kuzeyindeki bazı yerleşimlerde sirenler çaldığını bildirdi.
Açıklamada, roketlerin Lübnan'ın güneyindeki işgalde görev alan İsrail birliklerini hedeflediği belirtilerek, olayda yaralanan olmadığı ileri sürüldü.
Ayrıca İsrail basını, sabah saatlerinde Lübnan'dan fırlatılan bir İHA'nın sınırdan sızdığını, bu nedenle İsrail'in kuzeyindeki 2 yerleşimde sirenlerin çaldığını aktarmıştı.
İSRAİL SALDIRILARI SÜRÜYOR
İsrail ordusu, 17 Nisan'da yürürlüğe giren ve 17 Mayıs itibarıyla 45 gün uzatılan ateşkese rağmen Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürüyor.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 2 Mart'tan bu yana düzenlediği saldırılara ilişkin ölü ve yaralı sayısına dair son verileri paylaştı.
Buna göre, söz konusu dönemde İsrail saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısı son 24 saatte 45 artarak 3 bin 756'ya yükseldi, 11 bin 632 kişi de yaralandı.
Sağlık Bakanlığı, 11 Haziran'daki açıklamasında, İsrail'in 2 Mart'tan itibaren Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 3 bin 711 kişinin öldüğünü bildirmişti.
Benzer haberler
Dünya
Endonezya'daki şiddetli depremde can kaybı yükseldi
Fransa'da 1700 hektar alanı kül eden yangın kontrol altına alındı
AB, sonbaharda Rusya'ya yaptırımları genişletmeyi planlıyor
Uluslararası sularda 50 düzensiz göçmen kurtarıldı, 7 göçmenin cesedi bulundu
Aşırı sıcaklar ve kuraklık dünyayı yakıyor: Orman yangınları üç ülkenin toplam yüzölçümüne ulaştı
İtalya'da bir müzeden Rönesans dönemine ait dört değerli tablo çalındı
Kaybolan kedi 10 yıl sonra evine döndü
Belçika'da kayıtlara geçen en büyük orman yangını bazı bölgelerde kontrol altına alındı
Disney, yeni "X-Men" kadrosunu duyurdu


