Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Yalnız kalmak sağlığınızdan 6 seneyi götürebilir İsveç'te Sosyal Demokratlar lideri Andersson, hükümeti kurma görevini iade edeceğini açıkladı 2026-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı BioNTech, Almanya ve Singapur'daki üretim tesislerini kapatıyor “Ters yönde” dönen gezegen bulundu: Bilim insanları nedenini bilmiyor Meksika kıyılarını tehdit eden Polo Kasırgası'nın karaya ulaşması bekleniyor Borsa günü değer kaybederek tamamladı KTTB "Sağlıkta sınavsız ve mülakata dayalı geçici istihdam kabul edilemez" Arıklı'dan Sucuoğlu'na "Bana yaptırmadılar, belki size yaptırırlar" Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 8 bini aştı Altın fiyatları günü sert düşüşle tamamladı Neofitu başkanlık seçimlerinde aday olacağını açıkladı Cumhuriyet Meclisi ile TBMM futbol takımlarının dostluk maçının tarihi, yeri ve saati değişti KKTC’nin ilk Otizm Merkezi hizmete açıldı İncirli “Başbakanlık Denetleme Kurulu’nu bağımsız bir Yolsuzlukla Mücadele Otoritesi’ne dönüştüreceğiz” Beşinci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ameliyat oldu Hız ve adrenalin tutkunları Cemsa’da buluştu, piste 95 pilot çıktı! Trump 'hayır' dedi petrol fiyatları sıçradı Meteoroloji Dairesi son tahminlerini açıkladı: Beş gün boyunca yağmur bekleniyor KTOÖD’den belediye başkan adaylarına “Engelsiz Belediye Başkanları Taahhütnamesi” Yalnız kalmak sağlığınızdan 6 seneyi götürebilir İsveç'te Sosyal Demokratlar lideri Andersson, hükümeti kurma görevini iade edeceğini açıkladı 2026-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı BioNTech, Almanya ve Singapur'daki üretim tesislerini kapatıyor “Ters yönde” dönen gezegen bulundu: Bilim insanları nedenini bilmiyor Meksika kıyılarını tehdit eden Polo Kasırgası'nın karaya ulaşması bekleniyor Borsa günü değer kaybederek tamamladı KTTB "Sağlıkta sınavsız ve mülakata dayalı geçici istihdam kabul edilemez" Arıklı'dan Sucuoğlu'na "Bana yaptırmadılar, belki size yaptırırlar" Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 8 bini aştı Altın fiyatları günü sert düşüşle tamamladı Neofitu başkanlık seçimlerinde aday olacağını açıkladı Cumhuriyet Meclisi ile TBMM futbol takımlarının dostluk maçının tarihi, yeri ve saati değişti KKTC’nin ilk Otizm Merkezi hizmete açıldı İncirli “Başbakanlık Denetleme Kurulu’nu bağımsız bir Yolsuzlukla Mücadele Otoritesi’ne dönüştüreceğiz” Beşinci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ameliyat oldu Hız ve adrenalin tutkunları Cemsa’da buluştu, piste 95 pilot çıktı! Trump 'hayır' dedi petrol fiyatları sıçradı Meteoroloji Dairesi son tahminlerini açıkladı: Beş gün boyunca yağmur bekleniyor KTOÖD’den belediye başkan adaylarına “Engelsiz Belediye Başkanları Taahhütnamesi”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

"İnsanlığın yok edilişine doğru yol alıyor"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"İnsanlığın yok edilişine doğru yol alıyor"
Reklam

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa İlçesi’nin her hafta gerçekleştirdiği Mağusalı Sohbetler’in konuğu olan Prof. Dr. Kenan Mortan, dijital ekonominin insanlık için tehlikeli şekilde ilerlediğini belirtti.

Paris EISTI Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Mortan "Dünya Ekonomisinin Halleri" konulu sunumuyla globalleşen ekonomideki son gelişmeleri  paylaştı. CTP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Mağusa İlçe binasında gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda Mağusalı yurttaş katıldı. MORTAN Mağusa İlçe Sekreteri Dr. Cemal Mert’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide konuşan Prof. Dr. Kenan Mortan, dijital ekonominin sanıldığından çok daha farklı olarak yeni dönemde insanlığın yok edilişine doğru yol aldıracak bir yapıda ilerlediğini söyledi. 28 bin yıllık yazı çağından sonra 31 yıllık bir evrede insanlığın tamamen kendine yabancı bir olaya doğru yürüyüşünün tanığı olduğu döneme geçildiğini dile getiren Mortan, bunun baş döndürücü, hazmı çok zor ve altı çizilesi bir olay olduğunu ifade etti. Yapay zeka denilen dijital ekonominin artık vicdan ve değer yargısını bir yana ittiğini kaydeden Mortan, insanlığın bu akıma kapılıp gittiğini vurguladı. GENÇLER SİYASETTEN UZAKLAŞIYOR Dünyadaki genç nüfusun dijital ekonominin ortaya çıkmasından sonra siyasetten uzaklaştığına işaret eden Mortan, bunun bir ekonomik sonuç olduğunu belirtti. Dünyayı artık ulus devletlerin değil dijital ekonominin yönettiğini kaydeden Mortan, siyasetin de dijital ekonominin güdümüne girdiğini söyledi. Öncelerde çok uluslu anlaşmalara imza atan IMF’nin varlığını anımsatan Mortan, artık derecelendirmenin geçerli olduğunu ve bunu da Fitch, Moody’s gibi kuruluşların yaptığını belirtti. ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKELERİ DEMOKRASİYİ ÇOK SEVMEZ Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilgili bu yılki raporuna da değinen Kenan Mortan, raporda çok temel bir ifade bulunduğunu, ‘insan hakları ve demokrasi konusunda yeterli olmayan Türkiye’nin AB müktesebatı içerisinde yol alması mümkün değildir’ ifadelerine yer verildiğini kaydetti. Mortan, üçüncü dünya ülkelerinin kırılgan ve normatif olduğunu, demokrasiyi ise çok sevmediklerini ifade etti. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Yalnız kalmak sağlığınızdan 6 seneyi götürebilir 28 Eyl 2026 22:08 İsveç'te Sosyal Demokratlar lideri Andersson, hükümeti kurma görevini iade edeceğini açıkladı 28 Eyl 2026 21:57 2026-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı 28 Eyl 2026 21:49 BioNTech, Almanya ve Singapur'daki üretim tesislerini kapatıyor 28 Eyl 2026 21:42 “Ters yönde” dönen gezegen bulundu: Bilim insanları nedenini bilmiyor 28 Eyl 2026 21:30 Borsa günü değer kaybederek tamamladı 28 Eyl 2026 21:12 KTTB "Sağlıkta sınavsız ve mülakata dayalı geçici istihdam kabul edilemez" 28 Eyl 2026 20:53 Arıklı'dan Sucuoğlu'na "Bana yaptırmadılar, belki size yaptırırlar" 28 Eyl 2026 20:01 Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 8 bini aştı 28 Eyl 2026 19:39