Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem! Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem!
Dolar
Euro
Sterlin

"İsrail bizimle ilişkilerini dikkate almadan hareket etmez"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"İsrail bizimle ilişkilerini dikkate almadan hareket etmez"

Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, İsrail ile Türkiye arasında enerji alanında olası bir işbirliğine ilişkin görüşlerini, “İsrail bizimle ilişkilerini dikkate almadan hareket etmez” iddiasıyla dile getirdi.

Fileleftheros gazetesi, “Rol ve Söz Sahibi Olduklarını Düşünüyorlar” başlığı altında verdiği haberinde, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında Türkiye ile İsrail arasında, enerji alanında işbirliği yapılması ihtimali konusunda Güney Kıbrıs ve KKTC’den siyasilerin yaptıkları açıklamalara geniş şekilde yer verdi.

Gazete, Türkiye ile İsrail arasında enerji alanında yaşanacak olası bir yakınlaşmanın Kıbrıs’taki her iki tarafı da etkileyeceğini belirtirken, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in “Alfa” televizyonuna yaptığı açıklamalara yer verdi.

Habere göre Kasulidis, “İsrail’in, Kıbrıs’la ilişkilerini göz önüne alarak hareket edeceğini” iddia ederken “İsrail’den Türkiye’ye doğalgaz götürecek bir boru hattının inşasını hukuken engelleyebileceklerini” öne sürdü. “Devletlerin karasularının egemen deniz olması, Münhasır Ekonomik Bölgelerin (MEB) egemen denizler olmamaları sebebiyle MEB’den bir boru hattı döşenmesine elbette engel olamayacaklarını” ifade eden Kasulidis, “buna karşın UNCLOS’un (Uluslararası Deniz Hukuku), boru hattı döşenmesi konusunda müdahil ülkelerle istişareler yapılmasına yönelik öngörüleri olduğunu” iddia etti.

Gazete haberinin devamında ise, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Faiz Sucuoğlu ve HP Başkanı Kudret Özersay’ın konuya ilişkin yaptıkları çeşitli açıklamalara geniş yer verirken KKTC’deki siyasi liderlerin, Türkiye ile İsrail arasındaki olası bir anlaşmada Kıbrıslı Türklerin de söz hakkı olacağı şeklindeki görüşlerini aktardı.

Benzer haberler

Featured
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı 2026-06-13 13:12:00 Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” 2026-06-13 13:06:00 Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu 2026-06-13 13:02:00 Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) 2026-06-13 12:46:00 Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… 2026-06-13 12:32:00 Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" 2026-06-13 12:27:00 Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor 2026-06-13 12:20:00 Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! 2026-06-13 11:58:00 Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” 2026-06-13 11:40:00