İngiltere'den olası krizlere karşı hazırlık çağrısı: Üç günlük stok ve nakit para uyarısı

Voice Kıbrıs Haber
İngiltere'de başlatılan yeni bir kamuoyu kampanyası, hanelerin olası bir ulusal kriz durumuna karşı hazırlıklı olmasını isterken; vatandaşlara üç günlük su ve gıda stoğu yapmaları, elektronik ödeme sistemlerinin çökme ihtimaline karşı nakit bulundurmaları tavsiye edildi.
TRT Haber’in aktardığına göre İngiltere yönetimi tarafından hayata geçirilen yeni hazırlık rehberi, siber saldırılar, seller, orman yangınları ve olası sabotaj risklerine karşı vatandaşların tedbirli olmasını hedefliyor.
Kampanya kapsamında, elektrik kesintilerine karşı şarj cihazları, pilli veya el kranklı radyolar ile basılı kontrol listelerinin hazırda tutulması isteniyor.
Savunma Bakanı Wes Streeting, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayarak konunun önemine dikkat çekti.
-Düşük profilli kampanya süreci
Labour Partisi yönetiminin uzun süredir sinyalini verdiği kampanya, herhangi bir büyük lansman yapılmadan düşük profilli bir şekilde internet üzerinden sessizce devreye alındı.
Yetkililer, rehberin duyurusunun farklı hükümet açıklamalarıyla eş zamanlı yapılmasına dikkat çekerken, küresel çapta internet sitelerinin çoğunda kullanılan PHP dilindeki kritik bir güvenlik açığıyla ilgili çalışmaların da sürdüğü belirtildi.
Benzer haberler
Dünya
ABD Başkanı Trump'tan İran'a yeni ültimatom
İran Meclis Başkanı "Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız"
Champi Tayfunu nedeniyle 60 binden fazla kişi tahliye edildi
Barselona'da şiddet olaylarının yaşandığı protestolara polis müdahale etti
Trump "İran'ı tekrar bombalama ihtimalim var"
Sandık baskısı Trump'a geri adım attırdı: Seçim öncesi vergi ayarı
Ukrayna ordusunu yavaşlatan Starlink krizi çözüldü
Kuzey Kore lideri Kim "Dünyanın en güçlü ordusunu kuracağız"
Belçika'da Austen Fırtınası'nın ardından Boelo Fırtınası bekleniyor




