İskele Belediyesi sınırlarındaki köpeklere mikroçip takılıyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
İskele Belediyesi, Belediye sınırlarında bulunan köpekleri kayıt altına almak için Veteriner Dairesi ile iş birliğiyle köpeklere mikroçip takıyor.
Belediyeden verilen bilgiye göre, 51/1995 Belediyeler (Değiştirilmiş) Yasası, Köpekler Yasası, Hayvanları ve İşletmelerin Tanımlanması ve Kaydı Yasası ile Hayvan Refahı Yasası gereğince İskele Belediyesi sınırlarında bulunan tüm köpekler kayıt altına alınarak, mikroçip takılacak.
İşlem, açıklanan program uyarınca İskele ve köylerinde 12 Ağustos ile 11 Eylül arasında 09.00-12.00 saatleri arasında veteriner kontrolünde yapılacak.
Kayıt altına alınmayan köpekler tespit edilmesi durumunda yasal mevzuatlar gereğince köpek sahibine cezai işlem uygulanacağı da duyuruldu.
Benzer haberler
Featured
Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek"
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor"
El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek
Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026)
Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı
İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı
Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir”
Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı
“Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı


