Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Keçeli "Guterres’in Kıbrıs meselesiyle ilgili ortaya koyduğu çabaları takdirle karşılıyoruz" Bilim insanları beyin hızında çalışan çip geliştirdi BMW, yaklaşık 8 bin kişiyi işten çıkaracak Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Temmuz 2026) Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı Ayluga Araştırması: Halkın yüzde 90'ı korunmasını destekliyor, kente kazandırılmasını istiyor CTP "İlerleme kaydetmek için önemli bir fırsat penceresi açıldı" 17. Lefkoşa Gençlik Günleri yarın akşam başlıyor Erdoğan "Kıbrıs Türkünün menfaatlerini yok sayan hiçbir girişimin başarıya ulaşması söz konusu olamaz" MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı hayatını kaybetti Dışişleri Bakanlığı “Ada'da iki egemen devlet gerçeği yok sayılarak yürütülecek bir sürecin başarıya ulaşması mümkün değil” Borsa günü yüzde 1,36 değer kaybederek tamamladı Kıbrıslı Türk gençlerden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e ortak mektup Kaş ve Kumluca’daki yangınlarda boşaltılan 10 ev yandı Muğla'da orman yangını: 600'ün üzerinde kişi ve bir hastane tahliye edildi Ümit İnatçı’nın yeni kitabı “Medeniyet Krizi ve Evrensel Bilinç” yayımlandı Tekin Birinci hayatını kaybetti! Erhürman “Çözüme giden yolda kaldırımları doğru döşemeye başladık” Keçeli "Guterres’in Kıbrıs meselesiyle ilgili ortaya koyduğu çabaları takdirle karşılıyoruz" Bilim insanları beyin hızında çalışan çip geliştirdi BMW, yaklaşık 8 bin kişiyi işten çıkaracak Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Temmuz 2026) Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı Ayluga Araştırması: Halkın yüzde 90'ı korunmasını destekliyor, kente kazandırılmasını istiyor CTP "İlerleme kaydetmek için önemli bir fırsat penceresi açıldı" 17. Lefkoşa Gençlik Günleri yarın akşam başlıyor Erdoğan "Kıbrıs Türkünün menfaatlerini yok sayan hiçbir girişimin başarıya ulaşması söz konusu olamaz" MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı hayatını kaybetti Dışişleri Bakanlığı “Ada'da iki egemen devlet gerçeği yok sayılarak yürütülecek bir sürecin başarıya ulaşması mümkün değil” Borsa günü yüzde 1,36 değer kaybederek tamamladı Kıbrıslı Türk gençlerden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e ortak mektup Kaş ve Kumluca’daki yangınlarda boşaltılan 10 ev yandı Muğla'da orman yangını: 600'ün üzerinde kişi ve bir hastane tahliye edildi Ümit İnatçı’nın yeni kitabı “Medeniyet Krizi ve Evrensel Bilinç” yayımlandı Tekin Birinci hayatını kaybetti! Erhürman “Çözüme giden yolda kaldırımları doğru döşemeye başladık”
Dolar
Euro
Sterlin

"İşin şovunda, zümresel çıkar peşinde değiliz"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"İşin şovunda, zümresel çıkar peşinde değiliz"

Birleşik Eylem Komitesi, Başbakanlık önünde çadır eylemi başlattı. Esnaf, zanaatkar ve sektörlerden temsilciler ikinci ekonomik paketi ve hükümeti yarın Girne’den Lefkoşa’ya yürüyerek protesto edecek. Birleşik Eylem Komitesi’nin “Hükümet yüzünü bize dön” talebine cevapsa, Başbakanlık önüne kurulan çadırda beklenecek.

Birleşik Eylem Komitesi bugün Başbakanlık önüne çadır kurdu. TULGA Birleşik Eylem Komitesi adına Başbakanlık önünde açıklama yapan Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Koordinatörü Hürrem Tulga, “Bugün çadırımızı kurduk. Bu akşam burada olacağız. Çadırımız taleplerimiz yerine getirilene kadar da burada kalacak” dedi. Tulga, bir süre önce Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne’de halkı bilgilendirmek için açıklamalar yaptıklarını, 15 gündür sürekli taleplerini dile getirdiklerini ve 3’üncü aşamaya taşıdıkları eylemlerinde artık seslerini daha yüksek perdeden duyuracaklarını dile getirdi. Tulga, daha önce de açıklandığı gibi yarın, Girne’den Lefkoşa’ya yürüyüş eylemi düzenleyeceklerini dile getirdi. Hürrem Tulga, yarın sabah saat 07.00’de Mete Adanır Stadyumu, Girne Gençlik Merkezi (GİGEM) önünde toplanacaklarını kaydederek, en geç 07.30’da çarşıdan yeni belediye sarayına doğru, halkı bilgilendirerek, esnafın da katılımını sağlayarak yürüyeceklerini söyledi. Tulga, esnaf, zanaatkar ve sektör temsilcilerinin Lefkoşa’ya yürüyüşünde sektörleri temsilen araçların da bulunacağını belirtti. Hürrem Tulga, saat 16.00’da Gönyeli kavşağına ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, esnafın da 16.00’da kepenk indireceğini belirtti, 17.30’da Başbakanlık ışıklarında olacaklarını, büyük eylemin 18.00’de Başbakanlık önünde başlayacağını belirtti. Tulga, “İkinci ekonomik paket, içeriksizdir, boştur, ülkede sanki sorun, pandemi, işsizlik yaşanmamış, insanlar işsizlikten kırılmamış gibi hazırlanmıştır” eleştirisinde bulundu. Hürrem Tulga, Birleşik Eylem Komitesi’nin en önemli paydaşının KTEZO olduğunu kaydederek, KAR-İŞ ve KITSAB’ın da yanlarında olduğunu belirterek, “Bu yolu hep birlikte yürüyeceğiz. Sorun çözülene kadar ne kadar eylem gerekiyorsa o kadar eylem yapacağız, ne kadar kararlılık gerekiyorsa o kadar kararlılık göstereceğiz” şeklinde konuştu. KANBER KTEZO Başkanı Mahmut Kanber, “İşin şovunda, zümresel çıkar peşinde değiliz. El sıkınca sorunlar çözülür mesajı vermeyeceğiz” dedi. Bu eylemi sonuç alabilmek için düzenlediklerini ifade eden Kanber, “Yarın taleplerimizi daha yüksek tonda dile getireceğiz. Bu sorunları bugüne kadar neden çözülmediğinin cevabını da isteyeceğiz” şeklinde konuştu. Kaner, ülke kaynaklarının eşit ve adil paylaşılmasından yana olduğunu, kendilerinin bu kapsamın dışında bırakıldığını söyledi.

Benzer haberler

Featured
Keçeli "Guterres’in Kıbrıs meselesiyle ilgili ortaya koyduğu çabaları takdirle karşılıyoruz" 2026-07-29 22:28:51 Bilim insanları beyin hızında çalışan çip geliştirdi 2026-07-29 22:22:56 BMW, yaklaşık 8 bin kişiyi işten çıkaracak 2026-07-29 22:16:15 Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Temmuz 2026) 2026-07-29 22:12:35 Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı 2026-07-29 22:08:05 ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı 2026-07-29 21:59:55 Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı 2026-07-29 21:36:23 Ayluga Araştırması: Halkın yüzde 90'ı korunmasını destekliyor, kente kazandırılmasını istiyor 2026-07-29 21:30:00 CTP "İlerleme kaydetmek için önemli bir fırsat penceresi açıldı" 2026-07-29 21:15:00