Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Haftalık trafik bilançosu ağır: 1 kişi öldü, 27 kişi yaralandı Lefkoşa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışmaları nedeniyle trafik kontrollü sağlanacak Klasikler gece rallisinde buluşacak Polisten kaçak yaşama yönelik sıkı denetim Girne'de bazı bölgelere 7 gün su verilemeyecek! Tirmen'de dün meydana gelen yangında çok sayıda ağaç zarar gördü Erakçi “İran yenilmez bir güç olduğunu gösterdi” Şirinevler ve Esentepe'de yangın! Liderler görüşmesinin merkezinde yeni geçiş noktalarının olması bekleniyor Yeniboğaziçi Pulya Festivali'nde, Arem & Armen sahne alacak Ekinci "TDP’nin yerel seçim yol haritasını Parti Meclisi 19 Ağustos’ta belirleyecek" "EOA Lefkoşa" haritasında kuzeydeki yerleşim yerleri Türkçe olarak yer aldı Başbakan Üstel “TRT Radyo Haber’in KKTC’deki yayın hayatı hayırlı olsun” İngiltere'de bir radyo, yanlışlıkla Kral Charles'ın öldüğünü duyurdu Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Ürdün anlaşma imzaladı Edebiyatçı Tuncay Çağatay Belgeseli halkla buluşuyor Ercan Havalimanı 7 ayda 3 milyon 378 bin 959 yolcu ağırladı Borsa güne yüzde 0,15 düşüşle başladı Atan "Hükümet olarak vatandaşı korumak zorundasınız" Öztürkler “Su, enerji ve doğalgaz stratejik güçtür” Haftalık trafik bilançosu ağır: 1 kişi öldü, 27 kişi yaralandı Lefkoşa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışmaları nedeniyle trafik kontrollü sağlanacak Klasikler gece rallisinde buluşacak Polisten kaçak yaşama yönelik sıkı denetim Girne'de bazı bölgelere 7 gün su verilemeyecek! Tirmen'de dün meydana gelen yangında çok sayıda ağaç zarar gördü Erakçi “İran yenilmez bir güç olduğunu gösterdi” Şirinevler ve Esentepe'de yangın! Liderler görüşmesinin merkezinde yeni geçiş noktalarının olması bekleniyor Yeniboğaziçi Pulya Festivali'nde, Arem & Armen sahne alacak Ekinci "TDP’nin yerel seçim yol haritasını Parti Meclisi 19 Ağustos’ta belirleyecek" "EOA Lefkoşa" haritasında kuzeydeki yerleşim yerleri Türkçe olarak yer aldı Başbakan Üstel “TRT Radyo Haber’in KKTC’deki yayın hayatı hayırlı olsun” İngiltere'de bir radyo, yanlışlıkla Kral Charles'ın öldüğünü duyurdu Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Ürdün anlaşma imzaladı Edebiyatçı Tuncay Çağatay Belgeseli halkla buluşuyor Ercan Havalimanı 7 ayda 3 milyon 378 bin 959 yolcu ağırladı Borsa güne yüzde 0,15 düşüşle başladı Atan "Hükümet olarak vatandaşı korumak zorundasınız" Öztürkler “Su, enerji ve doğalgaz stratejik güçtür”
Dolar
Euro
Sterlin

İngiltere'de çiftçiler hükümetin tarım politikalarını protesto etti

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
İngiltere'de çiftçiler hükümetin tarım politikalarını protesto etti

