“Iron Dome” sisteminin ilk partisinin Güney Kıbrıs’a ulaştığı ve aktifleştirildiği öne sürüldü

Voice Kıbrıs Haber
İsrail’in “Iron Dome” (Demir Kubbe) hava savunma sisteminin ilk partisini Güney Kıbrıs’a gönderdiği ve RMMO’ya teslim edilen sistemin aktifleştirildiği iddia edildi.
SigmaTV’nin dün geceki ana haber bülteninde “tamamen güvenilir ve teyit edilmiş” bilgilere dayandırarak Demir Kubbe hava savunma sisteminin ilk partisinin Güney Kıbrıs'a ulaştığı, Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) teslim edildiği ve “operasyonel hazırlık durumuna getirildiği” öne sürüldü.
“SigmaLive” ve “Cyprus Times” isimli internet sitelerinin SigmaTV’den alıntıladığı habere göre sistemin, Güney Kıbrıs’ın “yeni hava savunma şemsiyesini” oluşturacak diğer partilerinin önümüzdeki dönemde RMMO’nun elinde olması bekleniyor.
Haberde sisteminin bütün partileri eline ulaştığında, Güney Kıbrıs’ın geniş yelpazedeki tehditleri kapsayabilecek ve düşman savaş uçaklarını, füze ve mermilerini engelleyebilecek" bir hava savunma şemsiyesinin sahip olacağına" dikkat çekildi. Haberde ayrıca gelecekteki hedefin, insansız hava araçlarını (İHA) engelleme kabiliyetlerini güçlendirecek başka sistemlerin de buna eklenmesi olduğu vurgulandı.
Habere göre Kıbrıs Rum yönetiminin bu yeni hava savunma sistemi, Yunanistan’ın da yine İsrail’den satın alacağı “Demir Kubbe” sistemi ile tamamen uyumlu olacak.
Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias, yaklaşık bir ay önce Yunan Meclisi’nde hava savunma şemsiyesinin sunumunu yaptı. Dendias “Iron Dome” hava savunma sisteminin yaklaşık iki buçuk-üç yıl içerisinde tamamlanacağını ve o zaman “Kıbrıs’tan Girit’e ve bütün Ege’de üniter bir şemsiye oluşturulacağını” söyledi.
Benzer haberler
Featured
Mamülcü “Kıbrıs Türk halkının ünyaya açılan kapılarımız kapatılamaz”
Venezuela, ABD ile petrol anlaşmasının 25 yıl süreli olacağını belirtti
Son yıllarda romanlarıyla konuşulan bir gazeteci: Başaran Düzgün
Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı
Nöbetçi eczaneler (30 Ağustos 2026)
Sicilya Adası'ndaki orman yangınları yerleşim yerlerini tehdit ediyor
18. Girne Ozanköy Pekmez Festivali'nde ertelenen tombala bugün gerçekleşecek, alınan biletler geçerli olacak
Cem Yılmaz kalp krizi geçirdi
Dün meydana gelen kazada 1 kişi daha hayatını kaybetti!


