İran'dan ABD'ye rest
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD Kongresi'nin İran'ın füze programıyla ilgili aldığı karara tepki göstererek, "Füze ürettik, üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz" dedi.
Meclis'te hükümetindeki iki bakan için yapılan güvenoyu oturumunda konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Halkımızı ve toprak bütünlüğümüzü savunmak için ihtiyaç duyduğumuz her türlü silahı üretmeye, depolamaya devam edeceğiz. Zamanı geldiğinde kendimizi savunmak için bu silahları da kullanmaktan çekinmeyiz" dedi.
"Füze ürettik, üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz" diyen Ruhani, bunun uluslararası kurallar ve Birleşmiş Milletlerin (BM) 2231 sayılı kararına aykırı olmadığını savundu.
ABD Temsilciler Meclisi, cuma günü İran'ın uzun menzilli balistik füze programı konusunda 2'ye karşı 423 oyla yeni bir yaptırım öngören tasarıyı kabul etmişti.
"Her türlü ihlale karşılık veririz"
Ruhani konuşmasında ayrıca ülkesiyle 2015 yılında varılan nükleer anlaşmaya da değinerek," Düşmanlarımız her türlü ihlalin zararlarına olacağını ve İran'ın buna kesin karşılık vereceğini bilmeli" ifadesini kullandı.
13 Ekim'de İran'la ilgili yeni stratejisini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, Tahran'ın nükleer anlaşmayı ihlal ettiğini iddia ederek, İran'a yeni yaptırımlar uygulanmasını istemişti.
Benzer haberler
Dünya
El Nino önümüzdeki yılın sonuna kadar 50 milyon kişiyi akut açlığa sürükleyebilir
1 milyon euroluk piyango bileti çöpte bulundu
Trump'ın golf sahasında silahlı bir kişi yakalandı
Hindistan'da Chandipura virüsü endişesi: Ulusal müdahale ekibi görevlendirildi
AP "Hürmüz Boğazı'nın açılması için anlaşma taslağına son hali verildi"
Netanyahu “Hamas silahsızlanmadan Gazze'den çekilmeyeceğiz”
İtalya'da 27 kentte aşırı sıcak nedeniyle "kırmızı alarm" verildi
NASA Ay Üssü projesinde tarihi eşik: 4 ticari araç final testlerinde
Trump “İran ile görüşmeler çok iyi ilerliyor, Hürmüz çok yakında açılacak”