İngiltere'de çiftçiler, tarımı korumak ve hükümetin ucuz gıda ithalatını protesto etmek amacıyla başkent Londra'da traktörleriyle eylem yaptı. "Britanya Tarımını Kurtar" platformunun çağrısıyla başkentteki bir sebze-meyve halinde toplanan çiftçiler, daha sonra 100'den fazla traktörle İngiltere parlamentosunun etrafında tur atarak hükümetin tarım politikalarını protesto etti. Korna çalarak traktörleriyle konvoy oluşturan çiftçiler, İngiltere'de gıda üretiminin desteklenmediği gerekçesiyle hükümete tepki gösterdi. Çiftçilere destek vermek amacıyla parlamento meydanında toplanan bir grup gösterici de ellerinde "Çiftçiler yoksa tarım da yok, gelecek de yok" yazılı pankartlar taşıdı. İngiliz çiftçiler, ucuz gıda ithalatı ve destekleyici olmayan politikaların ülkedeki gıda güvenliğini riske attığını savunuyor. - "Biz park görevlisi değiliz, çiftçiyiz" "Britanya Tarımını Kurtar" platformunun kurucusu Liz Webster, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu ve öncesinde gelen hükümetlerden bıktık. Özellikle bu hükümet kötüydü. Bizi garanti gördüler ve bizi bizimle baş başa bıraktılar." diye konuştu. Webster, özellikle İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrıldığı dönemden bu yana tarım sektörü ihracatına ilişkin yaşananlara dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı: "En büyük pazarımız olan Avrupa'yla aramızda engeller var. Ancak Avrupa üzerinden gelen ürünlerin serbest dolaşım hakkı var. Bu da bizim ürettiğimizden daha düşük kaliteli ürünlerin İngiliz ürünlerinin önüne geçmesi demek. Süpermarketler de ucuz olduğu için o ürünleri tercih ediyor ve bizim çiftçilerimizle iş yapmayı bırakıyor." Hükümetten gıda üretimine yönelik yeni plan istediklerini kaydeden Webster, 2020'deki Tarım Yasası'nın gıda üretimine değinmemesini eleştirdi. Webster, şöyle devam etti: "Bizi park görevlisi yaparak doğaya göz kulak olmamızı istiyorlar. Çiftçiler neolitik çağlardan beri Britanya'da tarım yapıyor. Biz gıda üretirken de doğaya göz kulak olabiliriz. Binlerce yıldır bunu yapıyoruz. Biz park görevlisi değiliz, çiftçiyiz ve gıda üretiyoruz." İngiltere'de işlenen ya da paketlenen ithal ürünlerin üzerinde İngiliz bayrağı yer almasını eleştiren Webster, "Bu tamamen sahtekarlık ve yanlış." dedi. Webster, İngiltere'nin gıda güvenliğinin yanı sıra gıda tedarik güvenliğinin bulunmadığını savundu. - "Brezilya'dan getirmek çevre için daha mı iyi?" Nesillerdir çiftçilik yaptıklarını kaydeden David Figgis isimli çiftçi de eyleme katılmasının birden fazla nedeni olduğunu anlattı. Yeteri kadar para kazanamadıklarını söyleyen Figgis, "Asıl şikayetimiz adaletsiz ithalat." ifadesini kullandı. Figgis, İngiltere'ye karbon emisyonuna ilişkin düzenlemelerin bulunmadığı ülkelerden tarım ürünleri geldiğini söyledi. Figgis, İngiltere ve Avrupa'da bu konuda kurallar bulunduğuna işaret ederek, "Hala insanları beslememiz gerekiyor. Peki bu durumda gıdayı nereden alacağız? Brezilya'dan alıp Atlantik'i tankerlerle mi geçireceğiz? Bu çevre için daha mı iyi?" dedi.

Benzer haberler

Dünya
Erakçi “İran yenilmez bir güç olduğunu gösterdi” 11 Ağu 2026 13:12 İngiltere'de bir radyo, yanlışlıkla Kral Charles'ın öldüğünü duyurdu 11 Ağu 2026 11:03 Kolombiya'daki depremde can pazarı yaşanıyor: Ölü sayısı 132'ye yükseldi 11 Ağu 2026 09:41 Her şey Dobby için: Harry Potter hayranları 580 milyon dolarlık projenin güzergahını değiştirdi 11 Ağu 2026 09:36 Tupac Shakur cinayetinde kritik dava 30 yıl sonra başladı 11 Ağu 2026 09:11 İngiltere'den yeni zayıflama hapına onay 10 Ağu 2026 22:06 Kolombiya'daki depremde can kaybı arttı, "Ulusal Afet Durumu" ilan edildi 10 Ağu 2026 21:58 Umman açıklarında karaya oturan gemiden sızan petrol 390 kilometrekarelik alana yayıldı 10 Ağu 2026 21:12 Koltuğuna oturmayı reddeden çocuk uçuşu iptal ettirdi 10 Ağu 2026 20:58