Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" Girne'de feci kaza: Otobüsün çarptığı kadın yaya yoğun bakımda! Oğuz “Sorumlu kim varsa bedelini ödeyecek” Yeditepe Üniversitesi kontenjanları için başvurular yarın başlıyor Özel, Erdoğan’a 800 bin lira tazminat ödeyecek Kimliksizler Derneği’nden Hristodulidis’e “gerçekleri söyleyin” çağrısı… Medya Etik Kurulu’nun yeni üyeleri atandı KTOEÖS’ten öğrenci taşımacılığında sistem çağrısı Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi oyçokluğuyla kabul edildi Hristodulidis Herzog’u kabul etti İncirli "Seçime giderken seçim yöntemi değiştirilmez" Üstel “Üçüncü gemi pazar akşamı adada olacak” Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" Girne'de feci kaza: Otobüsün çarptığı kadın yaya yoğun bakımda! Oğuz “Sorumlu kim varsa bedelini ödeyecek” Yeditepe Üniversitesi kontenjanları için başvurular yarın başlıyor Özel, Erdoğan’a 800 bin lira tazminat ödeyecek Kimliksizler Derneği’nden Hristodulidis’e “gerçekleri söyleyin” çağrısı… Medya Etik Kurulu’nun yeni üyeleri atandı KTOEÖS’ten öğrenci taşımacılığında sistem çağrısı Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi oyçokluğuyla kabul edildi Hristodulidis Herzog’u kabul etti İncirli "Seçime giderken seçim yöntemi değiştirilmez" Üstel “Üçüncü gemi pazar akşamı adada olacak”
Dolar
Euro
Sterlin

İskele Belediyesi, Batı Nil virüsüne karşı faaliyetlerini arttırdı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
İskele Belediyesi, Batı Nil virüsüne karşı faaliyetlerini arttırdı
Reklam

İskele Belediyesi, halk sağlığının korunması ve sivrisineklerle taşınabilen hastalık risklerinin azaltılması amacıyla belediye sınırları genelinde entegre sivrisinek mücadele programı yürütüldüğünü bildirdi.

İskele Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin özellikle son dönemde ülkede görülen Batı Nil virüsü vakaları nedeniyle çalışmalarını yoğunlaştırdığı kaydedildi.  

Belediyenin mücadeleyi yalnızca ergin sivrisineklerin ilaçlanmasıyla sınırlamadığına işaret edilen açıklamada, üreme kaynaklarının tespiti, düzenli larva kontrolü, profesyonel monitörlerle ergin sivrisinek popülasyonunun izlenmesi ve saha verilerinin değerlendirilmesi ardından gerekli bölgelerde hedefli ergin mücadele yapıldığı kaydedildi.   

Açıklamada, vatandaşların sivrisineklerle ilgili ihbar ve bildirimlerini İskele Belediyesi Çevre ve Sağlık Denetim Bölümü’nün 0548 810 11 01 numaralı ihbar hattına iletebilecekleri belirtildi.

İskele Belediyesi ekiplerinin, özellikle Batı Nil virüsü açısından önem taşıyan Culex türlerinin bulunabileceği yağmur suyu drenajları, dere ve kanallar, sazlık ve sulak alanlarda düzenli çalışma yürüttüğü ifade edilen açıklamada, belediye sınırlarındaki dereler, drenajlar, durgun su kaynakları, inşaat alanlarındaki su birikintileri, kullanılmayan havuzlar, süs havuzları ve diğer potansiyel üreme alanlarının da düzenli olarak kontrol edildiği kaydedildi.  

Sivrisineklerin yalnızca büyük sulak alanlarda üremediğine dikkat çekilen açıklamada, belediyenin yerleşim alanlarındaki küçük ve dağınık su kaynaklarını da mücadele programına dahil ettiği belirtildi.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, sivrisinek mücadelesinin halk sağlığının korunması açısından önem taşıdığını ifade ederek, çalışmaların yalnızca ilaçlamayla sınırlı olmadığını vurguladı.

Sadıkoğlu, “Batı Nil virüsü başta olmak üzere sivrisineklerle taşınabilen hastalıklara karşı mücadelemizi büyük bir hassasiyetle sürdürüyoruz. Amacımız yalnızca ilaçlama yapmak değil; sivrisineklerin üreme kaynaklarını tespit ederek larva döneminden itibaren kontrol sağlamak ve saha verilerini değerlendirerek ihtiyaç duyulan noktalara doğru zamanda müdahale etmektir” dedi.

Benzer haberler

Featured
Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! 10 Eyl 2026 22:32 KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” 10 Eyl 2026 22:21 Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu 10 Eyl 2026 22:18 Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek 10 Eyl 2026 22:11 İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” 10 Eyl 2026 22:08 Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" 10 Eyl 2026 22:01 Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" 10 Eyl 2026 21:55 Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" 10 Eyl 2026 21:49 Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" 10 Eyl 2026 21:21